Skip to main content
ΓΥΝΑΙΚΑ

Γλυκά και φυσικά υποκατάστατα... της ασπιρίνης!

Image
glyka_kai_fysika_ypokatastata_tis_aspirinis.jpg
 clock 10:13 | 19/05/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Υπάρχουν φάρμακα που μπορούμε να βρούμε στη φύση είναι μικρά και πολύχρωμα είναι πολύ νόστιμα, δεν έχουν δυσάρεστες παρενέργειες και είναι σίγουρα πολύ καλά για την υγεία μας. Και δρουν σαν φυσικό υποκατάστατο της ασπιρίνης.

​Μύρτιλα

Τα μύρτιλα περιέχουν κατεχίνες, ανθοκυανίνες και σαλικυλικό οξύ. Τα βακκίνια είναι πραγματικά μια φυσική ασπιρίνη. Έτσι, την επόμενη φορά που θα έχετε πονοκέφαλο,δοκιμάστε τα. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρόληψη διαφόρων παθήσεων του εγκεφάλου όπως η νόσος Αλτσχάιμερ και η νόσος του Πάρκινσον. 

Βατόμουρα

Τα βατόμουρα περιέχουν ένα πολύ σημαντικό θρεπτικό συστατικό, γνωστό ως το ελλαγικό οξύ. Προστατεύει τα κύτταρα του δέρματος από τις βλαβερές ακτίνες UV, και επιβραδύνει τη διάσπαση του κολλαγόνου στο δέρμα. Εάν τρώτε τα βατόμουρα συχνά θα καθυστερήσετε με επιτυχία τα σημάδια της γήρανσης.

Κορινθιακή σταφίδα

Το οξύ που περιέχουν εμποδίζει μια αλλεργική αντίδραση που παράγεται από το σώμα προκειμένου να απομονώνουν τις ξένες ουσίες όπως η γύρη. Η κορινθιακή σταφίδα, μειώνει τη φαγούρα στα μάτια.Είναι πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών πολυφαινολικών συστατικών. Οι πολυφαινόλες έχουν αντιοξειδωτική δράση (προστατεύουν την LDL χοληστερόλη από την οξείδωση, ελαττώνουν τη χοληστερόλη που εναποτίθεται στους ιστούς, μειώνουν την αθηρωματική πλάκα στα αγγεία και έτσι και τον κίνδυνο καρδιοπαθειών).
Διαθέτει αντιμικροβιακή και αντιβακτηριακή δράση καθώς και αγγειοδιασταλτική δράση μέσω της παραγωγής ενδοκυτταρικού οξειδίου του αζώτου.

Σμέουρα

Τα σμέουρα ενεργούν επίσης ως ασπιρίνη. Τρώγοντας σμέουρα μπορείτε να θεραπεύσετε τους πονοκεφάλους, επειδή περιέχουν μια σημαντική ένωση που μειώνει αποτελεσματικά τον πόνο και τη φλεγμονή, ακόμη καλύτερα από ό, τι η ασπιρίνη. Ορισμένα θρεπτικά συστατικά προστατεύουν τα κύτταρα από τις τοξικές ουσίες που βρίσκονται στα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Φράουλες

Γνωρίζατε ότι οι φράουλες περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια; Οι φράουλες είναι γνωστό ως «αντιοξειδωτικό φυτό" και με την κατανάλωση αυτών των φρούτων θα αποτρέψετε την εμφάνιση της αρθρίτιδας, απώλεια μνήμης, διάφορες μορφές καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων. Επιπλέον, οι φράουλες είναι η τέλεια επιλογή για επιδόρπιο.

healthyfoodteam.com

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis