Ελλάδα

Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: Με τον νέο ποινικό κώδικα θα εκδοθεί η απόφαση

Μάριος Παπαγεωργίου

Στις 3 Ιουλίου θα εκδοθεί τελικά η απόφαση για την την ποινή που θα επιβάλλει το δικαστήριο σε βάρος των τεσσάρων κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου.

Μετά το αίτημα του δικηγόρου του βασικού κατηγορουμένου το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση του για τον Ιούλιο, με τον συνήγορο Μανώλη Αναστασάκη να δηλώνει κώλυμα λόγω άλλου δικαστηρίου στην Κόρινθο. Η βασική όμως αιτία της διακοπής είναι για να γίνει χρήση του νέου ποινικού κώδικα που θα ισχύει από 1 Ιουλίου και θα αφορά σε πιο επικής μεταχείριση, κυρίως λόγω πρότερου έντιμου βίου.

Μέχρι τώρα η αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου βασίζεται σε υποκειμενικά κριτήρια, ενώ από την 1η Ιουλίου η αναγνώρισή του θα βασίζεται στο αντικειμενικό κριτήριο της «σύννομης ζωής».

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος Μάριος Παπαγεωργίου εξαφανίστηκε στις 9 Αυγούστου του 2012. Μια μέρα μετά η μητέρα του δέχτηκε τηλεφώνημα από τους απαγωγείς του, οι οποίοι της ζήτησαν λύτρα 620.000 ευρώ για να τον απελευθερώσουν. Μετά από διαπραγματεύσεις η γυναίκα έδωσε 350 χιλιάδες ευρώ κα λίγες μέρες αργότερα οι αστυνομικοί συνέλαβαν επτά άτομα σε αυτοκίνητο που βρισκόταν συνέχεια έξω από το σπίτι της οικογένειας. Σύμφωνα με τα στοιχεία η ομάδα είχε σκοπό να απαγάγει και τη μητέρα του Μάριου. Εγκέφαλος του εγκλήματος ήταν στενός οικογενειακός φίλος της οικογένειας που απέτρεπε μάλιστα τη μητέρα να καταγγείλει στην αστυνομία την απαγωγή.

Ελλάδα

Συμβασιούχοι ΟΑΕΔ: Τετράωρη στάση εργασίας και 24ωρη απεργία

Απεργία στον ΟΑΕΔ

Την κήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας την Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, από τις 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου και εικοσιτετράωρης απεργιακής κινητοποίησης την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, για τους εργαζόμενους του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), για 5.500 πτυχιούχους, ηλικίας 22-29 ετών, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τα αιτήματά τους για:

«Άμεση ανανέωση-παράταση των συμβάσεών τους.

Καμία απόλυση συμβασιούχου του προγράμματος.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά σε όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα».

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη του Λεκανοπεδίου να δώσουν μαζικά το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου, στις 12:00 π.μ., στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου στην Αθήνα.