Σπίτι

7 χρήσεις της κιμωλίας μέσα στο σπίτι που ίσως να μην γνωρίζετε

Κιμωλία

Την έχετε συνδέσει με τον μαυροπίνακα των παιδικών σας χρόνων και όχι άδικα. Η αλήθεια είναι πως από τη στιγμή που τελειώσατε το σχολείο ίσως και να μην έχετε δει στα μάτια σας κιμωλία. Γι’αυτό είμαστε εμείς εδώ για να σας μιλήσουμε για τις άπειρες χρήσεις της μέσα στο σπίτι. Δείτε τις και δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας.

Αφαιρεί την υγρασία και τη μυρωδιά από τον κάδο με τα άπλυτα ρούχα
Για να δείτε άμεσα αποτέλεσμα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε σε ένα σακουλάκι τροφίμων μερικές κιμωλίες. Ρίξτε το σακουλάκι μέσα στον κάδο και αφήστε το εκεί. Αυτό θα κάνει τη δουλειά του και θα απορροφήσει σταδιακά την υγρασία.

Καλύπτει τρύπες και σημάδια στους τοίχους
Για να καλύψετε μικρές τρύπες και μικρογρατζουνιές στους τοίχους σας τρίψτε το σημείο με λίγη κιμωλία.

Καθαρίζει ασημικά και κοσμήματα
Για να γυαλίσετε τα θαμπωμένα από την υγρασία ασημικά σας, βάλτε μέσα ή κοντά σε αυτά μια κιμωλία. Αυτή θα απορροφήσει την υγρασία και θα τα κάνει και πάλι σαν καινούργια.

Διώχνει τα μυρμήγκια. 
Κάντε γραμμές με μια κιμωλία σε όλα τα σημείο από τα οποία έχετε παρατηρήσει ότι περνάνε μυρμήγκια. Αυτά μισούν την κιμωλία και μένουν μακριά της. Έτσι θα τα ξεφορτωθείτε στο πι και φι. Υπάρχουν και πολλοί άλλοι τρόποι που μπορούν να κρατήσουν μακριά τα μυρμήγκια από το σπίτι σας.

Καθαρίζει λιπαρούς λεκέδες από το εσωτερικό γιακάδων πουκαμίσων
Πάρτε μια κιμωλία και τρίψτε την στο εσωτερικό του γιακά. Αφήστε την να δράσει για 10 λεπτά και έπειτα βάλτε το πουκάμισό σας κανονικά στο πλυντήριο.

Εξαφανίζει την υγρασία από τις ντουλάπες με τα ρούχα
Βάλτε 1-2 κιμωλίες μέσα σε ένα τούλι και δέστε το τούλι με λίγο σχοινί. Κρεμάστε τις κιμωλίες κάπου μέσα στην ντουλάπα σας και δείτε την υγρασία σταδιακά να εξαφανίζεται.

Προστατεύει τα εργαλεία σας
Βάλτε λίγη κιμωλία μέσα στην εργαλειοθήκη σας ώστε να μην σκουριάσουν εύκολα τα εργαλεία. Η κιμωλία λειτουργεί πάντα ως απορροφητικό της υγρασίας και γι'αυτό είναι καλό να τη χρησιμοποιείτε σε οτιδήποτε μεταλλικό έχετε μέσα στο σπίτι σας.

Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι σας απέμεινε και να φτιάξετε καινούργιες κιμωλίες. Για να το κάνετε αυτό απλά λιώστε τις κιμωλίες σας και ανακατέψτε με νερό. Βάλτε το μείγμα σας σε ένα είδος καλουπιού και αφήστε το να στεγνώσει. Αν, μάλιστα, θέλετε να δώσετε χρώμα στις κιμωλίες σας μπορείτε απλά να τις βάψετε με τέμπερες (τις οποίες θα βρείτε σε βιβλιοπωλεία).

Πηγή: spirossoulis.com

Ελλάδα

Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι όπου ζούσε μόνη της

νεκρη

Νεκρή στο σπίτι της, όπου ζούσε μόνη της, βρέθηκε χθες 70χρονη Λαρισαία επιβεβαιώνοντας με τον πλέον δυσάρεστο τρόπο την ανησυχία συγγενών της που την αναζητούσαν, όταν πληροφορήθηκαν πως δεν είναι καλά στην υγεία της.

Συγγενικά της πρόσωπα την αναζητούσαν καθώς είχαν ανησυχήσει που δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματά τους.

Έτσι μια συγγενής της αποφάσισε χθες το μεσημέρι να την αναζητήσει στο σπίτι της στη Ταμπάκικα για να διαπιστώσει κοιτώντας από ένα παράθυρο της κουζίνας πως η 70χρονη κείτεται πεσμένη στο πάτωμα του σπιτιού.

Ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ. και όταν άνοιξαν το σπίτι διαπίστωσαν ότι η άτυχη γυναίκα δυστυχώς ήταν νεκρή. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο θάνατος της 70χρονης οφείλεται σε παθολογικά αίτια, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. απέκλεισε το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.