Ελλάδα

Τα ξίφη στους νέους/νέες ανθυπολοχαγούς επέδωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος

xifi.jpg

Τα ξίφη στους νέους και τις νέες ανθυπολοχαγούς επέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη Αττικής.
 
Τον καθιερωμένο όρκο έδωσαν 218 νέοι και νέες ανθυπολοχαγοί, εκ των οποίων 179 Έλληνες (154 Όπλων και 25 Σωμάτων) και 34 Κύπριοι (30 Όπλων και 4 Σωμάτων). Ανάμεσα τους ήταν 32 γυναίκες -εκ των οποίων 25 Όπλων και 7 Σωμάτων- μία ήταν από την Κύπρο. Επίσης, ορκίστηκαν 5 αλλοδαποί, 3 από την Αρμενία (2 Όπλων 1 Σωμάτων), 1 από το Μαυροβούνιο (Όπλων) και 1 από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη (Όπλων).
 
Ακολούθησε η παρέλαση των νέων ανθυπολοχαγών καθώς και των παρατεταγμένων τμημάτων της Σχολής ενώπιον της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.
 
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, ενώ στην τελετή παρέστησαν, επίσης, οι βουλευτές της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας και του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μέλη του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου, καθώς και συγγενείς και φίλοι των νεοορκισθέντων.
 
Την πολιτειακή, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας υποδέχθηκε ο διοικητής της Σχολής, υποστράτηγος Δημήτριος Χούπης.
 
Στην ομιλία του, ο κ. Χούπης απηύθυνε νουθεσίες προς τους νέους και τις νέες ανθυπολοχαγούς για αυστηρή τήρηση των αρχών και αξιών της Σχολής και πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους για την εκτέλεση, στο ακέραιο, του καθήκοντός τους. Τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ένδοξο παρελθόν της Ελλάδας έχει μέλλον.

Ελλάδα

Έκρυβαν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, 1 τόνο και 181 κιλά κοκαΐνης

κόκα

Μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών εξιχνιάστηκε μετά από πολύχρονη έρευνα και επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, κατά την οποία εντοπίστηκε και κατασχέθηκε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας ένας τόνος και 181 κιλά κοκαΐνης.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί (Αλβανοί και αραβόφωνοι), οι οποίοι θεωρούνται μέλη εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα, ενώ επίσης κατασχέθηκαν ένα περίστροφο, πιστόλια και καλάσνικοφ.

Η κοκαΐνη, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την Αστυνομία μέχρι στιγμής, προέρχεται από τον 'Αγιο Βικέντιο στην Καραϊβική και έφτασε στην Ελλάδα με ιστιοφόρο, το οποίο έδεσε στο λιμάνι του Αστακού.

Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν σε ενοικιασμένα δωμάτια που είχαν κλείσει για το σκοπό αυτό τα μέλη της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η χώρα μας ήταν ο πρώτος σταθμός των ναρκωτικών, εκ των οποίων οι μεγαλύτερες ποσότητες προορίζονταν για την υπόλοιπη Ευρώπη και τη ΒΔ Αφρική.

Σημειώνεται ότι οι διωκτικές αρχές ερευνούσαν την υπόθεση εδώ και περίπου δύο χρόνια, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό τι ποσότητες έχει διακινήσει μέχρι στιγμής η εγκληματική οργάνωση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν το απόγευμα στον αρμόδιο εισαγγελέα στην Αθήνα, ενώ θα γίνει αναλυτική ενημέρωση από τον διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγο Πέτρο Τζεφέρη και τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ, Θεόδωρο Χρονόπουλο.