Γυναίκα

Το μάθημα που σου έδωσε το 2020, ανάλογα με το ζώδιό σου!

γυναίκα ζώδια

Μια χρονιά που δεν έμοιαζε με καμία προηγούμενη φτάνει στο τέλος της. Έφερε πρωτόγνωρες καταστάσεις για τις οποίες κανείς δεν ήταν προετοιμασμένος, ενώ παράλληλα μας χάρισε απεριόριστο χρόνο για να μείνουμε μόνοι μας με τον εαυτό μας και να τον γνωρίσουμε από την αρχή.

Τα δώδεκα ζώδια πήραν κάποια μαθήματα από αυτή την κατάσταση και ίσως αποφάσισαν να αλλάξουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα.

ΚΡΙΟΣ

Η «υπομονή είναι αρετή», σου το έλεγαν πάντα , μα ποτέ δεν το πήρες σοβαρά. Αναγκάστηκες τώρα να πατήσεις φρένο και να περιμένεις να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Καμμία καινούρια αρχή δεν μπόρεσες να κάνεις και όσα ξεσπάσματα θυμού και να είχες κατάλαβες ότι ήταν μάταιο. Σίγουρα όμως κατάλαβες ότι κι εσύ μπορείς να αυτοσυγκρατείσαι και να δρας τη σωστή στιγμή, χωρίς ο παρορμητισμός να σε οδηγεί σε λάθη.

ΤΑΥΡΟΣ

Πόσα πράγματα έμειναν στη μέση ή δεν πρόλαβες να τα ξεκινήσεις καν; Αντιλήφθηκες πως οι άσκοπες καθυστερήσεις δεν σημαίνουν απαραίτητα εξασφαλισμένο αποτέλεσμα, γιατί οι συνθήκες δεν θα περιμένουν εσένα να αποφασίσεις, οι εξελίξεις τρέχουν. Από εδώ και στο εξής μάλλον δεν θα αφήνεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα…

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ένα ατελείωτο πάρτι ήταν η ζωή σου. Αμέτρητοι γνωστοί, πολλοί φίλοι, επισκέψεις, στέκια και φυσικά μέσα σε όλα αυτά πολλά νέα και παντός είδους πληροφορίες. Η καραντίνα στα στέρησε όλα αυτά, όμως σε έβαλε μέσω της αναγκαστικής απομόνωσης στη διαδικασία να γνωρίσεις τον εαυτό σου και να καταλάβεις πως και μόνος σου περνάς καλά. Επίσης τα αθώα κουτσομπολιά τα αντικατέστησες από σοβαρές συζητήσεις.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το σπίτι σου και η οικογένεια σου ήταν και θα είναι για σένα τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή σου. Δεν ήθελες να τα αποχωρίζεσαι και δεν πίστευες ποτέ ότι για να προστατεύσεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα θα πρέπει να παραμείνεις μακριά τους. Η απόσταση αυτή σου έμαθε πως δεν χρειάζεται να είσαι όλη μέρα μαζί τους για να αισθάνεσαι εσύ καλά ή για να τους φροντίζεις. Η αγάπη δεν είναι συνώνυμο της προσκόλλησης.

ΛΕΩΝ

Έχεις μια τάση προς το δράμα και την υπερβολή, ώστε να έχεις όλη την προσοχή των γύρω σου στραμμένη πάνω σου. Τι γίνεται όμως όταν όλοι μαζί περνάτε την ίδια ακριβώς δραματική κατάσταση; Θέλεις ακόμη να ξεχωρίζεις; Mάλλον κατάλαβες τώρα που ήρθαν πραγματικά τα δύσκολα πως θα πρέπει όλα να περιγράφονται στην κανονική τους διάσταση. Σίγουρα από εδώ και στο εξής θα λειτουργείς πιο προσγειωμένα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Είσαι η περίπτωση της γνωστής παροιμίας «πρόσεχε τι εύχεσαι!». Όλοι γύρω σου έγιναν σαν και εσένα. Εμμονικοί με την καθαριότητα και την απολύμανση, αποφεύγουν κάθε είδους χειραψία και για αγκαλιές ούτε λόγος. Τρομακτικό, ε; Σίγουρα αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει σοβαρός λόγος για αυτή την αλλαγή συμπεριφοράς, αλλά υποσχέθηκες στον εαυτό σου ότι θα χαλαρώσεις, όταν όλο αυτό περάσει και ίσως κάπου κάπου να αφήνεις τον εαυτό σου λίγο πιο ελεύθερο.

ΖΥΓΟΣ

Η αρμονία στη ζωή σου είναι πολύτιμη. Προσπαθείς διαρκώς να κρατάς της ισορροπίες με όλους και για όλα. Θεωρούσες πως σε συνέφερε να κρύβεις τα προβλήματα κάτω από το χαλί κα να λειαίνεις τις καταστάσεις, ώστε να μην χαλάσουν οι σχέσεις σου με κανέναν. Όσα συνέβησαν όμως την προηγούμενη χρονιά ,μοιραία έφεραν στην επιφάνεια όλες τις αλήθειες κι εσύ είδες πως ορισμένες φορές η σύγκρουση είναι λυτρωτική.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ζεις μέσα από το παρελθόν σου και περισσότερο μέσα από τις αρνητικές εμπειρίες σου. Σε δυσκολεύει να πας παρακάτω και να συγχωρέσεις τους άλλους και δεν ηρεμείς μέχρι να πάρεις την ρεβάνς σου, εσύ βέβαια το θεωρείς ισορροπία όλο αυτό. Όμως μέσα σε αυτή τη χρονιά συνειδητοποίησες πόσο πολύτιμο είναι το αύριο και πως αξίζει να κοιτάς μόνο μπροστά. Ίσως εντέλει και να κατάφερες να συγχωρέσεις κάποιον.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η μόνιμη αισιοδοξία σου πως όλα θα πάνε καλά πολλές φορές πηγάζει από την τύχη σου. Η καλή έκβαση των πραγμάτων στην δική σου περίπτωση δεν είναι απαραίτητα αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και προσπαθειών. Σοκαρίστηκες που μέσα στο 2020 δεν έφτανε μόνο το χιούμορ σου και η καλή σου διάθεση για να επιβιώσεις. Σου έγινε σαφές πως δεν γίνεται συνέχεια να τα αφήνουμε όλα στην τύχη και να εμφανίζεται ο από μηχανής θεός. Αντιλήφθηκες πως και εσύ θα πρέπει να κοπιάζεις για να έχεις αποτελέσματα, ειδικά όταν υπάρχει ένας κοινός στόχος.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Βλέπεις τα πράγματα πάντα με λογική και ρεαλισμό. Δεν πίστευες ποτέ ότι θα υπάρξει η οποιαδήποτε κατάσταση που θα σε έκανε να μην ξέρεις πώς να αντιδράσεις. Δεν είχες πρόβλημα να ακολουθήσεις τους κανόνες, άλλωστε πάντα κάνεις ό,τι πρέπει. Ή μήπως είχες; Tους κανόνες μέχρι τώρα πιθανώς τους έβαζες εσύ και στους άλλους και στον εαυτό σου, τώρα; Tώρα κατάλαβες πως είναι ανθρώπινο να θέλει κανείς να τους παραβεί και την ίδια κατανόηση θα δείχνεις στους γύρω σου από εδώ και στο εξής.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η κοσμοθεωρία σου όλη έχει ανατραπεί. Δεν αντέχεις κανενός είδους όριο και είσαι υπέρμαχος της ελευθερίας. Παράλληλα, ενδιαφέρεσαι πολύ και για το καλό των συνανθρώπων σου. Ξαφνικά αυτά τα δύο σαν να ήρθαν σε κόντρα. Για το κοινό καλό έπρεπε να περιοριστεί η ελευθερία, έπρεπε να μπουν όρια. Το αμφισβήτησες πολλές φορές, όμως στο τέλος συνειδητοποίησες πως δεν μπορείς πάντα να είσαι πνεύμα αντιλογίας, γιατί η αντίδρασή σου ίσως αποδειχτεί επιβλαβής για τους ανθρώπους που τόσο σε νοιάζουν.

ΙΧΘΥΕΣ

Η ευαισθησία που σε χαρακτηρίζει σε κάνει πολλές φορές να δραπετεύεις από οποιαδήποτε δυσάρεστη για σένα κατάσταση. Δύσκολα θα κάτσεις να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα, ενώ βολεύει πολλές φορές να ρίχνεις το μπαλάκι της ευθύνης στους άλλους. Η χρονιά που πέρασε δεν σου άφησε κανένα περιθώριο φυγής. Το πρόβλημα ήταν παντού γύρω σου και έστω και έτσι κατάλαβες ότι πρέπει να ενεργοποιηθείς και να αναλαμβάνεις κι εσύ ευθύνες.

 

astrology.gr

Γυναίκα

Oι αγαπημένες σου γεύσεις σύμφωνα με το ζώδιο σου

γυναίκα γλυκά φαγητό

Αν το ζώδιό μας καθορίζει σε αδρές γραμμές την προσωπικότητά μας, τότε δεν θα μπορούσε να επηρεάζει και τις γευστικές προτιμήσεις μας; Αυτή τη διασκεδαστική υπόθεση παρουσιάζει ένα νέο, μοναδικό βιβλίο που συνδυάζει τη μαγειρική με την αστρολογία.

Η «Γεύση των Ζωδίων» (εκδ. Μίνωας), της Χριστίνας Θεοχάρη με πρόλογο της Άσης Μπήλιου, μας μυεί στις αγαπημένες γεύσεις κάθε μέλους του ζωδιακού κύκλου.

Ενδεικτικά, ας δούμε μερικές από τις γευστικές προτιμήσεις κάθε ζωδίου.

Κριός: Αγαπάει πολύ τα έντονα μπαχαρικά και το κρέας -ειδικά το ψητό- και μια από τις πιο αγαπημένες του δραστηριότητες είναι το μπάρμπεκιου.

Ταύρος: Ο γαστρονόμος του ζωδιακού απολαμβάνει ιδιαίτερα το φαγητό, όμως η μεγαλύτερη πρόκληση γι’ αυτόν είναι να σταματήσει να τρώει γλυκά, ζυμαρικά και ψωμί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανσέληνος των Λύκων: Η πρώτη πανσέληνος του 2021!

Δίδυμος: Αγαπάει ανάλαφρες και ασυνήθιστες γεύσεις, συχνά συνδυάζει φρούτα και λαχανικά σε ένα ιδιαίτερο πιάτο, ή θέλει κάτι πολύ φρέσκο και δροσερό.

Καρκίνος: Λατρεύει τα γλυκά αλλά και το comfort food, ενώ οι μαμαδίστικες γεύσεις, όπως τα μακαρόνια με κιμά, τον συγκινούν.

Λέων: Λατρεύει τις εκλεπτυσμένες, πλούσιες και ιδιαίτερες γεύσεις με μια εξωτική νότα και τα ακριβά φαγητά, φιταγμένα μόνο με τα καλύτερα συστατικά.

Παρθένος: Προτιμά τις υγιεινές τροφές, όπως τα προϊόντα ολικής αλέσεως, τα φρούτα, τα όσπρια και γενικώς ό,τι προάγει έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Ζυγός: Προτιμά φαγητά υψηλής αισθητικής, όπως αγκινάρες αλά πολίτα, ένα αέρινο σουφλέ τυριού ή sushi, και απολαμβάνει μια τούρτα με μέλι και σαμπάνια.

Σκορπιός: Λατρεύει τη σοκολάτα σε όλες τις εκδοχές, ενώ του αρέσουν πολύ οι πικάντικες και καυτερές γεύσεις και γενικά τα τρόφιμα υψηλής θερμιδικής αξίας.

Τοξότης: Αγαπά οτιδήποτε εξωτικό και πικάντικο, του αρέσουν οι γεύσεις της Ανατολής, αλλά θα απολαύσει εξίσου εύκολα ένα κλασικό ιταλικό ζυμαρικό με φασκόμηλο.

Αιγόκερως: Λέει «ναι» σε κλασικές κυριακάτικες συνταγές όπως το αρνάκι με πατάτες στον φούρνο ή σε έναν πλούσιο σε γεύση μουσακά, όμως η μεγάλη του αδυναμία είναι τα σιροπιαστά.

Υδροχόος: Τα αγαπημένα του πιάτα έχουν έντονο, φρέσκο άρωμα από εσπεριδοειδή και πολλές φορές συνοδεύονται από ένα κοκτέιλ με αλκοόλ και χυμό από εξωτικά φρούτα.

Ιχθύς: Έχει αδυναμία στις απαλές γεύσεις και σε ό,τι περιέχει υλικά από την αγαπημένη του θάλασσα, ενώ στο μαγείρεμα αφήνεται περισσότερο στο ένστικτό του, παρά ακολουθεί τους κανόνες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πως θα προσελκύσεις καλή τύχη στη ζωή σου με βάση το ζώδιο σου..