Ο Παγκρήτιος Λαογραφικός Σύλλογος, με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ETOILE και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, στο πλαίσιο του προγράμματος για την προώθηση του γαστρονομικού πολιτισμού και των προϊόντων ΠΟΠ, διοργανώνουν ένα βιωματικό ταξίδι - σεμινάριο στον κόσμο των αυθεντικών κρητικών γεύσεων και των προϊόντων της.

Την Δευτέρα 23 Μαρτίου, 12 πρέσβειρες και σύζυγοι πρέσβεων από όλες τις ηπείρους, ήρθαν στα εργαστήρια γεύσης της σχολής και «μυήθηκαν» στην κρητική αρωματική μακροβιοτική κουζίνα ή αλλιώς στην κουζίνα της ευζωίας, από τους περίφημους Κρήτες executive chefs: Γιώργο Δαμιανάκη, Πρόεδρο του Παγκρήτιου Λαογραφικού Συλλόγου και Froid του Palazzo Porto Platanias και τον Αναστάσιο Παπαδάκη του St. Nicolas Bay Hotel (5 + star) και Αντιπρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης.
Οι γεύσεις ενθουσίασαν τις πρέσβειρες… Στο βιωματικό σεμινάριο έμαθαν να φτιάχνουν σταμναγκάθι με ριφάκι, αρνάκι της θάλασσας με ξινόχοντρο, σολωμονοπέστροφα από τα νερα τις λίμνη Βοτόμου, σαλάτα βουνίσια, σαρικόπιτες λουσμένες με χαρουπόμελο, αγνόπιτες με καρύδια και μέλι Ψηλορείτη. Οι chefs «ξενάγησαν» τις πρέσβειρες στον κόσμο των ξεχωριστών κρητικών τυριών.

Τη Τρίτη 24 Μαρτίου, δημοσιογράφοι τις γαστρονομίας πουβταξίδεψαν γαστρονομικά στην Κρήτη από τους chefs που ετοίμασαν γεύμα το μεσημέρι
Οι γεύσεις ενθουσίασαν τους δημοσιογράφου… αφού δοκίμασαν εδέσματα από όλα τα μερί τις Κρήτης, αβρονιές στιφάδο, χοιρινό με άγρια πράσα, αρνάκι με ασκολύμπρους, χοχλιούς με αγκιναρόφυλλα και μάραθα, απάκι με σάλτσα από χαρουπόμελο, ομελέτα με αγριόχορτα, αλλά δοκίμασαν και τα κρητικά τυριά ποικιλια από διάφορες ελιές, σαλάτες με σταμναγκάθι και βότανα του Ψηλορείτη και τελος απολαυραν γλυκά και κρητικά κρασιά.

Το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήσαμε Σεμινάριο Αυθεντικής Κρητικής κουζίνας στους σπουδαστές των μαγειρικών τμημάτων της σχολής ETOILE.
Το όραμα των ανθρώπων της πρότυπης σχολής μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και ξενοδοχειακών Etoile είναι να προσφέρουν αφιλοκερδώς, τις εξειδικευμένες υπηρεσίες τους, στην προώθηση του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού.
Μια προσπάθεια «από καρδιάς» για την ανάδειξη και προβολή των εξαιρετικών ελληνικών προιόντων ΠΟΠ και της πολιτιστικής γαστρονομικής μας κληρονομιάς την στιγμή που πραγματικά η χώρα μας το έχει ανάγκη…