Ελλάδα

Τα ξίφη στους νέους/νέες ανθυπολοχαγούς επέδωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος

xifi.jpg

Τα ξίφη στους νέους και τις νέες ανθυπολοχαγούς επέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη Αττικής.
 
Τον καθιερωμένο όρκο έδωσαν 218 νέοι και νέες ανθυπολοχαγοί, εκ των οποίων 179 Έλληνες (154 Όπλων και 25 Σωμάτων) και 34 Κύπριοι (30 Όπλων και 4 Σωμάτων). Ανάμεσα τους ήταν 32 γυναίκες -εκ των οποίων 25 Όπλων και 7 Σωμάτων- μία ήταν από την Κύπρο. Επίσης, ορκίστηκαν 5 αλλοδαποί, 3 από την Αρμενία (2 Όπλων 1 Σωμάτων), 1 από το Μαυροβούνιο (Όπλων) και 1 από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη (Όπλων).
 
Ακολούθησε η παρέλαση των νέων ανθυπολοχαγών καθώς και των παρατεταγμένων τμημάτων της Σχολής ενώπιον της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.
 
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, ενώ στην τελετή παρέστησαν, επίσης, οι βουλευτές της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας και του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μέλη του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου, καθώς και συγγενείς και φίλοι των νεοορκισθέντων.
 
Την πολιτειακή, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας υποδέχθηκε ο διοικητής της Σχολής, υποστράτηγος Δημήτριος Χούπης.
 
Στην ομιλία του, ο κ. Χούπης απηύθυνε νουθεσίες προς τους νέους και τις νέες ανθυπολοχαγούς για αυστηρή τήρηση των αρχών και αξιών της Σχολής και πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους για την εκτέλεση, στο ακέραιο, του καθήκοντός τους. Τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ένδοξο παρελθόν της Ελλάδας έχει μέλλον.

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Νέο θύμα στην Ελλάδα

νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε 85χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Πλέον, ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται στους 211.

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ, ανακοίνωσε 151 νέα κρούσματα κορωνοιού στην Ελλάδα, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 5.270.

1379 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2611 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (21.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 71.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.