Skip to main content
ΓΥΝΑΙΚΑ

Το κοτόπουλο στο γιορτινό τραπέζι: μυστικά και tips

Image
Το κοτόπουλο στο γιορτινό τραπέζι.jpg
 clock 11:55 | 22/12/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Διανύουμε την περίοδο που κάνουμε τα περισσότερα τραπέζια από ποτέ!

Και μπορεί ανήμερα των Χριστουγέννων να είθισται να τρώνε γαλοπούλα στον υπόλοιπο κόσμο, όμως, εδώ στην Ελλάδα, έχουμε μεγαλύτερη αδυναμία στο κοτόπουλο.

Πόσο εύκολο, όμως, είναι να πετύχουμε το τέλειο πιάτο;

Χρήσιμα tips για τέλεια μαγειρέματα

Υπάρχουν μερικά «μυστικά» tips για να καταφέρουμε να έχουμε το τέλειο μαγειρεμένο κοτόπουλο όχι μόνο στις γιορτές, αλλά και στην καθημερινότητά μας.

* Αποφεύγουμε να τρυπάμε το κοτόπουλο με μαχαίρι διότι κατ’ αυτόν τον τρόπο χάνει όλους τους χυμούς του.
* Προκειμένου να μείνει το κοτόπουλο μαλακό, βάζουμε ροδέλες λεμόνι στην κοιλιά.
* Όσον αφορά το μαρινάρισμα με τα όξινα υλικά καλό είναι να μην ξεπερνάει τη μια ώρα, ώστε να μην υπερισχύσει η γεύση της μαρινάδας από αυτή του κοτόπουλου.
* Τέλος, σημαντικό είναι, αφού ψήσουμε το κοτόπουλο, να το αφήνουμε μέσα στο φούρνο με μισάνοιχτη πόρτα για περίπου 15 με 20 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα, οι χυμοί του πουλερικού θα «επαναδιανεμηθούν» σε όλο τον όγκο του.

 

olivemagazine.gr

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis