Με αφορμή τη συναυλία που πρόκειται να κάνει στο Ισραήλ η Γλυκερία, ο Νίκος Μουρατίδης έκανε μία αιχμηρή ανάρτηση για την ερμηνεύτρια.
«Ποια είναι η Γλυκερία- με ρωτάνε κάποιοι φίλοι. Η Γλυκερία λοιπόν, ετών 72, έγινε φίρμα «πατώντας» πάνω στην Αλεξίου. Δηλαδή, Σμυρναίικα, ντέφι, ίδιο χτένισμα, σχεδόν ίδια τσαλίμια στην φωνή κτλ. κτλ. Η Γλυκερία που είχε ξεκινήσει να κάνει φωνητικά στον Κώστα Καρουσάκη.
Καρουσάκης μεγάλη φίρμα και για φωνητικά, πάνω στην πίστα – το έχω δει με τα μάτια μου – είχε τους: Άντζελα Δημητρίου, Αντύπα, Πίτσα Παπαδοπούλου και Γλυκερία. Μετά η Γλυκερία πήγε σε talent show – στο «Να η ευκαιρία».
Μετά παντρεύτηκε τον Στέλιο Φωτιάδη (των Νοστράδαμος), ο οποίος έγινε παραγωγός και μάνατζερ της. Και την κατεύθυνε σωστά με την σκέψη να την κάνει την νέα Αλεξίου. Μόνο που υπήρχε ένα πρόβλημα. Ο Τζόγος. Έπαιζε και έχανε και χρωστούσε… οπότε η Γλυκερία δούλευε συνέχεια και παντού. Χωρίς διακρίσεις. Έπρεπε να βγάζει λεφτά να ξεχρεώνει ο Στέλιος. Το φόρτε της έγιναν οι χοροί. Έγινε η Νο1 τραγουδίστρια σε χορούς που διοργανώνουν τα χιλιάδες σωματεία.
Οι υπόλοιπες έκαναν καριέρα, δίσκους, συνεργασίες, έφτιαχναν καινούργιους χώρους κτλ. και η Γλυκερία κολλημένοι στους χορούς. Γρήγορα λοιπόν «ξέφτησε» και από κει που πήγαινε για πρώτο όνομα έγινε- σαν να λέμε – «συμπλήρωμα». Τα χρόνια πέρασαν, η Γλυκερία εξακολουθεί να δουλεύει πολύ, χειμώνα- καλοκαίρι, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, επαρχία και αρπαχτές στο εξωτερικό… Συνέχεια non stop. Και επειδή καπνίζει 4 με 5 πακέτα της ημέρα (δεν ξέρω αν τα τελευταία χρόνια το έχει κόψει ή το έχει ελαττώσει), η φωνή της έχει χάσει- και κυρίως έχει γίνει θαμπή. Αυτά εν ολίγοις…..» , έγραψε ο ίδιος χαρακτηριστικά.
Διαβάστε επίσης
Σταμάτη: «Τα έχω πληρώσει όλα τα λάθη μου, έχω ξεχρεώσει και έχουν μπει στο αρχείο»