Skip to main content
ΓΥΝΑΙΚΑ

10 κινήσεις του σώματος για να καταλάβετε αν κάποιος σας λέει ψέματα

Image
10 κινήσεις του σώματος για να καταλάβετε αν κάποιος σας λέει ψέματα
 clock 08:00 | 28/02/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Αν και η τιμιότητα είναι η καλύτερη αρετή, δεν χρησιμοποιείται συχνά από πολλούς. Αρκετοί συνηθίζουν να επιδίδονται στα ψέματα και να μας «κοροϊδεύουν». Αν ανήκετε και εσείς στην κατηγορία των ανθρώπων που απεχθάνονται τα ψέματα, οι παρακάτω κινήσεις θα αποκαλύψουν τους επίδοξους ψεύτες και εσείς θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο αλλά θα είστε και περισσότερο υποψιασμένοι.

  1. Επαφή με τα μάτια

Ο μεγαλύτερος δείκτης για να καταλάβετε πως κάποιος λέει ψέματα είναι η συχνή επαφή με τα μάτια ή η καθόλου επαφή. Ενώ συνήθως οι ψεύτες αποφεύγουν να κοιτούν απευθείας στα μάτια τον συνομιλητή τους, υπάρχουν κάποιοι που κάνουν ακριβώς το αντίθετο, γι ανα γίνει πιστευτό το ψέμα τους.

     2.   Κίνηση ποδιών

Όταν οι άνθρωποι ψεύδονται συχνά παρουσιάζουν σημάδια νευρικότητας και άγχους. Η κίνηση των ποδιών είναι το χαρακτηριστικό δείγμα νευρικότητας. Οι τακτικές κινήσεις είναι δείγμα ότι προσπαθούν να αποβάλλουν την ένταση που τους δημιουργεί το ψέμα τους.

    3.   Ανασήκωμα ώμων

Συχνά οι άνθρωποι συνηθίζουν να ανασηκώνουν τους ώμους τους, όταν δεν συμφωνούν με κάτι ή όταν δεν γνωρίζουν κάτι. Αν βλέπετε και ανασηκώνει ο συνομιλητής σας του ώμους του, τότε μάλλον δεν είναι και πολύ σύμφωνος με όσα σας λέει.

    4.  Εφίδρωση

Η αδρεναλίνη αυξάνεται από το άγχος και την νευρικότητα, όταν κάποιος σας λέει ψέματα. Η έντονη εφίδρωση αποδεικνύει το ψέμα του συνομιλητή σας.

    5.  Νευρικές κινήσεις

Όταν οι άνθρωποι λένε ψέματα, συχνά αγγίζουν αντικείμενα που βρίσκονται γύρω τους για να αποβάλλουν την έντασή τους. Δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το αντικείμενο για να αποφύγουν να συμμετέχουν στην συζήτηση.

   6.  Αγγίζουν το πρόσωπό τους

Όταν οι άνθρωποι λένε ψέματα, συνηθίζουν να ακουμπούν την μύτη τους. Αυτό προκαλείται γιατί η αδρεναλίνη ανοίγει τα τριχοειδή αγγεία της μύτης και αυτό μας δημιουργεί φαγούρα. Κάποιοι άλλοι συνηθίζουν να ακουμπούν το στόμα ή τα μάτια τους.

   7.  Ξηρασία στο στόμα

Άλλος ένας δείκτης ότι ο ο συνομιλητής σας λέει ψέματα είναι, όταν γλείφει έντονα τα χείλη του. Το άγχος, όταν κάποιος λέει ψέματα, προκαλεί έντονη ξηρασία του στόματος. Γι΄ αυτό και συχνά προσπαθούν να τα ενυδατώσουν.

   8.  Μικρές απαντήσεις

Πέρα από τις κινητικές ενδείξεις, υπάρχουν και οι λεκτικές. Όταν κάποιος σας δίνει μικρές απαντήσεις, αυτό σημαίνει ότι προσπαθεί να μείνει όσο περισσότερο μπορεί σιωπηλός. Και να μην αποδειχθεί το ψέμα του. Επίσης, τα πολλά λάθη κατά τη αφήγηση είναι και αυτά δείγμα ότι ο συνομιλητής σας λέει ψέματα.

   9.  Μεταβολή έντασης

Αν κάποιος έχει μεταβολή στην ένταση της φωνής του, δηλαδή μιλάει είτε σε ψηλότερο τόνο είτε σε χαμηλότερο, είναι ένα δείγμα ότι κάτι είναι ύποπτο σε όσα σας λέει.

   10.  Αλλαγή θέματος

Η αλλαγή στο θέμα συζήτησης είναι μια απόδειξη ότι ο ψεύτης που έχετε απέναντί σας δεν θέλει να συνεχίσει την κουβέντα και να βρεθεί απροετοίμαστος, σε τυχόν ερωτήσεις.

 

Παρ’ όλα αυτά, αν έχετε να κάνετε με κάποιους που έχουν συνηθίσει να λένε ψέματα, μάλλον όλα τα παραπάνω τα έχουν καταπολεμήσει και τότε είναι πιο δύσκολο να εντοπίσουμε τα ψέματα.

 

 

 

 

πηγή:positivemed.com

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis