Ηράκλειο

Κυριακάτικη βόλτα και αγορές στο Χριστουγεννιάτικο Ηράκλειο

Γέμισε κόσμο η αγορά την Κυριακή

Ικανοποίηση στον εμπορικό κόσμο του Ηρακλείου σκόρπισε η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα, καθώς οι καταναλωτές προχωρούν στις Χριστουγεννιάτικες αγορές τους.

Η αγορά ήταν ανοικτή και σήμερα Κυριακή ως τις 6.00 το απόγευμα ενώ η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες. Μικροί και μεγάλοι έκαναν την Κυριακάτικη βόλτα τους στο Χριστουγεννιάτικο Ηράκλειο μέχρι αργά το απόγευμα ενώ τα παιχνίδια και τα είδη ρουχισμού κυριαρχούσαν στις σημερινές αγορές τους.

Σύμφωνα με τους εμπόρους υπάρχει επάρκεια εμπορευμάτων στα καταστήματα, μεγάλη ποικιλία και τιμές για όλα τα βαλάντια, 

Την ίδια ώρα οι αρμόδιοι μηχανισμοί προχωρούν σε ελέγχους στα καταστήματα τροφίμων και εστίασης για την τήρηση της νομοθεσίας.

Τα καταστήματα θα είναι ανοικτά και την ερχόμενη Κυριακή ενώ το εορταστικό ωράριο διακόπτεται από τα Χριστούγεννα.Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά:

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 9:00-19:00,

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 9:00-19:00,

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου κλειστά

 Ελεύθερη η ελεγχόμενη στάθμευση από σήμερα έως και τις 6 Ιανουαρίου λόγω της αυξημένης κίνησης επισκεπτών και οχημάτων στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ματαιώνεται το προσκήνυμα στον Αφέντη Χριστό στον Γιούχτα

αφέντης χριστός γιούχτας

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Κρήτη, προκαλούν την ματαίωση του προσκυνήματος στον Αφέντη Χριστό στον Γιούχτα.

Ο ιερός Ναός του Σωτήρος (Αφέντη) Χριστού της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Άνω Αρχανών, που πανηγυρίζει αύριο Παρασκευή 6 Αυγούστου, αποτελεί δημοφιλές προσκήνυμα για εκατοντάδες πιστούς που το επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Όμως, όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη, ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης, αποφασίστηκε σε συνεννόηση με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, φέτος να μην επιτραπεί η επίσκεψη πιστών, ακριβώς επειδή, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, και ενώ βρίσκεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας σε διάφορες περιοχές της Κρήτης.

"Καταλαβαίνω την απογοήτευση του κόσμου, όμως δε μπορεί να γίνει διαφορετικά. Δε μπορούμε να διακινδυνεύσουμε την πρόκληση φωτιάς, σε μία πολύ ευαίσθητη περιοχή. Εχουμε έρθει σε συνεννόηση και με την Εκκλησία", δήλωσε ο κ. Κοκοσάλης, προσθέτοντας ότι υπάρχει ένας και μοναδικός δρόμος που οδηγεί στο ναό και όλοι αντιλαμβανόμαστε τι μπορεί αυτό να σημαίνει σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λαγουβάρδος στο Ράδιο Κρήτη: Αύριο η πιο καυτή μέρα για τo νησί

Ηράκλειο: Ένοπλη ληστεία σε φαρμακείο

Κρήτη: 140 οι ασθενείς με covid στα νοσοκομεία του νησιού