Ηράκλειο

Ηράκλειο: Διακοπή νερού μέχρι…νεοτέρας σε γειτονιές

νερό

Καταιγιστικές είναι οι διαμαρτυρίες συμπολιτών μας για την προβληματική πρόσβασή τους στο βασικό αγαθό του νερού. Εδώ και μέρες οι κάτοικοι σε Φορτέτσα, Μαραθίτη και Μεσαμπελιές έρχονται αντιμέτωποι με μια άκρως άβολη, βάρβαρη, κατάσταση: τη διακοπή νερού στις οικίες τους στην καρδιά του καλοκαιριού.

Πρόκειται για μια προβληματική κατάσταση η οποία επαναλαμβάνεται στην πόλη του Ηρακλείου πολύ συχνά και σε ευρεία κλίμακα, με ορισμένες συνοικίες να βιώνουν το πρόβλημα συχνότερα λόγω του υψομετρικού τους σημείου.

Ειδικότερα, για τους θερινούς μήνες οπότε και οι ανάγκες σε νερό είναι κατά πολύ αυξημένες, όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο πιο δυσάρεστη έως ανυπόφορη γίνεται η κατάσταση.

Το Ράδιο Κρήτη προσπάθησε να επικοινωνήσει τόσο με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ Γιώργο Βουρεξάκη όσο και με τον αντιπρόεδρο, ωστόσο δεν υπήρξε ανταπόκριση στις κλήσεις μας.

Το ερώτημα για τις προαναφερθείσες περιοχές είναι ποιος είναι ο λόγος της διακοπής υδροδότησης για τόσες πολλές ημέρες και κυρίως πότε θα αποκατασταθεί η ροή.

Κατά καιρούς οι διακοπές υδροδότησης έχουν αποδοθεί σε διαφορετικούς λόγους: άλλοτε βλάβες στις γεωτρύσεις, άλλοτε στα αντλητικά συστήματα, στο υπέργηρο δίκτυο σωληνώσεων και αγωγών της πόλης και τις διαρροές του αλλά και τη χαμηλή στάθμη νερού στο φράγμα Αποσελέμη, όπως συνέβη πέρυσι το καλοκαίρι που η δημοτική επικράτεια παραλίγο να ζήσει τον εφιάλτη της καθολικής διακοπής νερού.

Ανεξάρτητα από τα αίτια, με φόντο το νερό, ο δήμος Ηρακλείου εξακολουθεί να φαίνεται αδύναμος και το πρόβλημα της υδροδότησης του κολοσσιαίο!
 

Ηράκλειο

Hράκλειο - Τροχαίο: Σύγκρουση ΙΧ εντός της Βιομηχανικής- Φώτο

vipe1.jpg

Λίγες ώρες μετά το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε στην Ιεράπετρα Λασιθίου, άλλο ένα τροχαίο ατύχημα - ευτυχώς χωρίς τραγικό απολογισμό - έγινε στο Ηράκλειο.

Το νέο τροχαίο έγινε πριν τις 5 το απόγευμα, εντός της Βιομηχανικής περιοχής του Ηρακλείου, από τη σύγκρουση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δύο αυτοκινήτων.

Θραύσματα των αυτοκινήτων "κάλυψαν" το οδόστρωμα...

Δείτε φώτο από το σημείο της σύγκρουσης:

 

Μία γυναίκα τραυματίστηκε, αλλά ελαφρά.

 

Διαβάστε επίσης:

Λευκά Όρη: Επιχείρηση για τη μεταφορά κτηνοτρόφου σε νοσοκομείο

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Εκτός Εντατικής η 36χρονη έγκυος

ESPA BANNER