Γυναίκα

Σχέσεις και Sex

Sex Positive: Ο νέος όρος για το σεξ που όλοι μιλούν για αυτόν

f5d4ba310a544be09acf5d69afd407d0.jpg

Σήμερα η συζήτηση για το σεξ έχει γίνει πολύ πιο αποδεκτή. Τα ταμπού που το περιβάλλουν μειώνονται και τα οφέλη του είναι πολύ πιο γνωστά. 

Όμως τι ακριβώς σημαίνει ο όρος «Sex Positive»;

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το «Sex Positive» βασίζεται στην πεποίθηση ότι το σεξ δεν είναι κάτι που πρέπει να ντρέπεται κάποιος. Όσοι πιστεύουν στο Sex Positive, έχουν μια θετική στάση όσον αφορά τις σεξουαλικές προτιμήσεις των άλλων ανθρώπων. Και φυσικά νιώθουν άνετα και με τη δική τους σεξουαλική ταυτότητα.

Το σεξ ήταν θέμα ταμπού εδώ και χιλιάδες χρόνια και εξακολουθεί να είναι σε πολλές κουλτούρες. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, μεγάλο μέρος της κοινωνίας έχει αποδεχθεί τη σεξουαλική επιθυμία ως φυσιολογικό μέρος της ανθρώπινης ζωής. 

Το Sex Positive θεωρεί όλες τις συναινετικές ερωτικές δραστηριότητες ως υγιείς και ευχάριστες, ενώ ενθαρρύνει τη σεξουαλική ευχαρίστηση και τον πειραματισμό. Τούτου λεχθέντος, εφ 'όσον και οι δυο σύντροφοι συναινούν στη σεξουαλική δραστηριότητα και την απολαμβάνουν, δεν υπάρχει τίποτα να ντρέπονται .
 
Παρακάτω θα δείτε μερικά παραδείγματα συμπεριφορών του Sex Positive:

Να είστε ανοικτοί και να συζητήσετε τις σεξουαλικές σας προτιμήσεις και μη με τον σύντροφό σας.
Να νιώθετε άνετα με το γεγονός ότι ο σύντροφός σας μπορεί να μην θέλει να κάνει σεξ κάθε φορά που το ζητάτε. 
Να εξετάζεστε για σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις όποτε χρειάζεται.
Να κάνετε ασφαλές σεξ , χρησιμοποιώντας προφυλακτικά και άλλες μεθόδους ελέγχου των γεννήσεων για να προστατέψετε τον εαυτό σας και τον σύντροφό σας.
Να αποδέχεστε τις συναινετικές σεξουαλικές προτιμήσεις άλλων ανθρώπων, ακόμα και αν διαφέρουν από τη δική σας.
Να μάθετε περισσότερα για το σώμα σας, πώς λειτουργεί, πώς να το κρατάτε ασφαλές κατά τη διάρκεια του σεξ και πώς θα νιώσετε σεξουαλική ευχαρίστηση.
Να ανακαλύπτετε τις σας ευχαριστεί και να είστε ανοιχτοί να δοκιμάσετε νέα πράγματα.
Τόσο εσείς όσο και ο σύντροφός σας να παίρνετε ό, τι επιθυμείτε από το σεξ.
Να υποστηρίζετε τη σφαιρική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση έτσι ώστε όλοι να ξέρουν πώς να έχουν ασφαλές σεξ, τι σημαίνει συναίνεση και ότι το σεξ είναι φυσικό κομμάτι της ζωής. 

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι ένας βασικός παράγοντας για το sex-positive. Κάθε άτομο χρειάζεται να λάβει μια σφαιρική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση για να μπορεί να εξερευνήσει το σεξ με ασφάλεια. Η παροχή σεξουαλικής εκπαίδευσης είναι επίσης ένας τρόπος να μειωθούν τα ταμπού που εξακολουθούν να περιβάλλουν το σεξ σε ορισμένους πολιτισμούς και περιοχές.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι έφηβοι που έχουν συζητήσει ανοιχτά για το σεξ με τους γονείς τους, είναι πιο πιθανό να περιμένουν μέχρι να γίνουν μεγαλύτεροι σε ηλικία για να έχουν μια ενεργό σεξουαλική ζωή. Είναι επίσης πιο πιθανό να προσεγγίσουν τους γονείς τους με τυχόν ερωτήσεις που σχετίζονται με τη σεξουαλική πράξη. Μεγαλώνοντας σε μια θετική σεξουαλική οικογένεια αυξάνεται επίσης η πιθανότητα ότι οι έφηβοι θα κάνουν ασφαλές σεξ.

Γενικά το Sex Positive θέλει να αλλάξει τις αρνητικές αντιλήψεις για το σεξ και να ενδυναμώσει όλα τα άτομα να πάρουν τον έλεγχο της σεξουαλικής τους ζωής. Όσο η σεξουαλική δραστηριότητα είναι ευχάριστη και όλοι συναινούν με ενθουσιασμό, τότε θα υπάρχει και μεγαλύτερη ευχαρίστηση αλλά και ασφάλεια.

via

Γυναίκα

Τα Ζώδια σήμερα Σάββατο 15 Αυγούστου

καλοκαίρι παραλία διακοπές διάβασμα γυναίκα

Οι ημερήσιες αστρολογικές προβλέψεις 

Κριός
Τα διασκεδαστικά ερωτικά και τα βαριά ερωτικά μπλέκονται, μαζί και η εντύπωσή σου ότι τα πράγματα πρέπει να 'ναι όπως τα περιμένεις.

Ταύρος
Όσο πιο έτοιμος είσαι να βγεις έξω από τα αυτονόητα της ανατροφής, του σπιτιού, της οικογένειάς σου, τόσο ευκολότερο να λειτουργήσεις στις σχέσεις σου.

Δίδυμοι
Κάποια απλά πραγματάκια βγαίνουν όπως τα θέλεις. Κάποια πιο σύνθετα και σημαντικά, έχουν άλλο χρονοδιαγραμμα κι απαιτούν άλλη προσπάθεια.

Καρκίνος
Είναι πολύ πολύ δύσκολο να καταλάβεις, ακόμη και να ανεχτείς διαφορετικές απόψεις σήμερα. Ίσως σου γίνεται το χατίρι αλλά δεν είναι κι ότι βρίσκεις κοινό έδαφος.

Λέων
Τέτοιες μέρες την έχουν τη φόρτισή τους, προσπάθησε ν' αποφύγεις τις υπερβολές στο αλκοόλ για να μην πάρει το πράγμα στραβή κατεύθυνση.

Παρθένος
Όσο κινείσαι βάση γνωστού σεναρίου, περνάς το γνωστό "καλά", αλλά είναι κάπως δύσκολο να εκφράσεις αυτά που όντως σε προβληματίζουν.

Ζυγός
Σήμερα είναι εύκολο να επιβεβαιώσεις πως όσο κι αν κάνεις αυτά που περιμένουν οι άλλοι από σένα, όλοι ευχαριστημένοι δεν γίνεται να είναι.

Σκορπιός
Μπορείς να περάσεις πολύ ωραία, ακόμη και κάνοντας τα εθιμοτυπικά, αρκεί να χαλαρώσεις λιγάκι μέσα σου με αυτό που θεωρείς ότι "πρέπει" να γίνει.

Τοξότης
Καλό το ξέφρενο και το υποστηρίζει και η μέρα, όμως αν δεν το ισορροπήσεις λιγάκι με το πιο γλυκό, ιδιωτικό, συναισθηματικό, κάτι φαίνεται να λείπει.

Αιγόκερος
Αξίζει τον κόπο να δώσεις σημασία στο ποιος ήρθε σε αυτά που σου λένε οι άλλοι, αντί για αυτά που περιμένεις να ακούσεις ή που θεωρείς ότι λένε.

Υδροχόος
Αν και μπορεί να σκέφτεσαι υπερπαραγωγή, φτάνει και κάτι απλό αρκεί να μην είναι ακριβώς και μηχανικά, η ρουτίνα σου.

Ιχθύες
Στην προσωπική σου ζωή τα πράγματα παραμένουν οικεία ακόμη κι αν φαίνονται πολύ διαφορετικά. Εδώ που τα λέμε, κάνοντας τα ίδια, αναμενόμενο είναι.