Skip to main content
ΓΥΝΑΙΚΑ

Υγιή, μαυρισμένη επιδερμίδα: Βήμα-βήμα προς ένα υπέροχο, υγιές χρώμα

Image
γυναίκα καλοκαίρι
 clock 13:55 | 31/05/2021
writer icon newsroom ekriti.gr

Για να αποκτήσουμε την υγιή, μαυρισμένη επιδερμίδα που ονειρευόμαστε αρκεί να ακολουθήσουμε μια μόνο συμβουλή: Να υιοθετήσουμε την κατάλληλη αντηλιακή προστασία που θα αγκαλιάσει με σεβασμό το δέρμα μας και θα αναδείξει την πιο ζηλευτή χρυσαφένια ομορφιά του.  

Το καλοκαίρι είναι άμεσα συνδεδεμένο με την εικόνα της μαυρισμένης επιδερμίδας, που μοιάζει πιο ελκυστική, έχοντας αποκτήσει το χρυσαφένιο άγγιγμα του ήλιου. Όντως, το δέρμα δείχνει πιο όμορφο όταν είναι μαυρισμένο, καθώς οι ατέλειες “σβήνονται” χάρη στην αυξημένη μελανίνη, το σώμα μοιάζει πιο αδύνατο εξαιτίας της πιο σκούρας απόχρωσης -το μαύρο “κόβει” και εδώ- και η όψη του σε γενικές γραμμές είναι ομορφότερη. Δεν είναι τυχαίο που άντρες και γυναίκες νιώθουν και πιο όμορφοι το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να τους ανεβαίνει οι αυτοπεποίθηση, να αισθάνονται καλύτερα και να είναι πιο ευτυχείς. Όλοι οι παραπάνω λόγοι μάς κάνουν να καθόμαστε με τις ώρες κάτω από τον ήλιο, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία της επιδερμίδας μας. Το υγιές μαύρισμα είναι μια δύσκολη υπόθεση, που απαιτεί σύστημα και σωστή προστασία. Είναι πολύ εύκολο να εκτροχιαστούμε στο δρόμο για το τέλειο μπρονζέ χρώμα και να καταλήξουμε με εγκαύματα ή επιβάρυνση της επιδερμίδας μας.

Πριν αναλύσουμε βήμα-βήμα το πώς θα φτάσουμε σε αυτόν το στόχο, είναι απαραίτητο να τονίσουμε πως το υγιές και όμορφο μαύρισμα προκύπτει ΠΑΝΤΑ με κατάλληλη προστασία και ποτέ με γρήγορες και επώδυνες λύσεις κάτω από τον ήλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συμβουλές για ασφαλή ηλιοθεραπεία

Πριν τον ήλιο

Δεν έχει σημασία μόνο τι κάνουμε κατά τη διάρκεια της ηλιοθεραπείας μας, αλλά και πριν από αυτή. Η σωστή προετοιμασία παίζει και εδώ το ρόλο της και γι’ αυτό οφείλουμε να έχουμε κάνει τις απαραίτητες κινήσεις που θα μας φέρουν κοντά στο στόχο. Πρώτη κίνηση είναι να γνωρίσουμε καλύτερα την επιδερμίδα μας. Οι περισσότερες γυναίκες δε γνωρίζουν τι τύπο δέρματος έχουν ή ποιος είναι ο φαινότυπός τους, με αποτέλεσμα να διαλέγουν λάθος προϊόντα ή να πιστεύουν πως το δέρμα τους μπορεί να αντέξει κάτω από μια συγκεκριμένη συνθήκη και ένα κλασικό παράδειγμα για αυτό είναι οι σταρένιες γυναίκες που θεωρούν πως μπορούν να καθίσουν άφοβα στον ήλιο χωρίς μεγάλη προστασία. Ένας δερματολόγος ή ακόμα και ο φαρμακοποιός μας μπορεί να μας καθοδηγήσει σωστά και να μας βοηθήσει να επιλέξουμε τα κατάλληλα προϊόντα. Σημαντική κίνηση επίσης είναι να απολεπίσουμε σωστά το σώμα μας πριν την έκθεση στον ήλιο, ώστε να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα και να αφήσουμε τη λεία επιδερμίδα να δεχθεί την αντηλιακή προστασία.

Υπό τον ήλιο

Ήλιος, εμείς, η ξαπλώστρα και όλα είναι έτοιμα για να οδηγηθούμε προς το στόχο. Το μαύρισμα που επιθυμούμε. Δεν αρκούν, όμως, μόνο αυτά. Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε τα κατάλληλα αντηλιακά προϊόντα που θα μας συντροφεύσουν με προστασία προς το σκοπό μας. Αν πρόκειται για τα πρώτα μας μπάνια είναι απαραίτητοι οι υψηλοί δείκτες προστασίας, από 30 και πάνω. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμα και οι πιο σκούρες επιδερμίδες, θα προστατευτούμε από την πολύ επιθετική πρώτη επαφή του “παρθένου” δέρματός μας με τον ήλιο και θα αυξήσουμε σταδιακά τα επίπεδα μελανίνης στο δέρμα μας, χωρίς να προκαλέσουμε εγκαύματα σε αυτό. Χρειαζόμαστε συνεχείς επαναλήψεις στην εφαρμογή του αντηλιακού, ώστε να μη μείνουμε καθόλου χωρίς προστασία, ειδικά μέχρι η ώρα να φτάσει 5 το απόγευμα, όπου και οι ακτίνες γίνονται πιο φιλικές προς την επιδερμίδα μας. Είναι σημαντικό να μη ξεχάσουμε κανένα σημείο, οπότε η βοήθεια κάποιου φίλου στην εφαρμογή είναι απαραίτητη. Ξεκινώντας με υψηλούς δείκτες στην αρχή και συνεχίζοντας με μεσαίους μπορούμε να δούμε το χρώμα μας να τονίζεται, δίχως να αποκτούμε τις κοκκινίλες που αφήνει πίσω του το πρώτο στάδιο ενός εγκαύματος και που μόλις φύγει δεν μετατρέπεται σε μαύρισμα όπως νομίζαμε παλαιότερα. Ένα μυστικό που έχει βοηθήσει όσους προσπαθούν να αποκτήσουν υγιές μαύρισμα είναι η εφαρμογή υψηλού δείκτη και έπειτα η επανάληψη με χαμηλότερο για ενίσχυση της προστασίας, αλλά και απόκτηση πιο φιλικής προς το μαύρισμα υφής, όπως ένα λάδι με δείκτη 6 πάνω από ένα 30άρι γαλάκτωμα. Φυσικά, όλα αυτά δεν ισχύουν για το πρόσωπο, καθώς θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την επιδερμίδα του προσώπου μας που είναι πάρα πολύ ευαίσθητη και κινδυνεύει από τις συνέπειες της φωτογήρανσης. Τα εγκαύματα στο πρόσωπο καταγράφονται στη μνήμη της επιδερμίδας και κάποια στιγμή επιστρέφουν με τη μορφή ρυτίδων ή πανάδων, που σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να δούμε στο πρόσωπό μας μεγαλώνοντας. Υψηλοί δείκτες όλο το καλοκαίρι και εφαρμογή μακιγιάζ για να πετύχουμε την ίδια απόχρωση με το σώμα μας είναι η σωστή συνταγή για όσες γυναίκες σέβονται το δέρμα τους και παίζουν σοφά το παιχνίδι της νεότητας.

Μετά τον ήλιο

Ενυδάτωση, φροντίδα, περιποίηση. Το δέρμα μας, όσο προστατευμένο και αν ήταν, εκτέθηκε στον ήλιο, ταλαιπωρήθηκε και απέκτησε ξηρότητα. Η ενυδάτωσή του είναι πολύ σημαντική για να διατηρήσει την ελαστικότητά του και να αναδείξει το χρώμα που με κόπο απέκτησε. Τι νόημα θα είχε να μαυρίσουμε με τόσο καλή στρατηγική, αν είναι το δέρμα μας να δείχνει ξηρό μετά; Στην αγορά υπάρχουν κρέμες που ενισχύουν το μαύρισμά μας και αναδεικνύουν την χρυσαφένια απόχρωση της επιδερμίδας. Η απολέπιση και το ξύρισμα δε βοηθούν στη φάση της προσπάθειας για μαύρισμα, καθώς απομακρύνουν κύτταρα της άνω στοιβάδας του δέρματος που έχουν αποκτήσει μαύρισμα. Γι’ αυτό, δε χρειάζεται να είμαστε επίμονοι με καθημερινή απολέπιση, αν θέλουμε να δούμε αποτέλεσμα με διάρκεια στο μαύρισμά μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 19 τρόποι να δείχνεις πιο ωραία γυμνή

Γενικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουμε:

Η βρεγμένη επιδερμίδα απορροφά περισσότερη ακτινοβολία, οπότε, όταν βγαίνουμε από τη θάλασσα, πρέπει να σκουπιζόμαστε καλά και να κάνουμε επανάληψη της εφαρμογής των προϊόντων μας σε πρόσωπο και σώμα.

Μαυρίζουμε και υπό σκιάν, καθώς ο ήλιος μας βρίσκει παντού. Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να ξεχνάμε το αντηλιακό μας και τις μέρες που θέλουμε απλώς να κάτσουμε κάτω από την ομπρέλα μας.

Όσο μεγαλώνουμε, μαυρίζουμε πιο δύσκολα καθώς τα μελανοκύτταρα μειώνονται με το πέρασμα του χρόνου.

Η διατροφή μας παίζει και αυτή το ρόλο της. Τροφές με β-καροτένιο, όπως το καρότο, μας βοηθούν στην παραγωγή μελανίνης και ενισχύουν το μαύρισμά μας.

via

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έρευνα: Ποιο φρούτο είναι το πρώτο βρώσιμο αντηλιακό

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis