Ελλάδα

Σύσκεψη για τα προγράμματα κοινής ωφέλειας του αγωγού ΤΑΡ

tap.jpg

Ευρεία σύσκεψη για την υλοποίηση των προγραμμάτων κοινής ωφέλειας ύψους 32 εκατ. ευρώ, που έχει εθελοντικά αναλάβει να υλοποιήσει η κατασκευάστρια εταιρία του Διαδριατικού Αγωγού φυσικού αερίου TAP, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την παρουσία του ΥΠΕΝ Γιώργου Σταθάκη.

Όπως είναι γνωστό, η κοινοπραξία του TAP AG έχει συμφωνήσει με το ελληνικό δημόσιο να επενδύσει 32 εκατ. ευρώ σε δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στις τρεις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας, από τις οποίες θα διέρχεται ο αγωγός.

Στην σύσκεψη, το συντονισμό της οποίας είχε το ΥΠΕΝ, αποφασίσθηκε η συνέχιση προγραμμάτων κοινωνικής αρωγής, σε συνεργασία με το δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής Βορείου Ελλάδος, καθώς και η προώθηση μιας σειράς έργων μεγάλης έκτασης που θα πραγματοποιηθούν μελλοντικά. Τα προγράμματα αυτά θα αναπτυχθούν στους τομείς, της Υγείας, του Περιβάλλοντος, της Πολιτικής Προστασίας και του Πολιτισμού, με προτεραιότητα την παροχή εξοπλισμού. Ιδιαίτερη μέριμνα θα δοθεί στον τομέα της Αγροτικής Οικονομίας, μέσω της ενίσχυσης της τοπικής αγροτικής παραγωγής και της αγροτικής φυσιογνωμίας των περιοχών, με έμφαση σε δράσεις προστιθέμενης αξίας.

Στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες αποφασίσθηκε να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις, που θα εξειδικεύουν το συγκεκριμένο πλαίσιο συμφωνίας, με ευθύνη του ΥΠΕΝ και των συναρμόδιων υπουργείων και σε συνεννόηση με τις εμπλεκόμενες περιφέρειες. Θα ακολουθήσουν συσκέψεις στις τρεις περιφέρειες, με την συμμετοχή τοπικών βουλευτών, των δημοτικών αρχών και των φορέων της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου να προωθηθούν οι δράσεις αυτές και να συζητηθούν και νέες, που θα πραγματοποιηθούν αργότερα.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι Θεόδωρος Καρυπίδης της εριφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Χρήστος Μέτιος, της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Ιωάννης Γιώργος, καθώς και ο διευθυντής Ελλάδος Ρίκαρντ Σκούφιας και ο διευθυντής εξωτερικών και κυβερνητικών υποθέσεων Αλέξανδρος Πανουργιάς, από την TAP AG.

Ελλάδα

Λαμία: Στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Κουφοντινας

Στα επείγοντα του νοσοκομείου της Λαμίας έφτασε συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης ο Δημήτρης Κουφοντίνας, λίγο μετά από τις 12:30 το μεσημέρι.

Ο καταδικασμένος για εγκλήματα της 17 Νοέμβρη έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου ζητώντας να επιτραπεί η μεταγωγή του σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα και η υγεία του έχει επιβαρυνθεί σημαντικά.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα lamiareport.gr, η διακομιδή του στο νοσοκομείο έγινε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λαμία: Εκτάκτως στο νοσοκομείο ο Κουφοντίνας

18 Ιουλίου 2002: Το τέλος της "17 Νοέμβρη"

31 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη

Κρήτη - Κορωνοϊός: Στη μάχη του εμβολιασμού και 8 Κέντρα Υγείας