Ηράκλειο

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών στο Ηράκλειο

Λοτζια

Στις 17.30 το απόγευμα συνεδριάζει στη Λότζια (αίθουσα Ανδρέα Παπανδρέου) το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Ηρακλείου. 
Tα θέματα της συνεδρίασης σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου, Δημοτικό  Σύμβουλο κ. Gian Andrea Garancini είναι:

1. Αλληλοενημέρωση για πρόσφατες εξελίξεις 

2. Συζήτηση προτάσεων για επόμενες ενέργειες

3. Προετοιμασία για την 3η θητεία του Συμβουλίου

Κρήτη

Ηράκλειο

7η ΥΠΕ Κρήτης - ΠΑΓΝΗ: Η απάντηση για το πρόβλημα με τους ακτινοθεραπευτές

ακτινοθεραπεια

Σε απάντηση της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ αναφορικά με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις ακτινοθεραπείες ασθενών, και το οποίο ανέδειξε το Ράδιο Κρήτη, τονίζονται τα εξής:

Η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ γνώριζε τα οικονομικά αιτήματα των τεχνολόγων και ήταν ενήμερη από τα μέσα Φεβρουαρίου για τα προβλήματα που επρόκειτο να δημιουργηθούν στις ακτινοθεραπείες και άλλες ακτινολογικές πράξεις ασθενών, από την 1η Μαρτίου.

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και ζήτησε από τη Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, παρουσία διοικητικών και οικονομικών στελεχών του νοσοκομείου, να προχωρήσει την ίδια ημέρα κιόλας στην καταβολή των δεδουλευμένων των τεχνολόγων των Τμημάτων Ακτινοθεραπείας, Αξονικού Τομογράφου, Μαγνητικού Τομογράφου, Πυρηνικής Ιατρικής, Υπερήχου, ώστε να μην υπάρξει καμία αναβολή ακτινοθεραπειών και άλλων ακτινολογικών πράξεων.

Δικαιολογίες τύπου δεν μας έχει καταβάλει ο ΕΟΠΥΥ οικονομική αποζημίωση δε θα πρέπει να χρησιμοποιούνται από διοικήσεις νοσοκομείων, όταν υπάρχει δυνατότητα πληρωμής από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου και εν συνεχεία ρύθμισης.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι τεχνολόγοι των εν λόγω τμημάτων στις 12 Φεβρουαρίου είχαν γνωστοποιήσει στη Διοίκηση του ΠαΓΝΗ την ομόφωνη απόφαση διακοπής της παροχής υπηρεσιών τους προς το θεσμό της ολοήμερης λειτουργίας του νοσοκομείου, από 1/3/2021, με κοινοποίηση στη διοίκηση της ΥΠΕ, ωστόσο ουδέποτε η διοίκηση του νοσοκομείου έστειλε το σχετικό έγγραφο στην Υγειονομική Περιφέρεια.

Αναφορικά με «τα 4 αιτήματα της Διοίκησης του ΠαΓΝΗ  να τακτοποιηθεί το αίτημα της μετακίνησης των Τεχνολόγων  από το Βενιζέλειο στο ΠΑΓΝΗ, το οποίο η ΔΥΠΕ δεν  ικανοποίησε», η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ κάνει σαφές ότι δε θα κλείσουμε τα ακτινολογικά τμήματα του Βενιζελείου επειδή η Διοίκηση του ΠαΓΝΗ αντί να εκπαιδεύσει του τεχνολόγους του ΠαΓΝΗ, αποφασίζει ότι η λύση είναι να κλείσουμε τμήματα από άλλα νοσοκομεία.

Αυτά συμβαίνουν όταν αυτενεργούμε και παρακάμπτονται οι κεντρικές διαχειριστικές αρχές, όπως είδαμε να συμβαίνει και με την αυθαίρετη απόφαση για την διενέργεια rapid test στους συνοδούς ασθενών, με οικονομική επιβάρυνση των ίδιων, χωρίς να έχει διευκρινιστεί εξ αρχής ότι θα καλύπτονται από το νοσοκομείο, όπως  είχε  επισημάνει η  διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Συμπερασματικά,

  1. Η Διοίκηση της ΥΠΕ, ενώ υπήρχε έγγραφο από τις 12 Φεβρουαρίου στη Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, έλαβε γνώση την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στη συνάντηση που είχε με τη Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ.
  2. Η Διοίκηση της ΥΠΕ με τη γνώση του προβλήματος ζήτησε την άμεση πληρωμή των τεχνολόγων.
  3. Η Διοίκηση της ΥΠΕ δε θα αποδυναμώσει τμήματα άλλων νοσοκομείων και λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφαλή υγειονομική κάλυψη των ασθενών στην Κρήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νοσοκομεία Κρήτης: Έφτασαν τους 100 οι ασθενείς με κορωνοϊό

Κικίλιας: Το ΕΣΥ ξεπερνά τα όρια του - Σχέδιο έκτακτης ανάγκης - Τι αλλάζει στα νοσοκομεία

Κρήτη - κορωνοϊός: Αύξηση 337% στο ιικό φορτίο σε νομό του νησιού!