Γυναίκα

Σπίτι

Πού δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ρολό κουζίνας

poy_den_prepei_na_hrisimopoieite_rolo_koyzinas.jpg

Το ρολό κουζίνας είναι ένα από τα εργαλεία που πολλές οικογένειες χρησιμοποιούν καθημερινά και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό.
Πράγματι, οι χρήσεις του είναι πολλές καθώς δίνει λύσεις σε πολλές δύσκολες στιγμές αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που το ρολό κουζίνας μόνο ζημιά μπορεί να κάνει και θα πρέπει να το αποφεύγετε.
Δείτε ποιες είναι αυτές…

Τα γυαλιά ηλίου ή οράσεως
Ειδικότερα αν ο φακός είναι ακριβός στα γυαλιά οράσεως ή καθρέφτης στα γυαλιά ηλίου, το ρολό κουζίνας μπορεί να τον καταστρέψει.
Σκόνη σε ξύλινο έπιπλο όπως το τραπεζάκι του σαλονιού
Ο ηλεκτρισμός θα σκορπίσει την σκόνη παντού ενώ η λογική του να βρέξετε το χαρτί πριν το χρησιμοποιήσετε, κακό θα κάνει στα ξύλινα έπιπλα.
Η οθόνη των ηλεκτρονικών συσκευών
Τηλεόραση, κινητό και τάπλετ; Διώξτε το ρολό μακριά γιατί μόνο γρατζουνιές θα καταφέρετε να κάνετε κι όχι να καθαρίσετε τις επιφάνειες των συσκευών αυτών.

via

Γυναίκα

Υγεία

Το τρόφιμο-φάρμακο για το έντερο που νικά το φούσκωμα

γυναίκα-φούσκωμα-πρησμένη κοιλιά.jpg

Ένα άριστο φάρμακο για τον εντερικό σωλήνα που εμποδίζει το φούσκωμα και την ανάπτυξη βακτηρίων, ιδιαίτερα αυτών που προκαλούν εντερικές λοιμώξεις

Το ξινόγαλο αποτελεί ένα ιδιαίτερα υγιεινό και θρεπτικό ρόφημα. Η πρωτεΐνη που βρίσκεται στο ξινόγαλο είναι υψηλότατης βιολογικής αξίας και έχει μεγαλύτερη βιοδιαθεσιμότητα από την πρωτεΐνη του ασπραδιού του αβγού. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε ασβέστιο και φώσφορο, καθώς επίσης περιέχει λακτόζη, βιταμίνες, μέταλλα και ελάχιστο λίπος.

Τι δείχνουν οι σύγχρονες κλινικές μελέτες

Το ξινόγαλο είναι άριστο φάρμακο για τον εντερικό σωλήνα. Αυτό οφείλεται στα οξυγαλακτικά βακτήρια που περιέχει, τα οποία εμποδίζουν ανταγωνιστικά την ανάπτυξη βακτηρίων, ιδιαίτερα αυτών που προκαλούν εντερικές λοιμώξεις.

Θεωρείται υψηλότερης διατροφικής αξίας από το γάλα, αφού είναι πιο ανεκτό από άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη, λόγω των προβιοτικών του που το κάνουν πιο εύπεπτο (ο οργανισμός το μεταβολίζει στον μισό χρόνο από ό,τι το γάλα). Δεν δημιουργούνται ως εκ τούτου στομαχικά «φουσκώματα» και άλλες διαταραχές.

Ενισχύει αποτελεσματικά την κινητικότητα του εντέρου και βοηθά στην αναγέννηση της φυσικής μικροχλωρίδας του, ιδιαίτερα μετά από χορήγηση αντιβιοτικών.

Μελέτες έχουν δείξει ότι μειώνει τις τιμές της χοληστερόλης.

Παρασκευή ξινόγαλου

Το ξινόγαλα είναι ένα προϊόν που παράγεται από την οξίνιση του γάλακτος. Η οξίνιση, η οποία δίνει στο γάλα μια ξινή γεύση, επιτυγχάνεται είτε με την προσθήκη οξέος είτε μέσω βακτηριακής ζύμωσης. Το οξύ προκαλεί την πήξη του γάλακτος, αναστέλλει την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων και βελτιώνει τη διάρκεια ζωής του.

Πηγή: Τρώμε και ομορφαίνουμε – Πολύτιμα μυστικά της υγείας μας, κρυμμένα στην Ελληνική κουζίνα / Δημήτρης Κουρέτας & Ηλίας Μαμαλάκης – Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ, ygeiamou