Επιστήμη

Καθηγητής Χάρβαρντ: Ίσως παίρνουμε μηνύματα από εξωγήινους εδώ και χρόνια

UFO

Ένας εκ των κορυφαίων καθηγητών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ υποστήριξε ότι μπορεί στη Γη να λάβαμε μηνύματα από εξωγήινους, αλλά αυτά τα σημάδια αγνοήθηκαν.

Ο Αβί Λεμπ, ο οποίος είναι καθηγητής αστροφυσικής στο φημισμένο πανεπιστήμιο, υποστήριξε ότι οι περίεργες εκλάμψεις που φθάνουν στη Γη εδώ και κάποια χρόνια είναι πιθανό να αποτελούν διαρροή από ένα τεράστιο πομπό προηγμένης τεχνολογίας στα πέρατα του σύμπαντος, που δίνει ενέργεια σε διαστημόπλοια για διαγαλαξιακά ταξίδια, όπως αναφέρεται στο enikos.gr.

Συγκεκριμένα, ο Λεμπ μαζί με τον συνάδελφό του, Μανασβί Λίνγκαμ, ερευνούν αν αυτά τα παράξενα μηνύματα θα μπορούσαν να προέρχονται από έναν τόσο ισχυρό ραδιοπομπό που θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει ραδιοκύματα πέρα από τον γαλαξία.

Σύμφωνα με την έρευνά των δύο καθηγητών, ο άνθρωπος δεν έχει τα μέσα για να δημιουργήσει τέτοια τεχνολογία, αλλά πρόκειται για κάτι εφικτό, σύμφωνα με τη φυσική.

Επιστήμη

Βρετανία: Το χλωριωμένο νερό στις πισίνες μπορεί να σκοτώσει τον κορωνοϊό σε μόλις 30''!

Πισίνα

Το χλωριωμένο νερό στις πισίνες μπορεί να εξουδετερώσει μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα τον κορωνοϊό, που προκαλεί την Covid-19 σύμφωνα με μια νέα έρευνα στη Βρετανία.

Ιολόγοι του Imperial College του Λονδίνου μελέτησαν την επίπτωση στον SARS-CoV-2 διαφόρων συγκεντρώσεων χλωρίου στο νερό και όπως διαπίστωσαν ο κίνδυνος μόλυνσης με Covid-19 είναι «απίστευτα» χαμηλός. «Κάναμε τα πειράματα στα εργαστήρια υψηλής ασφάλειας που διαθέτουμε στο Λονδίνο και υπό αυτές τις ασφαλείς συνθήκες καταμετρήσαμε την ικανότητα του κορωνοϊού να εισβάλει στα κύτταρα, που είναι το πρώτο βήμα της μόλυνσης. Αναμειγνύοντας τον ιό με νερό από πισίνες διαπιστώσαμε ότι δεν επιβιώνει και άρα δεν είναι πλέον μεταδοτικός. Kι αυτό, σε συνδυασμό με τον τεράστιο παράγοντα αραίωσης του ιού που μπορεί να βρεθεί σε μια πισίνα από ένα μολυσμένο άτομο, υποδηλώνει ότι η πιθανότητα εμφάνισης COVID-19 από το νερό της πισίνας είναι αμελητέα», δήλωσε η Γουέντι Μπάρκλεϊ του Imperial College, συντάκτρια της μελέτης που παρήγγειλαν το Swim England και η σχολή κολύμβησης Water Babies με την υποστήριξη της Royal Life Saving Society, καθώς ξανανοίγουν οι πισίνες στην Αγγλία.

Η καθηγήτρια Μπάρκλεϊ και οι συνάδελφοί της διαπίστωσαν στην έρευνα ότι μια συγκέντρωση 1,5 ml χλωρίου ανά λίτρο με pH μεταξύ 7 και 7,2 μείωσε περισσότερο από χίλιες φορές τη μολυσματικότητα του SARS-CoV-2 μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα. Περαιτέρω τεστ με διαφορετικές συγκεντρώσεις χλωρίου και επίπεδα PH απέδειξαν ότι το χλώριο στο νερό των πισινών είναι αποτελεσματικότερο έναντι του κορωνοϊού με χαμηλά επίπεδα pH – πράγμα που συνάδει με τις τρέχουσες οδηγίες των υγειονομικών Αρχών της Βρετανίας, που συνιστούν συγκέντρωση 1,5 ml χλωρίου ανά λίτρο με τα επίπεδα του pH στο 7.0.

ειδησεις σημερα

Κορωνοϊός- Βραζιλία: Άλλο ένα εφιαλτικό 24ωρο με 3.459 θανάτους

Κορωνοϊός: "Φρένο" στην μαζική παραγωγή του εμβολίου της Novavax

Μιανμάρ: Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον διαδήλωσης υγειονομικών