Ελεύθερος αφέθηκε τελικά ένας από τους επιβάτες του ελικοπτέρου που προσγειώθηκε σήμερα σε παραλία με λουόμενους στις Σπέτσες, καθώς εντοπίστηκε από αστυνομικό εκτός υπηρεσίας να πετάει ένα σακουλάκι με ναρκωτικά, το οποίο περιείχε 0,5 γραμμάρια κοκαΐνης και 5 γραμμάρια χασίς.
Πρόκειται για 39χρονο Έλληνας (Η.Σ.).που αργά το βράδυ του Σαββάτου αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα. Στο ελικόπτερο επέβαινε μαζί του μία αλλοδαπή γυναίκα.
Ο συλληφθείς είναι 39χρονος Έλληνας (Η.Σ.) και επέβαινε στο ελικόπτερο μαζί με μία αλλοδαπή γυναίκα. Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα στοιχεία που αφορούν τόσο την κατοχή των ναρκωτικών όσο και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το ελικόπτερο βρέθηκε να προσγειώνεται σε παραλία όπου βρίσκονταν λουόμενοι.
Το μυστήριο με το ελικόπτερο
Μυστήριο επικρατεί γύρω από την υπόθεση με την προσγείωση ελικοπτέρου στις Σπέτσες, η οποία έγινε μάλιστα σε παραλία με λουόμενους, λίγες μόλις εβδομάδες μετά από αντίστοιχο περιστατικό στο Σαρακήνικο της Μήλου.
Υπενθυμίζεται, πως το ελικόπτερο με τους δύο επιβάτες προσγειώθηκε σε παραλία όπου βρίσκονταν λουόμενοι στις Σπέτσες και συγκεκριμένα στην περιοχή Ζωγεριά. Στο σημείο έσπευσαν η Αστυνομία και το Λιμενικό, ενώ οι αρμόδιες Αρχές ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η προσγείωση και αν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Η στιγμή της προσγείωσης
Δήμαρχος Σπετσών: Άκρως επικίνδυνη η προσγείωση, χρόνιο το πρόβλημα
Η δήμαρχος Σπετσών, Ευγενία Φραγγιά, χαρακτηρίζει με τη σειρά της άκρως επικίνδυνη την προσγείωση ελικοπτέρου σε παραλία του νησιού, σε μικρή απόσταση από λουόμενους, ένα περιστατικό που προκάλεσε βροχή καταγγελιών προς τις αρμόδιες Αρχές.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε η δήμαρχος Σπετσών, η προσγείωση έγινε πράγματι σε σημείο όπου βρίσκονταν λουόμενοι, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλές διαμαρτυρίες και άμεση κινητοποίηση τόσο της Αστυνομίας όσο και του Λιμενικού. Αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο και ήρθαν σε επαφή με τον πιλότο, ωστόσο, όπως διευκρινίζει η Ευγενία Φραγγιά, δεν προέκυψε κάποια κατηγορία εις βάρος του και ως εκ τούτου δεν συνελήφθη ούτε υπήρξε περαιτέρω ενέργεια σε βάρος του.
Σύμφωνα με τη δήμαρχο, το περιστατικό επαναφέρει στο προσκήνιο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια οι Σπέτσες, καθώς στο νησί δεν υπάρχει οργανωμένο και ασφαλές ελικοδρόμιο που να μπορεί να εξυπηρετεί τις αυξημένες ανάγκες, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.
Στο παρελθόν, ελικόπτερα προσγειώνονταν στην περιοχή Πηγαδάκι, ωστόσο και εκεί είχαν καταγραφεί πολλές καταγγελίες από λουόμενους, καθώς στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν παραλίες και η παρουσία ελικοπτέρων δημιουργούσε ζητήματα ασφάλειας και όχλησης.
Η δημοτική Αρχή βρίσκεται, σύμφωνα με τη δήμαρχο, σε επικοινωνία με την Περιφέρεια προκειμένου να δοθεί μόνιμη λύση. Η Ευγενία Φραγγιά έχει ήδη υποδείξει συγκεκριμένο σημείο το οποίο θα μπορούσε, εφόσον πληρεί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία ελικοδρομίου.
Στόχος είναι να εξασφαλιστεί ένας κατάλληλος χώρος για ασφαλείς προσγειώσεις και απογειώσεις, ώστε αφενός να μην τίθενται σε κίνδυνο λουόμενοι, κάτοικοι και επισκέπτες και αφετέρου να εξυπηρετούνται οι τουρίστες που επιλέγουν το ελικόπτερο για τη μετάβασή τους στις Σπέτσες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κρήτη - κτηματολόγιο: Επικαλύψεις, λάθη και ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη»
Ηράκλειο: Ποιος είναι ο περιβόητος 38χρονος που συνελήφθη στο αεροδρόμιο
Θερινές εκπτώσεις 2026: Πότε τελειώνουν - Οι προσφορές και οι παγίδες