Γυναίκα

Σπίτι

Έτσι θα καθαρίσετε τον τοίχο που βρίσκεται πίσω από το καλοριφέρ σας

ae172387.jpg

Το καλοριφέρ πρέπει πάντα να διατηρείται καθαρό για να έχει καλύτερη απόδοση και φυσικά να δείχνει πιο όμορφο και περιποιημένο. Πώς, όμως, θα καθαρίσετε το καλοριφέρ σας;

Ξεκινήστε από το σκούπισμα Πάρτε την ηλεκτρική σκούπα και προσπαθήστε να μαζέψετε με αυτήν όσο το δυνατόν περισσότερη σκόνη και βρωμιά.

Συνεχίστε με ξεσκόνισμα Πάρτε ένα μακρύ κοντάρι και τυλίξτε γύρω του πανάκια με απορρυπαντικό. Δέστε με αυτοκόλλητη ταινία και βυθίστε το κοντάρι στο πίσω μέρος του καλοριφέρ για να το καθαρίσετε. Προσέξτε να στρώσετε μια πετσέτα στο πάτωμα για να πέσει όλη η σκόνη στην πετσέτα και να μην λερώσετε το χαλί ή το πάτωμά σας.

Καθαρίστε τις λεπτομέρειες Πάρτε έναν κουβά και γεμίστε με ζεστό νερό. Προσθέστε σαπούνι και βουτήξτε μέσα ένα ξεσκονόπανο ή ένα βαμβακερό ύφασμα. Σκουπίστε όλες τις επιφάνειες του καλοριφέρ για να το καθαρίσετε καλά. Μόλις τελειώσετε περάστε όλο το καλοριφέρ με στεγνό πανί. Πλύντε και τους τοίχους πίσω από το καλοριφέρ με σαπούνι και νερό.

Καθαρίστε εσωτερικά Πάρτε έναν χάρακα και τυλίξτε ένα πανάκι γύρω από αυτόν. Βυθίστε τον χάρακα σε κάθε χαραμάδα που έχει το καλοριφέρ στο πάνω μέρος του. Συνεχίστε σε κάθε χαραμάδα μέχρι να καθαριστούν όλες.

Πηγή: spirossoulis.com

Γυναίκα

Υγεία

Το τρόφιμο-φάρμακο για το έντερο που νικά το φούσκωμα

γυναίκα-φούσκωμα-πρησμένη κοιλιά.jpg

Ένα άριστο φάρμακο για τον εντερικό σωλήνα που εμποδίζει το φούσκωμα και την ανάπτυξη βακτηρίων, ιδιαίτερα αυτών που προκαλούν εντερικές λοιμώξεις

Το ξινόγαλο αποτελεί ένα ιδιαίτερα υγιεινό και θρεπτικό ρόφημα. Η πρωτεΐνη που βρίσκεται στο ξινόγαλο είναι υψηλότατης βιολογικής αξίας και έχει μεγαλύτερη βιοδιαθεσιμότητα από την πρωτεΐνη του ασπραδιού του αβγού. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε ασβέστιο και φώσφορο, καθώς επίσης περιέχει λακτόζη, βιταμίνες, μέταλλα και ελάχιστο λίπος.

Τι δείχνουν οι σύγχρονες κλινικές μελέτες

Το ξινόγαλο είναι άριστο φάρμακο για τον εντερικό σωλήνα. Αυτό οφείλεται στα οξυγαλακτικά βακτήρια που περιέχει, τα οποία εμποδίζουν ανταγωνιστικά την ανάπτυξη βακτηρίων, ιδιαίτερα αυτών που προκαλούν εντερικές λοιμώξεις.

Θεωρείται υψηλότερης διατροφικής αξίας από το γάλα, αφού είναι πιο ανεκτό από άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη, λόγω των προβιοτικών του που το κάνουν πιο εύπεπτο (ο οργανισμός το μεταβολίζει στον μισό χρόνο από ό,τι το γάλα). Δεν δημιουργούνται ως εκ τούτου στομαχικά «φουσκώματα» και άλλες διαταραχές.

Ενισχύει αποτελεσματικά την κινητικότητα του εντέρου και βοηθά στην αναγέννηση της φυσικής μικροχλωρίδας του, ιδιαίτερα μετά από χορήγηση αντιβιοτικών.

Μελέτες έχουν δείξει ότι μειώνει τις τιμές της χοληστερόλης.

Παρασκευή ξινόγαλου

Το ξινόγαλα είναι ένα προϊόν που παράγεται από την οξίνιση του γάλακτος. Η οξίνιση, η οποία δίνει στο γάλα μια ξινή γεύση, επιτυγχάνεται είτε με την προσθήκη οξέος είτε μέσω βακτηριακής ζύμωσης. Το οξύ προκαλεί την πήξη του γάλακτος, αναστέλλει την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων και βελτιώνει τη διάρκεια ζωής του.

Πηγή: Τρώμε και ομορφαίνουμε – Πολύτιμα μυστικά της υγείας μας, κρυμμένα στην Ελληνική κουζίνα / Δημήτρης Κουρέτας & Ηλίας Μαμαλάκης – Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ, ygeiamou