Ελλάδα

Τζιτζικώστας: Η κυβέρνηση να μεριμνήσει για έκτακτο σχέδιο στήριξης της οικονομίας

Αποστολος Τζιτζικώστας

Έκτακτο σχέδιο στήριξης της τοπικής οικονομίας ζήτησε από την κυβέρνηση ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, κι ενώ η Θεσσαλονίκη περνά στις «κόκκινες» περιοχές του χάρτη επιδημιολογικής επιτήρησης.

Αναμένοντας τα μέτρα που θα ανακοινωθούν, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι ως περιφερειάρχης, αυτό που ζητά από την κυβέρνηση είναι «ένα έκτακτο δράσης για την οικονομία».

«Η οικονομία της περιοχής μας θα μπει σε περαιτέρω ύφεση λόγω των μέτρων. Πρέπει όλοι μας, η Πολιτεία και ασφαλώς η Περιφέρεια, αξιοποιώντας ό,τι πόρους έχουμε, εθνικούς ή και ευρωπαϊκούς, να φροντίσουμε στο επόμενο διάστημα να στηριχθεί η τοπική μας οικονομία, οι επιχειρήσεις μας, οι θέσεις εργασίας και κυρίως να στηριχθούν οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας, εκείνοι δηλαδή που θα πληγούν περισσότερο από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας παραδεχόμενος ότι η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη.

«Πιστεύω, άλλωστε το έχουμε αποδείξει στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, ότι όταν θέλουμε μπορούμε και όταν πιστέψουμε σε έναν στόχο τον καταφέρνουμε. Το κάναμε δύο φορές εδώ στη Θεσσαλονίκη. Μία τον Μάρτιο και μία αμέσως μετά το καλοκαίρι. Ήρθε η στιγμή να το αποδείξουμε για μια ακόμη φορά. Ας ελπίσουμε τελευταία», συμπλήρωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα κατευθύνει 80 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Εξ αυτών, τα 40 εκατ. ευρώ θα δοθούν για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, όπως είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές, και τα υπόλοιπα χρήματα θα καταβληθούν για την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής.

 

 

 

Ελλάδα

Νέα πρόκληση η Τουρκία: NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στα νότια της Κρήτης

πολεμικο ναυτικο

Ασκήσεις με πυρά για την ερχόμενη Δευτέρα, σε περιοχή νότια της Κρήτης ανήγγειλε με νέα NAVTEX το Σάββατο η Τουρκία.

Σύμφωνα με την ναυτική οδηγία 1509/20 που εκδόθηκε από τον Σταθμό της Αττάλειας πρόκειται να πραγματοποιηθούν στρατιωτικές ασκήσεις την Δευτέρα σε περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Θυμίζεται πως NAVTEX είχε εκδοθεί και την Παρασκευή, για ασκήσεις στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου.

Η κινητικότητα από πλευράς Άγκυρας καταγράφεται λίγα 24ωρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της 10ης Νοεμβρίου, όπου θα τεθεί εκ νέου επί τάπητος το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σχοινάς: Η Τουρκία τα έχει κάνει όλα λάθος- Θα υπάρξουν συνέπειες