Γυναίκα

Σπίτι

Το τρικ με τη λακ και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

χριστουγεννιατικο δεντρο.jpg

Πως κρατάτε το φυσικό δέντρο σας, φρέσκο και υγιές όλο το Δεκέμβρη;

Μια νέα μελέτη ερευνητών στην Αυστραλία έρχεται να μας αποκαλύψει την απάντηση. Οι ερευνητές εξέτασαν τέσσερις τρόπους με τους οποίους υποψιάζονταν ότι θα μπορούσαν να παρατείνουν την υγεία των κομμένων χριστουγεννιάτικων δέντρων και να εξουδετερώσουν την αφυδάτωση.

Το πρώτο δέντρο ψεκάστηκε με λακ μαλλιών που μπλοκάρει τις αναπνευστικές οδούς στις βελόνες του έλατου και έτσι διατηρεί τα επίπεδα της ενυδάτωσης ψηλά.. Ένα δεύτερο ποτίστηκε με ενεργειακό ποτό, επειδή κάποια φυτά αντιδρούν καλύτερα στα διαλύματα ζάχαρης. Το τρίτο με φρέσκο βρασμένο νερό, επειδή έτσι βελτιώνεται η ενυδάτωση και τέλος, το τελευταίο με (;) μπύρα, λόγω των θρεπτικών και ανόργανων ουσιών που βρίσκονται σε αυτή.

Και ο νικητής; Η λακ μαλλιών!

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μετά από ένα μήνα, οι βελόνες του δέντρου που είχε υποστεί επεξεργασία με λακ ήταν εξίσου υγιείς όσο ήταν στην αρχή του πειράματος. Οι λιγότερο αποτελεσματικοί μέθοδοι ήταν το ενεργειακό ποτό και η μπύρα, ενώ το ζεστό νερό ήταν δεύτερο στην κατάταξη…

ΠΡΟΣΟΧΗ

Εμείς πάλι θα σας προτείναμε να προτιμήσετε ένα από τα πανέμορφα τεχνητά δέντρα και να κάνετε οικονομία στην τσέπη σας αλλά και να προστατέψετε το περιβάλλον αλλά αν παρόλα αυτά θελήσετε να κάνετε αυτό το πείραμα, λάβετε υπόψη ότι το σπρέι μαλλιών είναι εξαιρετικά εύφλεκτο, ώστε να μην τοποθετήσετε το δέντρο σας μπροστά από τζάκι ή άλλη πηγή θερμότητας. Επίσης τηρείτε τις συστάσεις της πυροσβεστικής και μην αφήνετε τα λαμπάκια του δέντρου ανοιχτά χωρίς επίβλεψη και αποσυνδέστε τα από την πρίζα το βράδυ ή όταν φεύγετε από το σπίτι.

via

Γυναίκα

Πως να διατηρήσετε το μαύρισμα σας όλο το καλοκαίρι

καλοκαίρι διακοπές θάλασσα ηλιοθεραπεία γυναίκα

Αν κάτι μας αρέσει το καλοκαίρι επάνω μας αυτό είναι ότι η επιδερμίδα μας φαίνεται πιο ηλιοκαμένη και αυτό το sun kissed εφέ που από παιδιά λατρεύαμε.

Υπάρχουν ορισμένα tips που μπορούμε να ακολουθήσουμε προκειμένου να τα καταφέρουμε και τα δυο αυτό το καλοκαίρι.

#1. Μην ξεχνάτε το after sun και φυσικά να ενυδατώσετε το δέρμα σας με την κατάλληλη κρέμα σώματος.

Φυσικά όμως όλες μας θέλουμε να αποφύγουμε το ενοχλητικό ξεφλούδισμα και να διατηρήσουμε αυτό το ηλιοκαμένο look, χωρίς διχρωμίες και ανομοιομορφίες, όσο περισσότερο γίνεται.

#2. Αφήστε για λίγο τα ζεστά ντους στην άκρη και προτιμήστε τα κρύα.

#3.Τα scrubs θα σας βοηθήσουν να έχετε μια καθαρή και παράλληλα απαλή επιδερμίδα ενώ θα διατηρήσετε και το χρώμα που με τόσο κόπο αποκτήσατε.

#4.Κατά την διάρκεια του ντους προσπαθήστε να μην τρίβετε την επιδερμίδα σας.