Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ύψωσαν πανό κατά του φασισμού

πανο φασισμος

Ένα τεράστιο πανό έχει υψωθεί στη γέφυρα της λεωφόρου Κνωσού, στο ύψος της εξόδου προς την Εθνική Οδό. 

Αναγράφεται το σύνθημα "Ο φασισμός είναι ο χειρότερος ιός", συνδυάζοντας την παγκόσμια εμπειρία της πανδημίας του κορωνοϊού με το διαχρονικό αίτημα κατά του φασισμού και προφανώς με φόντο τις κοινωνικές εκρήξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής που πυροδότησε η δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Στον Αρναουτάκη οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων

οδηγοί τουριστικών λεωφορείων

Συνάντηση με τον Σταύρο Αρναουτάκη και τους εμπλεκόμενους φορείς θα έχουν στις 10 το πρωί της Δευτέρας τα μέλη του Σωματείου Οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης ο "Ερμής" με φόντο την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του σωματείου, οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, συνεχίζουν για δέκατη τρίτη μέρα τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους, με νέα 24ωρη απεργία από την Δευτέρα 13 Ιουλίου από 08:00 π.μ. έως και την Τρίτη 14 Ιουλίου 08:00 π.μ..

Ο Γενικός Γραμματέας Σωματείου Οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης ο "Ερμής", κος Γιώργος Μανουσάκης,ο οποίος μίλησε στο Ράδιο Κρήτη, στην εκπομπή της Μαρίας Ορφανάκη, επεσήμανε ότι οι επαγγελματίες του κλάδου διακατέχονται από το αίσθημα τουριστικής ευθύνης.

Ο κος Μανουσάκης τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις του  σωματείου δεν εμποδίζουν την τουριστική κίνηση αναφορικά με τη μεταφορά των τουριστών από και προς το αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης", ούτε συμβάλλουν στη μείωση της επισκεψιμότητας στους αρχαιολογικούς χώρους π.χ. στην Κνωσσό.

"Η μεταφορά των επισκεπτών εκτελείται κανονικά από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων και όχι από τους εργαζόμενους σε αυτά" ανέφερε και συμπλήρωσε πως η συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στις κινητοποιήσεις όλο αυτό το διάστημα, κυμαίνεται σε ποσοστό της τάξης του 98-99%.