Ελλάδα

Τσιόδρας: "Σταματήστε να παρασύρετε τον κόσμο"- Με ποιούς τα έβαλε

Ο κ. Τσιόδρας

Θυμωμένος με ορισμένους συναδέλφους του που τον κατηγορούν οτι κρύβει τα πραγματικά κρούσματα του κορονοϊού εμφανίστηκε στην συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Υγείας ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Όπως είπε η επιτροπή στην οποία είναι επικεφαλής δεν κρύβει τα κρούσματα και ότι παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας όσο πιο καλά μπορεί.

Και συνέχισε θυμωμένος αν και απέφυγε να σηκώσει τον τόνο της φωνής του και να πει ποιους εννοεί. "Να μην παρασύρουν τον κόσμο κάποιοι επαΐοντες συνάδελφοι”.

Η αναφορά του έχει να κάνει με δηλώσεις γιατρών που έχουν εμφανιστεί στο διαδίκτυο και στην τηλεόραση και που αφήνουν να εννοηθεί ότι τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα από όσα ανακοινώνει το Υπουργείο και ότι τα κρύβουν για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας.

 

Ελλάδα

Έβρος: Σε επιφυλακή Στρατός και Αστυνομία - Κινητικότητα Τούρκων προς τα σύνορα

Στρατος Εβρος

Ρεπορτάζ Γιώργος Λαμπράκης

Τον δεύτερο γύρο – όπως έχει ήδη προαναγγείλει – της κρίσης στον Έβρο φαίνεται πως ξεκινά από ώρα σε ώρα η Τουρκία!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, από νωρίς το απόγευμα έχει παρατηρηθεί έντονη δραστηριότητα πολύ κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με τη συγκέντρωση «μεταναστών» και δυνάμεων του Τουρκικού Στρατού και της Τουρκικής Στρατοχωροφυλακής.

Το σκηνικό που είχε στηθεί στον Έβρο και δοκίμασε τις αντοχές της χώρας μας, με Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας να αποτρέπουν την εισβολή χιλιάδων αλλοδαπών σε ελληνικό έδαφος, είναι έτοιμο να επαναληφθεί. Μόνο που αυτή τη φορά, οι επίδοξοι εισβολείς θα βρουν απέναντί τους όχι μόνο το έμψυχο δυναμικό που εγγυάται την ακεραιότητα της Πατρίδας μας, αλλά και ένα Έβρο οχυρωμένο με έργα που εκτελέστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Οι πληροφορίες που έχουμε καταφέρει να συλλέξουμε μέχρι και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, θέλουν Μονάδες του Ελληνικού Στρατού να έχουν τεθεί από το απόγευμα σε κατάσταση ετοιμότητας, προκειμένου να αντιδράσουν ανάλογα με τις εξελίξεις που αναμένονται να είναι ραγδαίες τις επόμενες ώρες. Και αυτό γιατί τα στοιχεία που έρχονται συνεχώς από την «απέναντι» πλευρά, μιλούν για συγκέντρωση χιλιάδων «μεταναστών» αλλά και Τούρκων στρατιωτών και στρατοχωροφυλάκων.