Ελλάδα

Συμβολαιογράφοι ζητούν με επιστολή τους την παρέμβαση Μητσοτάκη για απόφαση της ΑΑΔΕ

Συμβολαιογραφοι

Επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλαν 384 συμβολαιογράφοι από όλη την Ελλάδα και του ζητούν την άμεση παρέμβασή του για τα δυσλειτουργικά προβλήματα που δημιουργεί στην καθημερινή πρακτική η απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργου Πιτσιλή, με την οποία καθορίζεται η διαδικασία υποβολής δηλώσεων φορολογίας κεφαλαίου.

Ο συμβολαιογραφικός κόσμος στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό αναφέρει ότι πριν από λίγες μέρες εκδόθηκε η υπ΄ αριθμ. 1137/2020 απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, για τον καθορισμό της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων φορολογίας κεφαλαίου, κοινοποίησης πράξεων προσδιορισμού φόρου και λήψης πιστοποιητικών της φορολογίας κεφαλαίου, η εφαρμογή της οποίας δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των ΔΟΥ, στη ροή των συναλλαγών, στους φορολογούμενους πολίτες και σε όλους τους επαγγελματίες που σχετίζονται με την εφαρμογή της και ιδιαίτερα στους συμβολαιογράφους, στο σώμα των οποίων ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων.

Παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, επισημαίνουν οι συμβολαιογράφοι, στις 30/6/2020 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ όλων των προϊσταμένων των ΔΟΥ, του κ. Πιτσιλή και της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Εφαρμογής Φορολογίας Κεφαλαίου και Περιουσιολογίου της ΑΑΔΕ Μαρίας Μενούνου και αποφασίστηκε να εφαρμοστεί κατά γράμμα η με αριθμ. 1137/2020 επίμαχη απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, ενώ παράλληλα διαβιβάστηκε σχετική εντολή προς όλες τις Δ.Ο.Υ.

Οι 384 συμβολαιογράφοι απέστειλαν την επίμαχη επιστολή στον πρωθυπουργό ως ύστατη προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος που έχει προκύψει και με την ελπίδα να κατανοήσει τα πρακτικά ζητήματα που δημιουργούνται, αλλά και με την ελπίδα να πρυτανεύσει η λογική και η ρεαλιστική αντιμετώπιση της υφιστάμενης κατάστασης.

Προς επίρρωση των όσων υποστηρίζουν οι συμβολαιογράφοι, επικαλούνται έγγραφό του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΟΥ Λάρισας προς τον κ. Πιτσιλή στο οποίο αναφέρονται προβλήματα και οι δυσλειτουργίες που γεννά η εφαρμογή της εν λόγω απόφασης του διοικητή της ΑΑΔΕ.

Ελλάδα

Εύβοια: Εντοπίστηκε ζωντανή η γυναίκα που αγνοούταν -Ενας ακόμη αγνοούμενος

ΕΜΑΚ διάσωση Εύβοια

Εντοπίστηκε ζωντανή και διασώθηκε με ελικόπτερο μια η μία εκ των δύο αγνοούμενων στην Εύβοια.

Η γυναίκα, όπως αναφέρουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας, παρασύρθηκε από το ρεύμα του νερού που πλημμύρισε την περιοχή της Εύβοιας, καθώς προσπαθούσε να απομακρυνθεί από το σπίτι της στο Μπούρτζι, αλλά οι διασώστες την εντόπισαν προς την θάλασσα και την απομάκρυναν με ελικόπτερο.

Αγνοείται ακόμα ένας άνδρας που ήταν μαζί της και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, ενώ στην ίδια περιοχή της Εύβοιας, βρέθηκαν και οι δύο από τους πέντε νεκρούς. Πρόκειται για ένα άνδρα και μια γυναίκα, 74 και 73 ετών αντίστοιχα.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε νωρίτερα τον αριθμό των θυμάτων από την κακοκαιρία στην Εύβοια, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγεται δυστυχώς και ένα μωρό.

Στις 658 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για εγκλωβισμένους και παροχές βοήθειας στην Εύβοια, ενώ 55 άτομα έχουν απομακρυνθεί συνολικά από τα σωστικά συνεργεία, από οικίες και σημεία που είχαν παγιδευτεί.

Οι ενέργειες των συνεργείων ολόκληρου του μηχανισμού, συνεχίζονται σε όλη την πλημμυρισμένη περιοχή, ενώ τις τελευταίες ώρες εντοπίζονται κυρίως στο Μπούρτζι, για τον εντοπισμό του τελευταίου ανθρώπου που αγνοείται.