Ελλάδα

Τριμερής υπουργική συνάντηση Κύπρου - Ελλάδας - Μάλτας

Ναυτιλια

Θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν τη ναυτιλία θα συζητηθούν την Παρασκευή, 18 Μαϊου, στην 6η τριμερή υπουργική συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Μάλτας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν η υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου, Νατάσα Πηλείδου, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής της Ελλάδας, Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Επενδυτικών Σχεδίων της Μάλτας, Ίαν Μποργκ.

Στο περιθώριο της συνάντησης, ο κ. Κουρουμπλής και ο κ. Μποργκ θα γίνουν δεκτοί από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Ελλάδα

Άνοιγμα σχολείων: Στα 858 τα θετικά self-test από τα άνω των 255.000 που δηλώθηκαν

self test

Λίγο προτού χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, ύστερα από ένα εξάμηνο lockdown, στα 858 υπολογίζονται τα θετικά self test μαθητών, εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού σχολείων που έχουν δηλωθεί στην πλατφόρμα πλατφόρμα self-testing.gov.

Συνολικά, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν δηλωθεί στην πλατφόρμα 255.528 τεστ από το σύνολο των 1,7 εκατομμυρίων ατόμων που επιστρέφουν αύριο στα σχολεία.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να σημειωθεί πως αρκετοί μαθητές με αρνητικό αποτέλεσμα τεστ, θα μεταβούν στα σχολεία χωρίς υποβολή στοιχείων στο σύστημα αλλά με γραπτή δήλωση του αποτελέσματος.

Στην ενημέρωση ότι θα γίνεται δωρεάν διάθεση δύο self test, από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη, μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα, προχώρησε, πριν από ένα 24ωρο, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Διαβάστε επίσης:

Από την Πέμπτη η προμήθεια των νέων self tests για τους υπαλλήλους του Δημοσίου

Κορωνοϊός: 1.428 νέα κρούσματα, 728 διασωληνωμένοι, 51 θάνατοι