Ηράκλειο

Σε αποκριάτικους ρυθμούς το Ηράκλειο - Ξεφάντωσαν μικροί και μεγάλοι(φωτογραφίες)

Από την καρναβαλική παρέλαση

Παρά το τσουχτερό κρύο και την βροχή κατά διαστήματα,μικροί και μεγάλοι κατέκλυσαν το κέντρο του Ηρακλείου για να παρακολουθήσουν αλλά και να συμμετέχουν στο Καστρινό καρναβάλι που πραγματοποιήθηκε και φέτος.

Η καρναβαλική παρέλαση ξεκίνησε από την πλατεία 18 Άγγλων, την 25ης Αυγούστου, συνέχισε στην Δικαιοσύνης και κατέληξε στην Πλατεία Ελευθερίας.

Όλοι χόρευαν σε αποκριάτικους ρυθμούς και ήταν μια καλή ευκαιρία Ηρακλειώτες αλλά και επισκέπτες να ξεφύγουν από την καθημερινότητα

Στους ρυθμούς του Καρναβαλιού
Στους ρυθμούς του Καρναβαλιού
Εντυπωσιακά άρματα και στολές
Εντυπωσιακά άρματα και στολές
Ευφάνταστα άρματα
Ευφάνταστα άρματα
Ξέφερνοι ρυθμοί
Ξέφερνοι ρυθμοί
Εντυπωσιακές παρουσίες
Εντυπωσιακές παρουσίες
Εικόνες από την παραλιακή
Εικόνες από την παραλιακή
Στο άρμα ο Ποσειδώνας
Στο άρμα ο Ποσειδώνας
Σε βραζιλιάνικους ρυθμούς
Σε βραζιλιάνικους ρυθμούς
Μασκαρέματα....
Μασκαρέματα....
Πλήθος κόσμου στο Καρναβάλι
Πλήθος κόσμου στο Καρναβάλι
Από το Καρναβάλι
Από το Καρναβάλι
Και ξυλοπόδαροι
Και ξυλοπόδαροι
Η παρέλαση στην 25ης Αυγούστου
Η παρέλαση στην 25ης Αυγούστου

Την παρουσίαση του Καστρινού Καρναβαλιού έκανε ο Γιώργος Τσιχλάκης και την μουσική επιμέλεια ο Κώστας Βενέτης.Εξάλλου σε ρυθμούς Καρναβαλιού την Κυριακή ο Κρουσώνας, ο Πύργος Μονοφατσίου, η Νεάπολη και το Καστέλι.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τα ζευγάρια μεταθέτουν το γάμο τους για το 2021 - Τί γίνεται με τις βαπτίσεις

κουφέτα γάμος

Ζημιά που αγγίζει το 90% έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις στο Ηράκλειο που φιλοξενούν δεξιώσεις για γάμους και βαφτίσεις, απόρροια των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν εξ’ αιτίας της πανδημίας του κορωνοιού.

Οι ακυρώσεις αυτών των εκδηλώσεων φτάνουν το 70% με 80% σύμφωνα με τον υπεύθυνο πωλήσεων γνωστού ομίλου εστίασης στο Ηράκλειο Στέλιο Ρουσοχατζάκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή της Μαρίας Ορφανάκη.

Ζοφερή αναμένεται η εικόνα και τον ερχόμενο χειμώνα καθώς όπως είπε ο κ. Ρουσοχατζάκης το ενδιαφέρον είναι μηδαμινό, ενώ ακόμα κι αυτοί που ενδιαφέρονται για κάποια εκδήλωση, προσέρχονται αρκετά συγκρατημένοι.

Οι αλλαγές είναι πολλές και τόσο τα ζευγάρια όσο και οι άνθρωποι που ασχολούνται με τους γάμους εφαρμόζουν όλα τα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων και ταυτόχρονα να το γλεντήσουν. Οι εκδηλώσεις γίνονται φέτος σε υπαίθριους χώρους εκδηλώσεων, οργανωμένες στη βάση των νέων συνθηκών που επιβάλλει ο κορωνοϊός, «παντρεύοντας» το γλέντι με την ασφάλεια.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο εφημέριος του Ιερού Ναού των Αγίων Κων/νου και Ελένης Κάτω Γουβών π. Δημήτριος Μιχούδης ανέφερε την μεγάλη μείωση που παρατηρείται μετά την καραντίνα στους γάμους καθώς τα ζευγάρια φοβούνται να προχωρήσουν – υπό αυτές τις συνθήκες – στο μυστήριο. Κάποιοι γάμοι θα γίνουν από τον Ιούλιο έως το φθινόπωρο, ενώ οι περισσότεροι φαίνεται πως μετατέθηκαν για το 2021.

Σε ό,τι αφορά στις βαπτίσεις δεν ισχύει το ίδιο καθώς γονείς και ανάδοχοι προχωρούν κανονικά στο μυστήριο, έστω και με λιγότερους προσκεκλημένους.