Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη και αγανάκτηση συγγενών για την απόφαση για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα

Πλημμύρες στη Μάνδρα
 clock 12:29 | 30/10/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Απογοήτευση προκάλεσε στις οικογένειες των θυμάτων και εντολέων του η έκβαση της δευτεροβάθμιας δίκης για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής το Νοέμβριο του 2017.

Ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας, Κωνσταντίνος Φούσας, μίλησε για το θέμα αυτό στην καθημερινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκη.

Ο κ. Φούσας προανήγγειλε μεν τη συνέχιση της δικαστικής διεκδίκησης δικαιοσύνης στον αναιρετικό βαθμό, τόνισε ωστόσο ότι το εφετείο δεν έκρινε τους κατηγορούμενους ενόχους για την απώλεια της ζωής των θυμάτων, παρά μόνο για πλημμύρα εξ αμελείας.

Σημείωσε ότι τα θύματα βρίσκονταν στο βουνό, κυνηγώντας και ότι πέθαναν δίπλα σε αυθαίρετα κτίσματα, τα οποία είχαν δομηθεί μέσα σε κοίτη ρεμάτων, με αποτέλεσμα να θεωρηθεί ότι η αυθαίρετη δόμηση ήταν ο μόνος καθοριστικός παράγοντας για τον θάνατό τους.

«Το άκουσμα αυτής της απόφασης ήταν πολύ λυπηρό για τους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι έχασαν τους συγγενείς τους και νιώθουν ιδιαίτερη αγανάκτηση», είπε τέλος ο κ. Φούσας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γλυφάδα: Οπαδικά κίνητρα πίσω από το μαχαίρωμα

Νεκρός 58χρονος σε καβγά - Δράστης και θύμα είχαν καταναλώσει αλκοόλ

Ισπανία: Τεράστιες πλημμύρες στη Βαλένθια - "Υπάρχουν νεκροί" (βίντεο)

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis