Ελλάδα

Στο εδώλιο της Εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης οι μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας

Ιερός Ναός

Η απόφασή τους, να μην ακολουθήσουν τα μέτρα κατά του κορονοϊού για το Πάσχα και να μην ακολουθήσουν τις αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος «στέλνει» τους Μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας στο εδώλιο της εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης.

Οι δυο Μητροπολίτες κατηγορούνται πως δεν πειθάρχησαν στα υγειονομικά μέτρα που είχαν αποφασιστεί για την περίοδο του Πάσχα ώστε να εμποδιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Οι Μητροπολίτες Κυθήρων Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς κατηγορούνται για καταφρόνηση της ΔΙΣ, θεολογική πλάνη και ηθική αυτουργία για απειθαρχία πιστών σε σχέση προς τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας.

Αυτή είναι η γνωμάτευση της Συνοδικής Επιτροπής επί των Δογματικών και Νομοκανονικών ζητημάτων, η οποία διαπιστώνει απειθαρχία προς τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου των δυο Μητροπολιτών.

Η Επιτροπή, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ageliaforos.com εισηγείται την παραπομπή τους για:

Καταφρόνηση της προϊσταμένης εκκλησιαστικής Αρχής
Απειθαρχία
Θεολογική πλάνη
Ηθική αυτουργία για απειθαρχία των πιστών σε σχέση προς τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας.

Το χρονικό 
Η στάση των δυο Μητροπολιτών κατά τη διάρκεια του Πάσχα, όταν παρά τις αποφάσεις της κυβέρνησης και της ΔΙΣ, εκείνοι δεν τήρησαν το ωράριο για την έναρξη των λειτουργιών ούτε και εμπόδισαν τους συνωστισμούς στους ναούς, απασχόλησε την Ιερά Σύνοδο όταν συνεδρίασε στις 11 και 12 Μαΐου.

Η ΔΙΣ είχε, σε ανακοίνωσή της, εκφράσει «την πικρία και αποδοκιμασία της για τις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες παρατηρήθηκαν εκ προθέσεως διαφοροποιήσεις από τις ομόφωνες Συνοδικές Αποφάσεις».

Γι’ αυτό και είχε ζητήσει από την Συνοδική Επιτροπή επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων να σχηματίσει φακέλους για το τι πρόκειται να γίνει, μετά τις ενέργειες αλλά και τις επιστολές των δυο Μητροπολιτών, που έδειξαν «απειθαρχία και έλλειψη σεβασμού προς την ομόφωνη απόφαση του συλλογικού οργάνου διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως προς την έκτακτη διαδικασία τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών», όπως ανέφερε η ΔΙΣ.

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων, πάντως, είχε εμφανιστεί σταθερός στις απόψεις του και με νεότερο κείμενό του στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο είχε επιτεθεί στις αποφάσεις της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μητροπολίτης Κυθήρων για το εμβόλιο: Μην το κάνετε, παρασκευάζεται από έμβρυα εκτρώσεων (video)

Μητροπολίτης Κυθήρων: "Παραδώσαμε τα κλειδιά των εκκλησιών μας στον Καίσαρα"

 

 

Ελλάδα

Μαθητές - Κορωνοϊός: Ξεκινά από αύριο η δωρεάν διάθεση self test για τον Οκτώβριο

παιδιά - self test

Από αύριο Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου ξεκινά η διάθεση των δωρεάν self-test για τον κορωνοϊό στους μαθητές για το πρώτο 15ημερο του Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κοινή απόφαση των αρμοδίων υπουργείων Υγείας και Παιδείας ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) ενημερώνει ότι από την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου οι γονείς/κηδεμόνες θα μπορούν να παραλάβουν από τα φαρμακεία 4 δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ (self test) για μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 4-18 ετών.

Τα 4 self test αφορούν στην κάλυψη του διαστήματος 4-15 Οκτωβρίου.

Αυτοδιαγνωστικά τεστ δεν θα διατίθενται σε όσους μαθητές και μαθήτριες έχουν εμβολιαστεί εναντι της Covid-19 και έχουν παρέλθει 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Τέλος, ο ΠΦΣ ενημερώνει ότι το Σύστημα Διάθεσης των self test δεν θα λειτουργεί από το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στις 17:00 μ.μ. έως και τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου στις 08:00 το πρωί.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κορωνοϊός: Οι άνθρωποι με διαβήτη τύπου 1 είναι πιθανότερο να νοσηλευθούν

Κάθε μέρα και καλύτερα ο 6χρονος Φώτης - Πλέον μιλά κανονικά

Ηράκλειο - Σεισμός: Μόνο τα ΕΛΤΑ Αρκαλοχωρίου δεν θα λειτουργήσουν

ESPA BANNER