Ελλάδα

Κουκουλοφόροι «σήκωσαν» χρηματοκιβώτιο υποκαταστήματος στη ΔΕΗ

xrimatokivotio.jpg

Στο στόχαστρο αγνώστων μπήκε το κεντρικό κατάστημα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού στο Αίγιο, νωρίς τα ξημερώματα της Δευτέρας. 

Σπάζοντας τη τζαμαρία και κάνοντας όπισθεν με Ι.Χ αυτοκίνητο, οι δράστες κατάφεραν να αρπάξουν στις 4 τα ξημερώματα το χρηματοκιβώτιο, του καταστήματος της ΔΕΗ, που βρίσκεται επί της οδού Κορίνθου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η λεία τους είναι περίπου 3.000 ευρώ.

Από την Αστυνομία, διενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ εξετάζεται ήδη το υλικό από το κύκλωμα παρακολούθησης που διέθετε ο χώρος αλλά και από παρακείμενα καταστήματα. 

tempo24.news

Ελλάδα

Από την Πέμπτη η προμήθεια των νέων self tests για τους υπαλλήλους του Δημοσίου

self test covid

Από την Πέμπτη 13 έως την Τετάρτη 19 Μαΐου θα μπορούν οι δημόσιοι υπάλληλοι να προμηθευτούν τα self test των δύο επόμενων εβδομάδων.

Οι συγκεκριμένοι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι αφορούν στις εβδομάδες 10 - 16 Μαΐου και 17 - 23 Μαΐου, ενώ το αποτέλεσμά τους θα μπορεί να υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (self-testing.gov.gr) μέχρι τις 23 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι το υποχρεωτικό μέτρο του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορονοϊό, αφορά σε υπαλλήλους του Δημοσίου που παρέχουν τις υπηρεσίες τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας τους.

Η προμήθεια των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (ένας για κάθε εβδομάδα) πραγματοποιείται δωρεάν από τα φαρμακεία με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

Εναλλακτικά, οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) από επαγγελματία υγείας είτε δωρεάν σε δημόσια δομή, στην οποία παρέχεται η σχετική δυνατότητα, είτε με δική τους επιβάρυνσή σε ιδιωτική δομή.

Διαβάστε επίσης:

Κακοποίηση ζώων: Φυλάκιση έως 10 έτη και πρόστιμα έως 50 χιλιάδες

Υπουργείο Εργασίας: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Απριλίου