Skip to main content
ΓΥΝΑΙΚΑ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το ταντρικό σεξ

Image
ζευγάρι έρωτας σεξ
 clock 22:21 | 20/10/2021
writer icon newsroom ekriti.gr

Στο άκουσμα της δοκιμής μιας new age σεξουαλικής τεχνικής, είναι πολύ πιθανό το μυαλό σου να τρέχει σε τρελές στάσεις γιόγκα, μάγια, κεριά και ένα γενικότερο σκηνικό βγαλμένο από πειραματική ερωτική ταινία. Τι θα γινόταν όμως αν δοκίμαζες μία προσέγγιση κοντά στον χαρακτήρα και τις ερωτικές σου συνήθειες, που εγγυημένα θα σου έφερνε μεγαλύτερη απόλαυση, ισχυρότερη σύνδεση με την παρτενέρ σου και πιο δυνατούς οργασμούς;

Φυσικά, μιλάμε για το ταντρικό σεξ. Όσο ξένο και τρομακτικό μπορεί να σου ακούγεται, πρόκειται απλά για τον συνδυασμό διαφορετικών ενεργειών, της δικής σου και της δικής του δηλαδή.

Παρακάτω θα μάθεις όσα χρειάζεται να ξέρεις σε περίπτωση που σκέφτεσαι να το δοκιμάσεις.

Τι είναι το ταντρικό σεξ;

Πρόκειται για μία τεχνική με πλούσια ιστορία, η οποία εκτός από το κομμάτι της διείσδυσης περιλαμβάνει και τη διαδικασία του διαλογισμού, και μπορεί να αλλάξει ουσιαστικά τον τρόπο που δρας σεξουαλικά. «Το τάντρα είναι μία σανσκριτική λέξη που κυριολεκτικά σημαίνει "αλληλοπλέξιμο" και μετά το 500 π.Χ., στον Βουδισμό, τον Ινδουισμό και τον Τζαϊνισμό έγινε βιβλιογραφική κατηγορία, όπως συνέβη και με τη λέξη Σούτρα», λέει η ειδικός Coleen Singer.

Είναι μία αργή τεχνική σεξ που αυξάνει την οικειότητα μεταξύ των δύο ανθρώπων και δημιουργεί σύνδεση μυαλού και σώματος που μπορεί να οδηγήσει σε δυνατούς οργασμούς. Όσο περισσότερο εναρμονισμένος είσαι με το σώμα, τις αισθήσεις που νιώθεις και τους παλμούς που έχει εκείνη, τόσο καλύτερη είναι η σεξουαλική εμπειρία. Μάλιστα, μερικοί από τους ανθρώπους που εξασκούν το τάντρα στην καθημερινότητα τους δεν κάνουν καν σεξ και απλώς απολαμβάνουν τη ζωντάνια που προέρχεται από αυτό.

«Το τάντρα είναι μία αρχαία ινδική παράδοση που αναγνωρίζει τη σεξουαλική ενέργεια σαν πηγή προσωπικής και πνευματικής ενδυνάμωσης. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι η σεξουαλική ενέργεια δε σημαίνει απαραίτητα σεξουαλική δραστηριότητα. Η ιδέα πίσω από την όλη πρακτική είναι ότι η σεξουαλική ενέργεια είναι η δύναμη της ζωής, αυτό που μας έφερε στον κόσμο και ένα από τα ισχυρότερα κίνητρα στις ζωές μας. Όσο περισσότερο αναγνωρίζουμε και δεχόμαστε αυτήν την ενέργεια, τόσο περισσότερο ανθρώπινοι και δυνατοί γινόμαστε», υποστηρίζουν η Patricia Johnson και ο Mark Michaels, συγγραφείς βιβλίων όπως Tantra For Erotic Empowerment και The Essence of Tantric Sexuality.

Τέλος, το τάντρα σχετίζεται άμεσα με τη συνείδηση που αποκτάς όταν καταλαβαίνεις και αποδέχεσαι πλήρως το ποιος είσαι, ποιες είναι οι επιθυμίες και τα κίνητρα σου, αντί να ανησυχείς για το πότε θα έρθει ο οργασμός ή το πόσο «καλός» είσαι στο σεξ. «Δεν είναι μία τεχνική που μετατρέπει τις σεξουαλικές σου εμπειρίες σε "ταντρικές", αλλά μία αλλαγή στη διάθεση και την αντιμετώπιση που επιτυγχάνεται μέσω του παρατεταμένου ερεθισμού και της μέγιστης συνείδησης κατά τη διάρκεια της πράξης», εξηγούν οι Johnson και Micheal.

Κάμα Σούτρα: Ένα παρεξηγημένο βιβλίο ή μία ανθολογία του sex?

Μπορείς να το απολαύσεις πραγματικά;

Χρησιμοποιώντας τα λόγια της ψυχολόγου, συμβούλου σχέσεων και συγγραφέως Antonia Hall, μέσα από τις πρακτικές του ταντρικού σεξ μπορεί κάποιος να μάθει να καλλιεργεί την εσωτερική του σεξουαλική ενέργεια χρησιμοποιώντας την αναπνοή του και τους μύες του, φτάνοντας σε αυξημένη απόλαυση.

Το να θέλεις να δοκιμάσεις το ταντρικό σεξ δεν είναι ούτε τρελό ούτε περίεργο. Όπως λένε και οι Johnson και Michael, συχνά ο κόσμος πιστεύει ότι είναι κάτι το εξωτικό, χαζό ή υπερβολικά εσωστρεφές για να είναι πραγματικά καλό. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει, αφού αν καταφέρεις να αναπτύξεις αυτήν την τεχνική - ακόμα και εκτός της σεξουαλικής σου ζωής - μπορείς να απολαύσεις τα πολλαπλά οφέλη της, ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις σου.

Ποια τα οφέλη του;

Μία πιο δυνατή και ευτυχισμένη σχέση

«Τα ζευγάρια που πειραματίζονται με το ταντρικό σεξ και το εφαρμόζουν συνήθως δηλώνουν ότι έχουν αυξημένα συναισθήματα οικειότητας και την ικανότητα να ξεπερνούν προβλήματα πιο εύκολα από πριν. Η οπτική επαφή, η συγχρονισμένη αναπνοή και η αυξημένη συνείδηση της συντρόφου σου μπορεί να φέρει τη σχέση σας σε νέα επίπεδα», λέει η Coleen Singer.

Μεγαλύτεροι, πιο δυνατοί, πολλαπλοί οργασμοί

Μπορείς να μάθεις να μετακινείς την ενέργεια σε όλο σου το σώμα έτσι ώστε να έχεις έντονους και πολλαπλούς οργασμούς. Το ανθρώπινο σώμα έχει απίστευτες δυνατότητες που αν τις αναγνωρίσεις και τις ελέγξεις μπορούν πραγματικά να σου αλλάξουν τη ζωή.

Πώς να ξεκινήσεις

Όπως γίνεται με οτιδήποτε καινούργιο που χρειάζεται κατανόηση, έτσι σε αυτήν την περίπτωση είναι σημαντικό να πάρεις το χρόνο σου, να έχεις υπομονή και να μην είσαι αυστηρός με τον εαυτό σου.

Συχνή γυμναστική

Όπως λέει η Singer, «το γεγονός πως πολλές από τις στάσεις και τις δραστηριότητες στο ταντρικό σεξ είναι είτε στάσεις της γιόγκα, είτε γενικά απαιτητικές σωματικά, σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνεις συχνά γυμναστική και ασκήσεις για να έχεις την απαραίτητη δύναμη».

Φτιάξε το χώρο σου

Διαμόρφωσε την ιδανική ατμόσφαιρα τόσο οπτικά, όσο και ηχητικά με μερικά κεριά, αρωματικά λάδια και μουσική.

Η στάση Yab Yum

Πρόκειται για την πιο κλασσική στάση του ταντρικού σεξ. Εσύ κάθεσαι είτε με σταυρωμένα είτε με τεντωμένα πόδια, ή μπορείς να καθίσεις στην άκρη ενός κρεβατιού ή καναπέ, ενώ εκείνη κάθεται στα πόδια σου, στραμμένη σε εσένα. Έτσι, μπορείτε να έχετε άμεση οπτική επαφή, να φιλιέστε έντονα και να συγχρονίσετε τις αναπνοές σας. Εκτός του ότι ο ερεθισμός του σημείου G είναι αρκετά εύκολος, η διάρκεια σου εδώ θα είναι μεγαλύτερη.

Η στάση Mounted Yantra

Η γυναίκα βρίσκεται ξαπλωμένη ανάσκελα με το κάθε πόδι σε έναν από τους δύο ώμους του παρτενέρ της. Η βαθιά διείσδυση γίνεται ευκολότερη και οι γυναικείοι οργασμοί ακόμα πιο έντονοι.

Πώς μπορείς να βιώσεις εναλλακτικά το ταντρικό σεξ;

Eρωτικό μασάζ

Στο τάντρα, η σκέψη και η πνευματική κατάσταση είναι πολύ σημαντικότερες από τις σεξουαλικές ορμές, και ένας τρόπος να μάθεις να λειτουργείς με αυτές είναι μέσω της σωστής αναπνοής. Ένας καλός τρόπος να πειραματιστείτε με την αναπνοή είναι μέσω ενός ερωτικού μασάζ. Αντί να επικεντρώνεσαι σε αυτό που θα έρθει μετά το μασάζ, προσπάθησε να συγκεντρωθείς σε κάθε κίνηση της παρτενέρ σου την ώρα που της κάνεις μασάζ. Μη βιαστείς να περάσεις στο στάδιο του σεξ, γιατί στο τέλος θα επωφεληθείς από τη συγκράτηση που έδειξες.

Προκαταρκτικά

Κάποιοι θεωρούν το τάντρα ένα είδος προκαταρκτικών, και όχι άδικα. Λόγω του ότι πρόκειται για μία αργή δραστηριότητα, το στάδιο του ερεθισμού διαρκεί περισσότερο απ'ότι συνήθως και έτσι το σεξ γίνεται ακόμα πιο έντονο και απολαυστικό. «Οι περισσότερες σεξουαλικές επαφές γίνονται βιαστικά και οι οργασμοί διαρκούν μόνο λίγα δευτερόλεπτα. Από την άλλη, στο ταντρικό σεξ, ο ερεθισμός χτίζεται και επιβραδύνεται έτσι ώστε να αλλάξει η κατάσταση της συνείδησης μας», λένε οι Johnson και Michaels.

Διαλογισμός

Δοκίμασε να περάσεις λίγο χρόνο με τις σκέψεις σου είτε μόνος, είτε με την παρτενέρ σου. Μπορείς να αρχίσεις να μπαίνεις στον κόσμο του τάντρα με διαλογισμό, που θα σου δείξει ότι καθημερινές δραστηριότητες και απολαύσεις όπως το φαγητό, το παιχνίδι, το γράψιμο και το σεξ μπορούν να είναι γεμάτες από πνευματικότητα.

via

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σεξυπνία: Τι είναι και τι κρύβεται πίσω από αυτή

Σχέσεις και σεξ: To παιχνίδι με κάρτες που αυξάνει τη σεξουαλική απόλαυση​

Όταν το σεξ κάνει κακό στα μάτια​

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2023 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis