Ελλάδα

Σοκάρει η ιστορία που έκρυβε νεαρή στα σκοτεινά μονοπάτια της πορνείας

οικος ανοχης

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου θα αναβιώσει την 9η Μαρτίου 2020 υπόθεση με κατηγορούμενο για σωματεμπορία τον M. G. του Α., κάτοικο Ιαλυσού, που καταζητείται με ένταλμα σύλληψης και έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 6 ετών και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ.

Περί τα τέλη Φεβρουαρίου 2009 το θύμα G. S. υπήκοος Ρουμανίας ήλθε στην Ελλάδα με τον συμπατριώτη της κατηγορούμενο με την υπόσχεση ότι θα της έβρισκε δουλειά, στην πραγματικότητα όμως για να την εκμεταλλευθεί, προωθώντας την στην πορνεία.
Ειδικότερα αρχικά της βρήκε δουλειά ως σερβιτόρα σε μπαρ ιδιοκτησίας του Κ. Π., για δε την εργασία της σε αυτό, για δέκα περίπου ημέρες, ο κατηγορούμενος εισέπραξε την αμοιβή της και δεν της την απέδωσε.
Εν συνεχεία, ενώ το θύμα βρισκόταν στο δωμάτιο, στο οποίο διέμενε, ο κατηγορούμενος της πρότεινε να της βρίσκει πελάτες από το μπαρ, όπου εργαζόταν και να συνευρίσκεται με αυτούς ερωτικά.
Το θύμα αρνήθηκε και τότε ο κατηγορούμενος έσπασε ένα ποτήρι και αφού το έβαλε στον λαιμό της την απείλησε ότι θα την σκοτώσει, ενώ συγχρόνως την χτυπούσε στα πλευρά και στο πρόσωπο.
Μετά ταύτα η Ρουμάνα κατάφερε να ξεφύγει και να εξέλθει από το δωμάτιο, ενώ μόλις επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κατηγορούμενο αυτός την απείλησε με τις φράσεις “θα σε σκοτώσω” και “θα σου κόψω τα πόδια”, καθώς και με τις φράσεις “και φυλακή να πάω όταν θα βγω θα σε βρω και θα σου κάνω κακό”.
Επιπλέον, ο κατηγορούμενος κράτησε τα νομιμοποιητικά έγγραφά της και όταν η τελευταία επικοινώνησε μαζί του τον μήνα Απρίλιο τηλεφωνικά αυτός της ανέφερε ότι θα παρέδιδε τα χαρτιά της μόνο εάν του έδινε το ποσό των 500 ευρώ.

πηγή:www.dimokratiki.gr

Ελλάδα

Εξαδάκτυλος: Δε μπορούμε να έχουμε μαζικές μετακινήσεις το Πάσχα

αθανάσιος εξαδάκτυλος

Αντίθετος για την απελευθέρωση των μετακινήσεων το Πάσχα είναι ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο κος Εξαδάκτυλος ανέφερε πως προτεραιότητα τώρα είναι να μειωθούν οι χιλιάδες νοσηλευόμενοι οι διασωληνωμένοι και φυσικά οι θάνατοι, και όχι οι μαζικές μετακινήσεις.

Προειδοποίησε μάλιστα για ένα τέταρτο φονικό κύμα της πανδημίας, αναφέροντας πως κάτι τέτοιο έχει ξαναβιώσει η ανθρωπότητα το 1919, με τη πανδημία της ισπανικής γρίπης. 

Τότε όπως ειπε ο κόσμος κουράστηκε να τηρεί τα μέτρα, και ήρθε ένα τέταρτο μεγάλο κύμα που σάρωσε τα πάντα.

Κάτι που είναι πιθανό να συμβεί και τώρα, η εμφάνιση τέταρτου κύματος δηλαδή, λόγω των μεταλλάξεων του κορωνοϊού.

«Δεν γίνεται να επιτραπούν οι μαζικές μετακινήσεις»

Γι αυτό σχετικά με το Πάσχα ο κ. Εξαδάκτυλος υποστηρίζει πως ακόμα είναι πολύ νωρίς για να πούμε το οτιδήποτε, και πως θα πρέπει να περιμένουμε να φτάσει η Μεγάλη Δευτέρα και να εξετάσουμε τότε τα δεδομένα.

Όπως είπε όμως δεν πρέπει να υπάρξουν μαζικές μετακινήσεις. Σε ότι αφορά τη μετακίνηση όσων είναι εμβολιασμένοι ο κ. Εξαδάκτυλος φάνηκε πιο θετικός, όμως όπως είπε, με τους ρυθμούς που προχωρά ο εμβολιασμός, δε θα έχει προλάβει να εμβολιαστεί μια ολόκληρη οικογένεια.

ειδησεις σημερα 

Κυπριακό: Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη ενόψει της συνόδου της Γενεύης

Γιάννης Πλακιωτάκης: Αναληθείς και απαράδεκτες οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών