Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

400.000 ευρώ αποζημίωση για το διπλό φονικό ζητούν οι γονείς των αδικοχαμένων νέων

Image
ΦΟΝΙΚΟ
 clock 13:49 | 03/10/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Αποζημίωση λόγω ψυχικής οδύνης και ηθικής βλάβης ζητούν με αγωγή που κατέθεσαν στο στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, οι γονείς της Κωνσταντίνας και του Γιώργου που δολοφονήθηκαν τον Απρίλιο του 2021 στη Μακρινίτσα από τον 34χρονο εν διαστάσει σύζυγο της κόρης τους.

Οι γονείς που έχασαν τα παιδιά τους και μεγαλώνουν το εγγονάκι τους, ζητούν από το δικαστήριο να τους επιδικάσει το ποσό των 200.000 ευρώ στον καθένα, για τον τραγικό τρόπο με τον οποίον δολοφονήθηκαν τα παιδιά τους.

Παράλληλα σύμφωνα με το thenewspaper.gr οι γονείς της Κωνσταντίνας και του Γιώργου ζητούν, επίσης, 5.000 ευρώ για τον ξυλοδαρμό του πατέρα των παιδιών από τον δολοφόνο τους λίγες ημέρες πριν το διπλό φονικό, όπως επίσης και 20.000 ευρώ αποζημίωση στη μητέρα για σωματικές βλάβες που της προκάλεσε το βράδυ της δολοφονίας.

Παράλληλα οι γονείς ζητούν ο καταδικασμένος σε δις ισόβια δράστης να καταβάλει διατροφή 600 κάθε μήνα ως διατροφή του παιδιού του για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Δις ισόβια για τον δολοφόνο

Ο δράστης της διπλής δολοφονίας καταδικάστηκε τον Ιούνιο του 2022 σε δις ισόβια και 6,5 χρόνια φυλάκιση.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη και ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για τις δύο ανθρωποκτονίες, οι οποίες έγιναν με πλήρη καταλογισμό, όπως αποφάνθηκε το Δικαστήριο, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του περί ακαταλόγιστου λόγω ψυχικής διαταραχής.

Στο άκουσμα της απαγγελίας της ποινής ο πατέρας των δύο αδερφών ξέσπασε σε λυγμούς νιώθοντας δικαιωμένος.

Η συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε να αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και του ότι τον ώθησε στις πράξεις του η συμπεριφορά των θυμάτων, ωστόσο το αίτημα απορρίφθηκε.

Διαβάστε επίσης:

Ηλεκτρονικές απάτες που σχετίζονται με επιδόματα και εφορία - Τι να προσέχουν οι πολίτες

Κορωνοϊός: Αρχίζουν σήμερα οι πρώτοι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis