Ελλάδα

Συνήγορος του πολίτη: Παράνομη η κατάσχεση της εξισωτικής αποζημίωσης

2323684.jpg

Ο συνήγορος του πολίτη μετά από καταγγελίες κτηνοτρόφων σχετικά με τις παράνομες απο τις τράπεζες κατασχέσεις των εξισωτικων αποζημιώσεων γνωμοδότησε πως " η εξισωτική αποζημίωση υπάγεται στην αρχή του ακατάσχετου της παρ. 1 του άρθρου 32 ν.4314/2014".Σε έγγραφο επίσης που εστάλει σε όλους τους εμπλεκόμενους τονίζονται τα εξής:

" Δεδομένων των ανωτέρω, ο Συνήγορος του Πολίτη εκτιμά οτι η κατάσχεση της εξισωτικής αποζημίωσης θίγει την αποτελεσματικότητα της διάθεσης των πόρων του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής ανάπτυξης και ματαιώνει το σκοπό της δράσης.

Επειδή το θέμα αφορά μεγάλο αριθμό παραγώγων, προς διασφάλιση της ίσης μεταχείρισης των πολιτών αλλά και για την διευκόλυνση των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών (τράπεζες, ΔΟΥ) παρακαλούμε να εξετασετε τα διαλαμβανόμενα στο παρόν και να αποφανθειτε σχετικά, ενημερώνοντας εγγράφος το Συνήγορο του Πολίτη και τους εμπλεκόμενους φορείς". 

Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Νεκρός άνδρας μετά την καταιγίδα -Παρασύρθηκε το όχημά του από τα ορμητικά νερά

θεσσαλονικη  κακοκαιρια

Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός άνδρα, του οποίου το όχημα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στη Θεσσαλονίκη.

Οι αρχές στην Θεσσαλονίκη ειδοποιήθηκαν ότι χείμαρρος παρέσυρε όχημα στο οποίο επέβαινε ένα άτομο. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρο, προκειμένου να εντοπίσουν όχημα που έπεσε μέσα σε ακόμη μεγαλύτερο χείμαρρο.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής εντόπισαν τον άνδρα και σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του οχήματος.

 

 

 

ειδησεις σημερα

Αττική: Άνοιξαν οι ουρανοί – Βροντές, καταιγίδα και δρόμοι ποτάμια

Το έστρωσε με χαλάζι στην Κοζάνη (βίντεο)

Κορωνοϊός: 591 νέα κρούσματα και 21 θάνατοι – Στους 360 οι διασωληνωμένοι