Γυναίκα

Σπίτι

Το τρικ με τη λακ και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

χριστουγεννιατικο δεντρο.jpg

Πως κρατάτε το φυσικό δέντρο σας, φρέσκο και υγιές όλο το Δεκέμβρη;

Μια νέα μελέτη ερευνητών στην Αυστραλία έρχεται να μας αποκαλύψει την απάντηση. Οι ερευνητές εξέτασαν τέσσερις τρόπους με τους οποίους υποψιάζονταν ότι θα μπορούσαν να παρατείνουν την υγεία των κομμένων χριστουγεννιάτικων δέντρων και να εξουδετερώσουν την αφυδάτωση.

Το πρώτο δέντρο ψεκάστηκε με λακ μαλλιών που μπλοκάρει τις αναπνευστικές οδούς στις βελόνες του έλατου και έτσι διατηρεί τα επίπεδα της ενυδάτωσης ψηλά.. Ένα δεύτερο ποτίστηκε με ενεργειακό ποτό, επειδή κάποια φυτά αντιδρούν καλύτερα στα διαλύματα ζάχαρης. Το τρίτο με φρέσκο βρασμένο νερό, επειδή έτσι βελτιώνεται η ενυδάτωση και τέλος, το τελευταίο με (;) μπύρα, λόγω των θρεπτικών και ανόργανων ουσιών που βρίσκονται σε αυτή.

Και ο νικητής; Η λακ μαλλιών!

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μετά από ένα μήνα, οι βελόνες του δέντρου που είχε υποστεί επεξεργασία με λακ ήταν εξίσου υγιείς όσο ήταν στην αρχή του πειράματος. Οι λιγότερο αποτελεσματικοί μέθοδοι ήταν το ενεργειακό ποτό και η μπύρα, ενώ το ζεστό νερό ήταν δεύτερο στην κατάταξη…

ΠΡΟΣΟΧΗ

Εμείς πάλι θα σας προτείναμε να προτιμήσετε ένα από τα πανέμορφα τεχνητά δέντρα και να κάνετε οικονομία στην τσέπη σας αλλά και να προστατέψετε το περιβάλλον αλλά αν παρόλα αυτά θελήσετε να κάνετε αυτό το πείραμα, λάβετε υπόψη ότι το σπρέι μαλλιών είναι εξαιρετικά εύφλεκτο, ώστε να μην τοποθετήσετε το δέντρο σας μπροστά από τζάκι ή άλλη πηγή θερμότητας. Επίσης τηρείτε τις συστάσεις της πυροσβεστικής και μην αφήνετε τα λαμπάκια του δέντρου ανοιχτά χωρίς επίβλεψη και αποσυνδέστε τα από την πρίζα το βράδυ ή όταν φεύγετε από το σπίτι.

via

Γυναίκα

Υγεία

Το τρόφιμο-φάρμακο για το έντερο που νικά το φούσκωμα

γυναίκα-φούσκωμα-πρησμένη κοιλιά.jpg

Ένα άριστο φάρμακο για τον εντερικό σωλήνα που εμποδίζει το φούσκωμα και την ανάπτυξη βακτηρίων, ιδιαίτερα αυτών που προκαλούν εντερικές λοιμώξεις

Το ξινόγαλο αποτελεί ένα ιδιαίτερα υγιεινό και θρεπτικό ρόφημα. Η πρωτεΐνη που βρίσκεται στο ξινόγαλο είναι υψηλότατης βιολογικής αξίας και έχει μεγαλύτερη βιοδιαθεσιμότητα από την πρωτεΐνη του ασπραδιού του αβγού. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε ασβέστιο και φώσφορο, καθώς επίσης περιέχει λακτόζη, βιταμίνες, μέταλλα και ελάχιστο λίπος.

Τι δείχνουν οι σύγχρονες κλινικές μελέτες

Το ξινόγαλο είναι άριστο φάρμακο για τον εντερικό σωλήνα. Αυτό οφείλεται στα οξυγαλακτικά βακτήρια που περιέχει, τα οποία εμποδίζουν ανταγωνιστικά την ανάπτυξη βακτηρίων, ιδιαίτερα αυτών που προκαλούν εντερικές λοιμώξεις.

Θεωρείται υψηλότερης διατροφικής αξίας από το γάλα, αφού είναι πιο ανεκτό από άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη, λόγω των προβιοτικών του που το κάνουν πιο εύπεπτο (ο οργανισμός το μεταβολίζει στον μισό χρόνο από ό,τι το γάλα). Δεν δημιουργούνται ως εκ τούτου στομαχικά «φουσκώματα» και άλλες διαταραχές.

Ενισχύει αποτελεσματικά την κινητικότητα του εντέρου και βοηθά στην αναγέννηση της φυσικής μικροχλωρίδας του, ιδιαίτερα μετά από χορήγηση αντιβιοτικών.

Μελέτες έχουν δείξει ότι μειώνει τις τιμές της χοληστερόλης.

Παρασκευή ξινόγαλου

Το ξινόγαλα είναι ένα προϊόν που παράγεται από την οξίνιση του γάλακτος. Η οξίνιση, η οποία δίνει στο γάλα μια ξινή γεύση, επιτυγχάνεται είτε με την προσθήκη οξέος είτε μέσω βακτηριακής ζύμωσης. Το οξύ προκαλεί την πήξη του γάλακτος, αναστέλλει την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων και βελτιώνει τη διάρκεια ζωής του.

Πηγή: Τρώμε και ομορφαίνουμε – Πολύτιμα μυστικά της υγείας μας, κρυμμένα στην Ελληνική κουζίνα / Δημήτρης Κουρέτας & Ηλίας Μαμαλάκης – Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ, ygeiamou