Ελλάδα

Την Τετάρτη οι Ολομέλειες Αρείου Πάγου και Εισαγγελέων για τα όρια συνταξιοδότησης

Αρειος Πάγος

Με νέους εισηγητές θα συνεδριάσει την Τετάρτη η Διοικητική Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου η οποία καλείται να γνωμοδοτησει στο θέμα της παράτασης του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών και εισαγγελέων.

Εισηγήτρια θα είναι η ίδια η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου καθώς και ο αντιπρόεδρος κ.Σακκάς. Ως εισηγήτρια στην υπόθεση είχε αρχικά οριστεί από την πρόεδρο του Δικαστηρίου η αντιπρόεδρος  Ειρήνη Κιουρτσόγλου η οποία όμως δεν ήταν έτοιμη να εισηγηθεί και ως εκ τούτου η κα Θάνου είχε αναβάλλει την σύγκληση της Ολομέλειας.

Όμως τώρα , σύμφωνα με πληροφορίες η πρόεδρος όρισε νέους εισηγητές αντικαθιστώντας την κ. Κιουρτσόγλου και συγκεκριμένα τοποθέτησε τον εαυτό της, καθώς και τον αντιπρόεδρο Γεώργιο Σακκά. Η πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου έχει ταχθεί υπέρ τη παράτασης του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών παρά το γεγονός όσο τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης όσο και οι δικαστικές ενώσεις λένε πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο με αναθεώρηση του συντάγματος.      

Αύριο όμως συνεδριάζει και η διοικητική Ολομέλεια των εισαγγελέων, ύστερα από αίτημα των 15 από τους 17 συνολικά υπηρετούντες αντεισαγγελείς του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου,.

Η κυρία Δημητρίου όρισε   εισηγητή στην Ολομέλεια τον αντεισαγγελέα Κωνσταντίνο Παρασκευαϊδη.

Ελλάδα

"Παρθενική" πτήση για το πρώτο αναβαθμισμένο F-16 (βίντεο)

F 16 μαχητικό αεροπλάνο

Την παρθενική του πτήση έπειτα από την ολοκλήρωση μεγάλου μέρους της τεχνικής αναβάθμισης έκανε το πρώτο F-16 της πολεμικής αεροπορίας που εκσυγχρονίζεται στην έκδοση Viper.

Η πτήση του -εκσυγχρονισμένου στην έκδοση Viper F-16 διήρκεσε μία ώρα και τέσσερα λεπτά. Απογειώθηκε στις 10:54, εκτέλεσε τοπική πτήση και προσγειώθηκε στις 11:58, αφού εκτέλεσε μια σειρά από προβλεπόμενες δοκιμασίες και ελέγχους.
Θα πραγματοποιηθούν κι άλλες δοκιμαστικές πτήσεις από την Τανάγρα προτού το αεροσκάφος μεταφερθεί στις ΗΠΑ για την ολοκλήρωση των εργασιών.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος, με σημερινή του ανάρτηση στο twitter, τονίζει ότι η αναβάθμιση του στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας συνεχίζεται.

 

 

Συνοδεύοντας την ανάρτηση με μια φωτογραφία ενός αναβαθμισμένου F-16 από τον αεροδιάδρομο της Τανάγρας, ο υπουργός αναφέρει: «Το πρώτο ελληνικό #F16 που αναβαθμίζεται στην εκδοχή #Viper στην #ΕΑΒ έκανε την παρθενική του πτήση σήμερα, με απόλυτη επιτυχία. Tέλος του μήνα θα βρεθεί στις εγκαταστάσεις της #LockheedMartin. Η αναβάθμιση του στόλου της Π.Α συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς».

 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Κρήτη: Συνάντηση γ.γ ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη με διοίκηση ΟΑΚ 

Κορωνοϊός: Στα 237 τα νέα κρούσματα - 28 νέοι θάνατοι

Πλαστικό χρήμα: Εκτοξεύτηκε η χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών