Γυναίκα

Σχέσεις και Sex

Διαζύγιο ύπνου: Η νέα τάση στις σχέσεις που έχει γίνει της μόδας

ζευγαρι  κρεβατι.jpg

Όλοι όσοι ακούμε τη λέξη διαζύγιο, το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι ο χωρισμός, οι συζητήσεις για την επιμέλεια των παιδιών σας και ο διαχωρισμός των περουσιακών στοιχείων. 

Μπορεί όμως ένα διαζύγιο να είναι ό,τι καλύτερο έχετε κάνει ποτέ για τη σχέση σας; Ναι μπορεί, αρκεί να είναι το «διαζύγιο ύπνου». Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη έρευνα σε 3.000 Αμερικανούς διαπίστωσε ότι το 31% αυτών έφτασαν στο «διαζύγιο ύπνου». Μάλιστα η ερευνητές διαπίστωσαν πως το 19% των Αμερικανών κατηγορούν τον σύντροφό τους για τον κακό ύπνο τους, υποδηλώνοντας ότι η υιοθέτηση του διαζύγιο ύπνου θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση της πιθανότητας ενός κανονικού διαζυγίου. 

Μια από τις πιο συχνές αιτίες που ο ένας από τους δυο σε μια σχέση δεν κοιμάται σωστά είναι το δυνατό ροχαλητό. Άλλοι λόγοι περιλαμβάνουν τις προτιμήσεις θερμοκρασίας δωματίου και / ή κλινοστρωμνής - ίσως επιθυμείτε να παραμείνετε ζεστοί κάτω από ένα σωρό κουβέρτες, ενώ ο σύντροφός σας προτιμάει να κοιμάται με ένα σεντόνι- αλλά και τα διαφορετικά ωράρια εργασίας μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα. 

«Ένα διαζύγιο ύπνου» σημαίνει ότι το ζευγάρι αποφασίζει να κοιμηθεί σε ξεχωριστά κρεβάτια στο ίδιο δωμάτιο ή σε ξεχωριστά δωμάτια. Όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως δεν τα πηγαίνουν καλά μεταξύ τους. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς ένα διαζύγιο ύπνου προσφέρει πολλά οφέλη: δεν ξυπνάτε κατά τη διάρκεια της νύχτας, κοιμάστε πιο καλά και γενικά έχετε μια καλύτερη υγεία τόσο σωματική όσο και ψυχική.

Μάλιστα οι ερευνητές επισημαίνουν πως η έλλειψη ύπνου μπορεί να ανατρέψει τα θετικά αισθήματα που έχουμε για τον σύντροφό μας, ενώ εντόπισαν ότι τα άτομα με χαμηλότερη ποιότητα ύπνου δείχνουν χαμηλότερα επίπεδα ευγνωμοσύνης και εγωισμού απέναντι σε αυτούς που κοιμήθηκαν καλά.

Αν λοιπόν θέλετε να δοκιμάσετε το «διαζύγιο ύπνου», τότε συζητήστε το με τον σύντροφό σας. Εξηγήστε ότι τα συναισθήματά σας δεν έχουν αλλάξει, αλλά πως η σχέση μπορεί να γίνει καλύτερη αν κοιμόσασταν χωριστά. Προτείνετε του αρχικά μια δοκιμή για 1-2 νύχτες την εβδομάδα και αν δείτε βελτίωση μπορείτε να το ξανασυζητήσετε.

 

via

Γυναίκα

Τα Ζώδια σήμερα Σάββατο 15 Αυγούστου

καλοκαίρι παραλία διακοπές διάβασμα γυναίκα

Οι ημερήσιες αστρολογικές προβλέψεις 

Κριός
Τα διασκεδαστικά ερωτικά και τα βαριά ερωτικά μπλέκονται, μαζί και η εντύπωσή σου ότι τα πράγματα πρέπει να 'ναι όπως τα περιμένεις.

Ταύρος
Όσο πιο έτοιμος είσαι να βγεις έξω από τα αυτονόητα της ανατροφής, του σπιτιού, της οικογένειάς σου, τόσο ευκολότερο να λειτουργήσεις στις σχέσεις σου.

Δίδυμοι
Κάποια απλά πραγματάκια βγαίνουν όπως τα θέλεις. Κάποια πιο σύνθετα και σημαντικά, έχουν άλλο χρονοδιαγραμμα κι απαιτούν άλλη προσπάθεια.

Καρκίνος
Είναι πολύ πολύ δύσκολο να καταλάβεις, ακόμη και να ανεχτείς διαφορετικές απόψεις σήμερα. Ίσως σου γίνεται το χατίρι αλλά δεν είναι κι ότι βρίσκεις κοινό έδαφος.

Λέων
Τέτοιες μέρες την έχουν τη φόρτισή τους, προσπάθησε ν' αποφύγεις τις υπερβολές στο αλκοόλ για να μην πάρει το πράγμα στραβή κατεύθυνση.

Παρθένος
Όσο κινείσαι βάση γνωστού σεναρίου, περνάς το γνωστό "καλά", αλλά είναι κάπως δύσκολο να εκφράσεις αυτά που όντως σε προβληματίζουν.

Ζυγός
Σήμερα είναι εύκολο να επιβεβαιώσεις πως όσο κι αν κάνεις αυτά που περιμένουν οι άλλοι από σένα, όλοι ευχαριστημένοι δεν γίνεται να είναι.

Σκορπιός
Μπορείς να περάσεις πολύ ωραία, ακόμη και κάνοντας τα εθιμοτυπικά, αρκεί να χαλαρώσεις λιγάκι μέσα σου με αυτό που θεωρείς ότι "πρέπει" να γίνει.

Τοξότης
Καλό το ξέφρενο και το υποστηρίζει και η μέρα, όμως αν δεν το ισορροπήσεις λιγάκι με το πιο γλυκό, ιδιωτικό, συναισθηματικό, κάτι φαίνεται να λείπει.

Αιγόκερος
Αξίζει τον κόπο να δώσεις σημασία στο ποιος ήρθε σε αυτά που σου λένε οι άλλοι, αντί για αυτά που περιμένεις να ακούσεις ή που θεωρείς ότι λένε.

Υδροχόος
Αν και μπορεί να σκέφτεσαι υπερπαραγωγή, φτάνει και κάτι απλό αρκεί να μην είναι ακριβώς και μηχανικά, η ρουτίνα σου.

Ιχθύες
Στην προσωπική σου ζωή τα πράγματα παραμένουν οικεία ακόμη κι αν φαίνονται πολύ διαφορετικά. Εδώ που τα λέμε, κάνοντας τα ίδια, αναμενόμενο είναι.