Ελλάδα

Βρήκαν λίγα τα χρήματα στο παγκάρι και τα... πέταξαν

παγκάρι

Μπορεί να απαγορεύονται οι άσκοπες μετακινήσεις, όμως οι ιερόσυλοι καταφέρνουν να ξεγλιστρούν από τους ελέγχους και να τρυπώνουν στις εκκλησίες ελπίζοντας να εξασφαλίσουν «χαρτζιλίκι» από τα παγκάρια. Όμως, το περιεχόμενο δεν τους ικανοποιεί πάντα, όπως έγινε στον Αμπελώνα Λάρισας.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, τα ξημερώματα της Κυριακής, άγνωστοι διέρρηξαν την εκκλησία του Προφήτη Ηλία και παραβίασαν το παγκάρι, αλλά δεν βρήκαν παρά μερικά κέρματα μικρής αξίας τα οποία δεν... καταδέχθηκαν να αρπάξουν και τα πέταξαν στο δάπεδο! Μάλιστα, δεν πήραν κάτι άλλο από το ναό και έφυγαν χωρίς να τους δει κάποιος.

Οι κάτοικοι της περιοχής που διαπίστωσαν την διάρρηξη ενημέρωσαν την Αστυνομία, η οποία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό των ιερόσυλων.

Ελλάδα

Έβρος: Σε επιφυλακή Στρατός και Αστυνομία - Κινητικότητα Τούρκων προς τα σύνορα

Στρατος Εβρος

Ρεπορτάζ Γιώργος Λαμπράκης

Τον δεύτερο γύρο – όπως έχει ήδη προαναγγείλει – της κρίσης στον Έβρο φαίνεται πως ξεκινά από ώρα σε ώρα η Τουρκία!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, από νωρίς το απόγευμα έχει παρατηρηθεί έντονη δραστηριότητα πολύ κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με τη συγκέντρωση «μεταναστών» και δυνάμεων του Τουρκικού Στρατού και της Τουρκικής Στρατοχωροφυλακής.

Το σκηνικό που είχε στηθεί στον Έβρο και δοκίμασε τις αντοχές της χώρας μας, με Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας να αποτρέπουν την εισβολή χιλιάδων αλλοδαπών σε ελληνικό έδαφος, είναι έτοιμο να επαναληφθεί. Μόνο που αυτή τη φορά, οι επίδοξοι εισβολείς θα βρουν απέναντί τους όχι μόνο το έμψυχο δυναμικό που εγγυάται την ακεραιότητα της Πατρίδας μας, αλλά και ένα Έβρο οχυρωμένο με έργα που εκτελέστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Οι πληροφορίες που έχουμε καταφέρει να συλλέξουμε μέχρι και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, θέλουν Μονάδες του Ελληνικού Στρατού να έχουν τεθεί από το απόγευμα σε κατάσταση ετοιμότητας, προκειμένου να αντιδράσουν ανάλογα με τις εξελίξεις που αναμένονται να είναι ραγδαίες τις επόμενες ώρες. Και αυτό γιατί τα στοιχεία που έρχονται συνεχώς από την «απέναντι» πλευρά, μιλούν για συγκέντρωση χιλιάδων «μεταναστών» αλλά και Τούρκων στρατιωτών και στρατοχωροφυλάκων.