Ελλάδα

Συλλαλητήριο ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις βάσεις

αμερικανοι Σουδα

 Η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις στην οποία συμμετέχουν εργατικά σωματεία, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία αυτοαπασχολουμένων, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος, (ΟΓΕ) και φορείς του λαϊκού κινήματος, καλεί την Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου, στις 6.30 μμ, στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα «για να καταδικάσουμε μαζικά την ανανέωση, επέκταση, ενίσχυση της επικίνδυνης Συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ για τις βάσεις, που μετατρέπει τη χώρα μας σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο και το λαό μας σε στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών».

   «Να απαιτήσουμε η Συμφωνία αυτή να ακυρωθεί, να επιστρέψουν τώρα οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από αποστολές στο εξωτερικό, να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές, καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους» υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα.

Ελλάδα

Επεισόδια με μετανάστες στην Κω (βίντεο)

μετανάστες-Κω

Δεκάδες άτομα κατέβηκαν με πέτρες και καδρόνια σε χωριό της Κω. Άμεση επέμβαση της Αστυνομίας.

Ανησυχία επικράτησε το βράδυ της Πέμπτης στο Πυλί, στην Κω, όταν περίπου 150 μετανάστες εμφανίστηκαν στο χωριό με πέτρες και καδρόνια.

Οι κάτοικοι, που άκουσαν τη φασαρία, βγήκαν στους δρόμους, αλλά κάλεσαν και την Αστυνομία, με την επέμβαση της οποίας οι μετανάστες επέστρεψαν στο hot spot.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι μετανάστες πετούσαν πέτρες προς το μέρος τους, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν έκκληση στους κατοίκους να φύγουν.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: vimatisko.gr