Ελλάδα

Στη Βουλή η δικογραφία για τον Τσοχατζόπουλο

Τσοχατζοπουλος

Το αδίκημα της απιστίας αποδίδει, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελία Διαφθοράς στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο, και για αυτό η επικεφαλής της, Ελένη Τουλουπάκη, διαβιβάζει στη Βουλή δικογραφία που τον αφορά.

Η επίμαχη δικογραφία αφορά σε σύμβαση που είχε υπογράψει το υπουργείο με τη SIEMENS, κατά το χρονικό διάστημα από το 2001 έως το 2006, και η οποία προέβλεπε την προμήθεια στρατιωτικών τηλεφωνικών πινάκων. Ωστόσο, η συγκεκριμένη σύμβαση, σύμφωνα με εκτιμήσεις της εισαγγελίας Διαφθοράς προκάλεσε ζημία στο ζημιά στο δημόσιο εκτιμάται σε περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, για τη ίδια υπόθεση από την εισαγγελία Διαφθοράς ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε περίπου 30 κατηγορούμενους για το αδίκημα της συνέργειας στην απιστία. Οι διώξεις στρέφονται και κατά του άλλοτε ισχυρού άνδρα της SIEMENS στην Ελλάδα Μιχάλη Χριστοφοράκου, κατά άλλων στελεχών της εταιρίας και στρατιωτικών.

Πολιτική

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις: Θύελλα στη Βουλή - Μολότοφ στο Σύνταγμα

Η ελληνική Βουλή

Με το κλίμα να είναι εκρηκτικό μέσα κι έξω από τη Βουλή, ψηφίστηκε απόψε το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις διαδηλώσεις, με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.

Τα επεισόδια γύρω από το Σύνταγμα με τη βροχή των μολότοφ που εκτόξευσαν κουκουλοφόροι εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, η σφοδρή αντιπαράθεση Χρυσοχοϊδη - Βούτση εντός του  κοινοβουλίου και το τεταμένο κλίμα στις τοποθετήσεις των βουλευτών κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της διαδικασίας, η οποία και κορυφώθηκε με την ονομαστική ψηφοφορία.

Επί της Αρχής του Νομοσχεδίου ψήφισαν συνολικά 288 βουλευτές. 187 βουλευτές ψήφισαν Ναι, 101 βουλευτές ψήφισαν Όχι.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν τελικά οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου και Χάρης Καστανίδης, οι οποίοι είχαν εκφράσει δημόσια την διαφωνία τους με το νομοσχέδιο, κόντρα στη γραμμή του Κινήματος Αλλαγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μητσοτάκης: Το δικαίωμα του συνέρχεσθαι είναι απόλυτα προστατευμένο

Τσίπρας: Αντιδραστική θεσμική τομή με στόχο την ίδια την Δημοκρατία

- Φώφη Γεννηματά: Εξαπέλυσε πυρά κατά Τσίπρα και Μητσοτάκη

Κουτσούμπας: Οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός που θα ακυρώσουν στην πράξη το τερατούργημα

- Βελόπουλος: Να αυστηροποιηθεί ο νόμος για όσους συλλαμβάνονται με μολότοφ και σε επεισόδια

ΜέΡΑ 25: Το νομοσχέδιο για τις κινητοποιήσεις θα καταπέσει στα δικαστήρια, αλλά και στο δρόμο

Διαφοροποίηση Παπανδρέου από Γεννηματά: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις