Ελλάδα

Βαριά "καμπάνα" σε ιδιοκτήτη ταβέρνας που παραβίασε το απαγορευτικό

ταβερνα

Θα το ξανασκεφτεί ιδιοκτήτης ταβέρνας σε χωριό της Θήβας να ανοίξει το μαγαζί του παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις της πολιτείας και το απαγορευτικό λειτουργίας κυρίως των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου αυξάνει ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού.

Άμεση ήταν η παρέμβαση αστυνομικών της Θήβας όταν ενημερώθηκαν πως παρέα διασκέδαζε σε ταβέρνα χωριού της Θήβας.

Το κατάστημα σφραγίστηκε, ο ιδιοκτήτης συνελήφθη και ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου όπου και επέβαλε στον ατρόμητο ιδιοκτήτη της ταβέρνας ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή και πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Ελλάδα

Άρση μέτρων: Ανοίγουν νωρίτερα τα γυμναστήρια

γυμναστήριο

Νωρίτερα αναμένεται να ανοίξουν τα γυμναστήρια στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων για τον κορωνοϊό. Βάσει του αρχικού σχεδιασμού, τα γυμναστήρια εξεταζόταν να ανοίξουν στο τέλος Ιουνίου. Όμως φαίνεται ότι ο σχεδιασμός αυτός αναθεωρείται.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανοίξουν δύο εβδομάδες νωρίτερα. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης αναμένεται το μεσημέρι της Τετάρτης να ανακοινώσει προοδευτικά το σύνολο της αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων στον οικονομικό τομέα.

Έτσι με τη νέα άρση αυτών, τα γυμναστήρια αναμένεται να ανοίξουν στις 15 Ιουνίου, ενώ είναι πολύ πιθανό να επιτραπεί η μουσική στα beach μπαρ από τις 5/6 αλλά και η επαναλειτουργία των νυχτερινών κέντρων και συγκεκριμένα των εξωτερικών χώρων σε αυτά, από 8/6.