Ελλάδα

Στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο με τις αλλαγές σε ΕΝΦΙΑ και 120 δόσεις

βουλη.jpg

Κατατέθηκε το φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή με τις αλλαγές σε ΕΝΦΙΑ και 120 δόσεις, μετά και την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Την επόμενη εβδομάδα, πιθανότητα την Τρίτη ή Τετάρτη θα κατατεθεί το διυπορφιξο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις αλλαγές στους ΟΤΑ για την απλή αναλογική και το άσυλο, ενώ πληροφοριες αναφέρουν πως οι αλλαγές στους ποινικούς κώδικες θα έρθουν σε δεύτερη φάση, ενώ τώρα θα έχει ένα μικρό μέρος αναστολής διατάξεων. 

Σύμφωνα με πληροφοριες στο νομοσχέδιο που αφορά στο άσυλο, η βασική αλλαγή σε σχέση το γνωστό ως νόμο Διαμαντοπουλου είναι ότι αν κάποιο αδίκημα έχει τελεστεί εκτός χώρου του πανεπιστημιακού ιδρύματος και ο δράστης καταφύγει εντός του κτιρίου, η αστυνομία πλέον θα μπορεί να παρέμβει και μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου, σε σχέση με πριν, που για να επέμβει η αστυνομία το αδίκημα θα έπρεπε να τελεστεί αποκλειστικά εντός του χώρου.

Ελλάδα

Στους 334 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα

κορωνοιος κρουσματα

Δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη μάχη με την Covid-19 το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον απολογισμό στους 334 νεκρούς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μια 74χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν διασωληνωμένη σε κλίνη ΜΕΘ κατέληξε στις 2.00 τα ξημερώματα στο ΑΧΕΠΑ.

Επίσης, μια 88χρονη που νοσηλευόταν από τις 17 Σεπτεμβρίου σε απλή κλίνη στο Σωτηρία κατέληξε λίγη ώρα μετά τη διασωλήνωσή της και πριν μεταφερθεί σε ΜΕΘ.

Και οι δύο γυναίκες έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.