Κρήτη

Λασίθι

Στόχος η ασφάλεια του Δήμου σε όλη του την έκταση

Δημος ΑΓιου Νικολάου

Υπογράφηκε σήμερα, από τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό και τον πρόεδρο του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ –και πρόεδρο του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιο Λέκκα, η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αγίου Νικολάου και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας η προγραμματική σύμβαση, με αντικείμενο την διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ενεργειών - στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας - για την ασφαλή λειτουργία του δήμου σε όλη του την έκταση.
Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, στην παραπάνω συνάντηση ζητήθηκε τόσο από τον κ. Λέκκα, όσο και από την επιστημονική του ομάδα, να υπάρξει έλεγχος  αναφορικά με την τρωτότητα των κτιρίων καθώς και να εξεταστεί σοβαρά το θέμα της ασφάλειας των επισκεπτών στην παραλιακή ζώνη και στα ξενοδοχεία, επιδιώκοντας κυρίως το πόρισμα που θα προκύψει από την προγραμματική σύμβαση που έχει εγκρίνει το Δ.Σ, να αποτελέσει ένα επιπλέον στοιχείο ασφάλειας για τους επισκέπτες της περιοχής.
"Έχουμε - δήλωσε χαρακτηριστικά - μια απολύτως ασφαλή θάλασσα και παράλια που δεν δημιουργούν ιδιαίτερα ζητήματα,αλλά μας ενδιαφέρει οπωσδήποτε, η σωστή διαχείριση σε περίπτωση έκτακτου κινδύνου". Ο κ. Ζερβός, ανέφερε επίσης στον πρόεδρο του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ, την σύνταξη Μικροζωνικής Μελέτης της περιοχής, επί Δημαρχίας Γ. Μενεγάκη, την διάθεση από πλευράς δήμου Ορθοφωτοχαρτών καθώς και συστημάτων GIS σε σύντομο χρόνο, δηλώνοντας ότι μετά την υλοποίηση της παραπάνω σύμβασης, αναμένεται να έχουμε άμεσα, ένα πραγματικά χρήσιμο εργαλείο, ώστε οι πολίτες του δήμου να νοιώθουν απολύτως ασφαλείς.

 

Κρήτη

Κρήτη: Το... έσκασαν με αυτοκίνητο από το ξενοδοχείο καραντίνας

τουρισμός ξενοδοχείο καραντίνας

Σε αναζήτηση ατόμων που το... έσκασαν από ξενοδοχείο καραντίνας στα Χανιά όπου φιλοξενούνταν, βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές της πόλης.

Οι πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των ατόμων που διέφυγαν είναι απροσδιόριστος ενώ για την ώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιοι από αυτούς είναι θετικοί και ποιοι όχι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα άτομα διέφυγαν με αυτοκίνητο.