Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ
Υπουργείο Εξωτερικών: 24ωρη απεργία της Ένωσης Ακολούθων Τύπου
ΥΠΕΞ
 clock 11:20 | 23/09/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

24ωρη απεργία για σήμερα Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου προκήρυξε η Ένωση Ακολούθων Τύπου (ΕΝΑΤ), που εκπροσωπεί τον Κλάδο Συμβούλων  & Γραμματέων Επικοινωνίας (ΣΓΕ) του Υπουργείου Εξωτερικών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας  για τη συνεχιζόμενη μισθολογική και θεσμική αδικία, καθώς και το υπηρεσιακό αδιέξοδο που υφίσταται ο Κλάδος Συμβούλων και Γραμματέων Επικοινωνίας  του ΥΠΕΞ.

Διεκδικούν:

• Εξομοίωση μισθολογική, κατά τα ισχύοντα με τους λοιπούς ομοειδείς ειδικούς  κλάδους του Υπουργείου, καθώς ο Κλάδος ΣΓΕ έχει ως κύρια αποστολή τη  συμβολή του στο θεμελιώδες έργο της Δημόσιας Διπλωματίας του ΥΠΕΞ, ως βασικού πυλώνα της εθνικής εξωτερικής πολιτικής.

• Άμεση ενίσχυση και διεύρυνση του υποστελεχωμένου και ανεπαρκούς  σήμερα δικτύου των Γραφείων Δημόσιας Διπλωματίας, ιδίως σε χώρες με  ιδιαίτερη γεωπολιτική σημασία, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει ισχυρότερη  παρουσία στη διεθνή σκηνή.

• Άρση του πρωτοφανούς υπηρεσιακού αδιεξόδου που βιώνει το στελεχιακό  δυναμικό του Κλάδου ΣΓΕ, δεδομένου ότι μεγάλος αριθμός στελεχών του  παραμένει καθηλωμένος έως και πλέον των 20 ετών στον κατώτερο βαθμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο «κόκκινο» η πολιτική αντιπαράθεση για ΟΠΕΚΕΠΕ, ευλογιά των προβάτων και Τέμπη

Απόψε το κρίσιμο τετ α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν: Στόχος να διατηρηθούν τα “ήρεμα νερά”

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis