Ελλάδα

Θεσσαλονίκη-εθελόντριες νοσηλεύτριες: Η Ένωση Ξενοδόχων καλύπτει τη διαμονή τους

Οι νοσηλεύτριες θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη δοκιμαζόμενη από τον κορωνοϊό Θεσσαλονίκη.

Στη Θεσσαλονική που βρίσκεται στη δίνη της πανδημίας, με τα νοσοκομεία να ξεπερνούν πλέον τα όρια τους, οι κινήσεις αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης συνεχίζονται. Μετά τις νοσηλεύτριες οι οποίες δήλωσαν ότι θέλουν σε εθελοντική βάση να βοηθήσουν στα τοπικά νοσοκομεία,- τα οποία πλέον δεν μπορούν να διαχειριστούν τον όγκο των νοσηλευομένων και ειδικότερα όσων χρήζουν εισαγωγής σε ΜΕΘ- και οι ξενοδόχοι της πόλης, προσφέρουν έμπρακτη βοήθεια.

Με ανακοίνωση του αναφέρουν "συμμετέχοντας στη μάχη με τον κορονοϊό και ανταποκρινόμενη στις εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές που βιώνει η πόλη μας, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης θα καλύψει μέσω των μελών της όλες τις φιλοξενίες που της έχουν ζητηθεί αναφορικά με τη διαμονή νοσηλευτών που εθελοντικά πρόκειται να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ενισχύσουν τις τοπικές ΜΕΘ", 

Μάλιστα ευχαριστούν τα μέλη που έχουν ήδη ανταποκριθεί, "προσφέροντας ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους", όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι 10 νοσηλεύτριες με εξειδίκευση στις ΜΕΘ έχουν ήδη αναχωρήσει από την Κρήτη, ενισχύοντας το κίνημα του εθελοντισμού στη μάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη: αυτήν με τον αόρατο εχθρό, τον κορωνοϊό. Ανάμεσα στις νοσηλεύτριες και η Άρτεμις Νικηφόρου. 

Ελλάδα

Παυλάκης - κορωνοϊός: Χρειαζόμαστε ένα τίμιο, σκληρό lockdown για δύο εβδομάδες

κορωνοϊός παιδί lockdown καραντίνα

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA»μίλησε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και για τους τρόπους διαχείρισής της.

Σύμφωνα με τον κ. Παυλάκη, οι δόσεις των εμβολίων από την Johnson & Johnson θα έρθουν στη χώρα περί τα τέλη Απρίλη και μέχρι τότε πρέπει να βρεθούν τρόποι τα πάμε καλύτερα. Θεωρεί ότι η Ελλάδα τα έχει πάει πολύ καλά στη διαχείριση της πανδημίας σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης.

Το να κατηγορούμε τα μέτρα είναι κακό και λάθος, υποστήριξε και τόνισε ότι χρειάζεται πειθαρχία και υπομονή.

Πρότεινε ένα ολικό Lockdown δύο εβδομάδων ώστε να ανοίξουμε αργότερα με προοπτικές να σωθεί κάτι από την οικονομία και να περάσουμε ένα καλό καλοκαίρι.

Για την εστίαση είπε ότι θα είναι η τελευταία που θα ανοίξει, όπως για τα σχολεία σχολίασε ότι αν ανοίξουν τότε υπάρχει κίνδυνος για ένα μεγάλο τσουνάμι.

«Ξεχάστε την εστίαση μέχρι το Πάσχα αν δεν πέσουν τα κρούσματα», είπε χαρακτηριστικά.

Πρέπει να επαναληφθεί το περσινό μοντέλο και να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος, κατέληξε.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Ανησυχία από τα πολλά κρούσματα και τους θανάτους

Ηράκλειο: Δικάζονται στο αυτόφωρο για την επίθεση στο γραφείο Αυγενάκη

Ηράκλειο: Τον Απρίλιο ο διαγωνισμός αξιοποίησης για το λιμάνι