Ελλάδα

Στην 64η θέση η Ελλάδα στη λίστα με τις πιο «ειρηνικές» χώρες του κόσμου

irini_ellada.jpg

Άλμα 14 θέσεων στην κατάταξη του Global Peace Index για το 2019 έκανε η Ελλάδα, καθώς βρέθηκε στην 64 θέση από την 78η που βρισκόταν το 2018.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα συγκέντρωσε 1.933 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που αξιολογεί την κατάσταση σε κάθε μία από τις 163 χώρες που βρίσκονται στην λίστα της και πλέον χαρακτηρίζεται ως «αρκετά ειρηνική», ενώ το 2018 βρισκόταν μία κατηγορία χαμηλότερα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η χώρα μας είναι αρκετά κάτω από τη μέση της κατάταξης μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών, καταφέρνοντας να βρίσκεται ψηλότερα από 12 κράτη και χαμηλότερα από 29 ακόμα.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται για ακόμη μία χρονιά η Ισλανδία, ενώ την πρώτη πεντάδα κλείνουν οι Νέα Ζηλανδία, Πορτογαλία, Αυστρία και Δανία.
 

Ελλάδα

Τροχαίο με νταλίκα στην Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης

νταλίκα-τροχαίο.jpg

Τροχαίο με νταλίκα σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Μεγάλου Μοναστηρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του larissanet.gr εξαιτίας του τροχαίου διακόπηκε η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων.

Τελικά έγινε εκτροπής κυκλοφορίας από τον κόμβο Κιλελέρ, ενώ ειδικό γερανοφόρο όχημα θα απομακρύνει την νταλίκα από το οδόστρωμα.

Ο Σέρβος οδηγός της νταλίκας- η οποία μετέφερε πέλλετ- δεν τραυματίστηκε.