Ηράκλειο

Εκδηλώσεις

Το κουκλοθέατρο  “Ο ψαροτρομάρας” στο θεατρικό σταθμό Ηρακλείου

ψαροτρομάρας

 Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου «Χριστούγεννα 2015 – Πρωτοχρονιά 2016» την Τετάρτη 30  Δεκεμβρίου 2015 στις 18:00 στον Θεατρικό Σταθμό  με είσοδο ελεύθερη, ο κουκλοθίασος ΚΟΥ-ΚΛΟ  παρουσιάζει την παιδική  παράσταση κουκλοθέατρου:  “Ο ψαροτρομάρας”.
Συναγερμός στην Ψαροχώρα!  Ο Γνωστός σε όλους πια Ψαροτρομάρας έρχεται για μία ακόμη εμφάνιση να ταράξει τα νερά..! Θα μπορέσουν τα Ψάρια μαζί με την φίλη τους την  Γοργόνα να τον.. ψαρέψουν; Ένα έργο με τσούχτρες, ψάρια, και μπόλικο….βυθό!
Συγγραφέας: Φρόσω Χατόγλου
Σκηνοθεσία: Ηλίας Αναγνωστάκης
Παίζουν οι: Γιώργος Αναγνωστάκης, Ειρήνη Σταυρουλάκη, Αλέξανδρος  Φραγγιαδούλης.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει την κινητοποίηση των διανομέων

delivery_1.jpg

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου συμπαραστέκεται στους εργαζομένους στον κλάδο της εστίασης και των διανομέων, οι οποίοι θα προχωρήσουν σήμερα σε 4ωρη στάση εργασίας, που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό, έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις ειδικότερα στον κλάδο των διανομέων.

Το ΕΚΗ καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στην εστίαση χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο από την Κυβέρνηση και καλεί τους εργαζόμενους στον χώρο της εστίασης-διανομής να συμμετέχουν στην σημερινή διαμαρτυρία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου με απευθείας πρόσληψη από την efood με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Να δοθεί τέλος στο σύστημα αξιολόγησης bonus (batch) και στα ασαφή και αυθαίρετα κριτήρια παραγωγικότητας.

Να οριοθετηθούν ορθολογικά οι χιλιομετρικές αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια των διανομέων.

Να σταματάει η διανομή όταν επικρατούν επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, όπως καύσωνας, παγετός κ.α. σύμφωνα με την ήδη υπάρχουσα νομοθεσία για εργασίες που διεξάγονται στο ύπαιθρο και τους εξωτερικούς χώρους.

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε) που να διασφαλίζει τις συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. (Μέσα Ατομικής Προστασίας, Ένσημα Βαρέα Ανθυγιεινά, Εταιρικό κινητό και δίκυκλο).

Χώροι με αποδυτήρια, τουαλέτα και γενική χρήση για κάθε ανάγκη των εργαζομένων διανομέων

Κήρυξη ως γενικώς υποχρεωτική της ΚΣΣΕ Επισιτισμού - Τουρισμού.

Το ΕΚΗ για μία ακόμα φορά στέλνει μήνυμα στους διανομείς ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό τους και θα συνεχίσει την εκστρατεία που έχει ξεκινήσει τα τελευταία 2 χρόνια για την ασφάλεια της σωματικής τους ακεραιότητας και την διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Παρανάλωμα του πυρός το σταθμευμένο αυτοκίνητο

Κορωνοϊός: Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ηράκλειο: Με μπαλωθιές και μαντινάδες αποχαιρέτισαν τον Μαθιό - Θρήνος για τον 17χρονο

ESPA BANNER