Gossip - LifeStyle

Γνωρίστε την πιλότο μόλις... 16 ετών από την Κρήτη

pilotos2.jpg

Η Μαρία Γιατράκη είναι μόλις 16 χρόνων και  είναι μαθήτρια του Β’ Μουσικού Λυκείου και είναι πιλότος.

Η νεαρή κοπέλα έκανε την πρώτη πτήση μόνη της, κατακτώντας το ρεκόρ της νεαρότερης πιλότου που έχει εκπαιδευτεί ποτέ στην Ελλάδα, καθώς έκανε για πρώτη φορά μόνη της πτήση 15 λεπτών πάνω από το Ηράκλειο της Κρήτης.

pilotos.jpg

pilotos.jpg, by mariak

«Είχα άγχος μέχρι πριν την απογείωση, μέχρι να ξεκολλήσουν οι ρόδες από το έδαφος!», δήλωσε η ίδια μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι πιλότος από τα 14 της χρόνια και φυσικά στο πλευρό έχει πάντα τους γονείς της:

Κρήτη

Κρήτη: Χωρίς υπαλλήλους μένουν οι δήμοι λόγω της κινητικότητας

Υπάλληλοι δήμων

Κομβικής σημασίας αλλαγές στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας των δημοσίων και κυρίως των δημοτικών υπαλλήλων , οι οποίες μάλιστα έχουν εφαρμογή στον τρέχοντα κύκλο, φέρνει τροπολογία  σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών

Άρθρο της τροπολογίας φορά και αποφάσεις μετάταξης / απόσπασης δημοτικών υπαλλήλων που έχουν ήδη εκδοθεί και δηλαδή πρακτικά οδηγεί στο να γυρίσουν πίσω υπάλληλοι που ενδεχομένως έχουν ήδη μετακομίσει σε άλλες πόλεις με τις οικογένειές τους, έχουν προκαταβάλει ενοίκια και έχουν προβεί σε σειρά εξόδων, αλλαγές σχολεία των παιδιών του και άλλα

Αυτό συμβαίνει όταν ο δήμος προέλευσης του υπαλλήλου δεν στείλει βεβαίωση μέσα σε 3 μέρες από όταν ο Νόμος πάρει ΦΕΚ, κι έτσι ανακαλούνται μέχρι και οι ήδη εκδοθείσες Αποφάσεις.

Ένα άλλο μείζον πρόβλημα που δημιουργείται είναι το γεγονός ότι το 90% των υπαλλήλων που μετακινούνται παίρνουν μαζί τους και την οργανική τους θέση.

Έτσι οι δήμοι αναγκάζονται να ζητούν εγκρίσεις από το υπουργείο για την δημιουργία νέων θέσεων.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη , ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης ανέφερε ότι όλοι σχεδόν οι δήμοι της Περιφέρειας έχουν αποψιλωθεί εντελώς από επιστημονικό προσωπικό.

Για το ζήτημα της κινητικότητας και της στελέχωσης με προσωπικό των μικρών δήμων της χώρας αντιπροσωπεία του δήμου Φαιστού είχε διαδοχικές συναντήσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο αρμόδιος Υπουργός Μάκης Βορίδης, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει άμεσα μέριμνα προστασίας του υφιστάμενου προσωπικού ώστε να μπορούν να εκτελούνται ομαλά οι υποχρεώσεις των δήμων.

Ο Υπουργός ταυτόχρονα αναγνώρισε το ζήτημα αποψίλωσης των δήμων από προσωπικό και ειδικότερα των μικρότερων, οπότε και δεσμεύθηκε πως θα προωθηθούν διαδικασίες προκειμένου να υλοποιηθούν νέοι διορισμοί για να καλυφθούν έστω και μερικώς τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στους μικρότερους κατά κανόνα δήμους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο-κορωνοϊός: Το πιο δύσκολο 15νθήμερο - Νέα έκρηξη του ιικού φορτίου στα λύματα!

Ηράκλειο: Εκείνη "έφυγε", ο σύζυγος και ο γιος, δίνουν μάχη

Παυλάκης - κορωνοϊός: Χρειαζόμαστε ένα τίμιο, σκληρό lockdown για δύο εβδομάδες