Ελλάδα

Τον απήγαγαν, τον ξυλοφόρτωσαν και μετά τον έκλεψαν

ξυλοδαρμος

Θύμα απαγωγής και ξυλοδαρμού από συμμορία φέρεται να έπεσε ένας 87χρονος, από τον οποίο οι κακοποιοί άρπαξαν 30.000 ευρώ πριν τον αφήσουν ελεύθερο, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.
Η υπόθεση ερευνήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Καλαμαριάς και ως μέλη της συμμορίας συνελήφθησαν δύο άνδρες και μία γυναίκα, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει άλλα τρία άτομα.
Ως «εγκέφαλος» κατηγορείται 28χρονος εκ των συλληφθέντων. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες είναι Έλληνες νεαρής ηλικίας.
Βάσει της καταγγελίας του ηλικιωμένου, την περασμένη Τετάρτη ο 87χρονος δέχθηκε να συναντήσει γυναίκα, η οποία χαρακτηρίζεται από την αστυνομία ως «δόλωμα». Κατά τη συνάντησή τους, εμφανίστηκαν δύο άνδρες, οι οποίοι προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, φέρονται να επιβίβασαν το θύμα σε όχημα όπου με χρήση σωματικής βίας επιχείρησαν να «αλιεύσουν» πληροφορίες για χρήματα που διατηρούσε στο σπίτι του.
Την ίδια ώρα, η προαναφερόμενη γυναίκα -η οποία διαφεύγει της σύλληψης- μαζί με συνεργό της, αφού απέσπασαν τα κλειδιά και το όχημα του 87χρονου, κατευθύνθηκαν προς το σπίτι του, από όπου άρπαξαν το ποσό των 30.800 ευρώ.
Αμέσως μετά, οι δράστες άφησαν ελεύθερο τον 87χρονο, ο οποίος οδηγήθηκε σε νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Μόλις το επέτρεψαν οι συνθήκες, απευθύνθηκε στην αστυνομία, καταγγέλλοντας τα όσα είχαν προηγηθεί.
Οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα περισσότερα μέλη της συμμορίας και ακολούθησαν οι συλλήψεις. Στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν ναρκωτικά χάπια κι ένας κάλυκας.
Πηγή: Ναυτεμπορική 

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ανοιγμα Γυμνασίων - Λυκείων εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Μαθητές στο 3ο Λύκειο Ηρακλείου

Θετική είναι η εισήγηση των λοιμωξιολόγων στο άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων όλης της χώρας από την 1η Φεβρουαρίου. Σε σύσκεψη της επιτροπής «σοφών» του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της Covid-19, οι ειδικευμένοι γιατροί κατέληξαν στην εισήγηση προς την κυβέρνηση για επαναλειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων όλης της χώρας από την 1η Φεβρουαρίου. 

Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα Λύκεια στις θεωρούμενες κόκκινες περιοχές, διότι υπάρχει ανησυχία για την έντονη κινητικότητα των εφήβων και άρα για το ενδεχόμενο υπερμετάδοσης του ιού της νόσου Covid-19.

«Όχι» σε άνοιγμα χιονοδρομικών και πρακτορείων του ΟΠΑΠ

Οι λοιμωξιολόγοι που αναλύουν τα δεδομένα από την πορεία του κορωνοϊού στην κοινότητα κατέληξαν σε αρνητική πρόταση εις ό,τι αφορά την πιθανότητα επαναλειτουργίας των πρακτορείων ΟΠΑΠ και ανοίγματος των χιονοδρομικών κέντρων για το κοινό, παρά τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί -κυρίως στους δύο αυτούς κλάδους της οικονομίας- ότι μπορεί να ληφθεί απόφαση για την εκ νέου δραστηριοποίησή τους σε αυτή την συγκεκριμένη χρονική φάση.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Πληρώνεται τη σύνταξή της μετά από παρέμβαση του “Ράδιο Κρήτη”!

Εστίαση - τουρισμός: Μηδενικό ενοίκιο και τον Μάρτιο δρομολογεί η κυβέρνηση

Κρήτη - Νέος ΒΟΑΚ: Σήραγγες 40 χλμ και νέες γέφυρες από Νεάπολη έως Χανιά!

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Βγαίνει από την ΜΕΘ ένας ακόμα ασθενής