Ελλάδα

Σε απομόνωση ο Ρουπακιάς -"Δεν θέλει κανείς να τον βλέπει"

ρουπακιας

Μόνος σε κελί και σε απομόνωση ώστε να μην έρχεται σε επαφή με κανέναν άλλο κρατούμενο βρίσκεται ο καθ΄ ομολογία δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς. Ο ισοβίτης που μετήχθη στις φυλακές Μαλανδρίνου προαυλίζεται από την πρώτη στιγμή μόνος του σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο προς αποφυγή λιντσαρίσματος από άλλους κρατούμενους.

 

"Κανένας κρατούμενος δεν θέλει να είναι μαζί με τον Ρουπακιά. Κανένας δεν θέλει να τον βλέπει...», έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος της συγκεκριμένης φυλακής. Για το λόγο αυτό η διεύθυνση φρόντισε να μην έρχεται καθόλου σε επαφή με άλλους συγκρατουμένους του ώστε να μη ξεσπάσουν βίαια επεισόδια και συμπλοκές.

Οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους καταδικασθέντες για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, κρατούνται στις φυλακές Δομοκού και μέχρι στιγμής είναι «ανέλπιστα ήσυχοι», όπως σχολίαζε άνθρωπος της φυλακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι 27 στον αριθμό από τους συνολικά 39 καταδικασθέντες κατά την… άφιξη τους στη φυλακή είχαν μαζί τους μόνο ένα μικρό σακβουαγιάζ με τα απαραίτητα ρούχα. Για το λόγο αυτό θεωρείται δεδομένο πως όταν παρέλθουν οι 14 μέρες της καραντίνας, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, προς αποφυγή διασποράς τυχόν κρούσματος κορονοϊού στους υπόλοιπους κρατούμενους, θα δεχθούν τα πρώτα επισκεπτήρια από τους συγγενείς τους προκειμένου να τους προμηθεύσουν με επιπλέον ρουχισμό, λόγω και της αλλαγής του καιρού, καθώς και με άλλα προσωπικά τους αντικείμενα.

Μάλιστα, βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ μέχρι και τα ρούχα ή άλλα αντικείμενα τίθενται σε καραντίνα 7 ημερών πριν παραδοθούν στους κρατούμενους. Έπειτα από την παρέλευση του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος οι κρατούμενοι χρυσαυγίτες, θα μεταφερθούν από τους ειδικούς θαλάμους που βρίσκονται λόγω της καραντίνας στα κελιά τους, όπου θα είναι ανά δύο άτομα.

Ποιοι θα είναι «συγκάτοικοι» στο ίδιο κελί
Την απόφαση με ποιον θα μοιράζονται τα κελιά τους πήραν οι ίδιοι οι κρατούμενοι, κατόπιν προσωπικής συνέντευξης με τον διευθυντή των φυλακών, ώστε να αποφευχθούν θερμά επεισόδια μεταξύ των μελών της άλλοτε συνεκτικής ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, η οποία πλέον είναι διασπασμένη και σε αντίπαλα στρατόπεδα.

Ήδη ο αρχηγός του ναζιστικού μορφώματος Νίκος Μιχαλολιάκος ζήτησε να «συγκατοικεί» στο ίδιο κελί με τον Αριστοτέλη Χρυσαφίτη, γνωστό και ως «παλαιστή», ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 7 ετών για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Απολογούμενος ο ίδιος υποστήριξε ότι το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου ήταν σε έναν γάμο συγγενικού του προσώπου και στη συνέχεια «έπαιζε όλη τη νύχτα PlayStation». Ερωτηθείς από την πρόεδρο του δικαστηρίου να δώσει μια εξήγηση για τα απανωτά τηλεφωνήματα που ανταλλάσσει με την ηγεσία του πυρήνα της Νίκαιας μετά τις 12 το βράδυ, ο ίδιος απάντησε ότι είναι πάρα πολύ κοινωνικός και μιλάει στα τηλέφωνα όλη την ώρα. Έκανε μάλιστα λόγο για «πολιτική δίωξη» και χαρακτήρισε τον εαυτό του και «τα άλλα παιδιά» «τίμιους ανθρώπους και οικογενειάρχες», που τους έχουν σύρει στα δικαστήρια χωρίς λόγο.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης επέλεξε για «συγκάτοικο» τον πρώην βουλευτή Θεσσαλονίκης Αντώνη Γρέγο, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 6 ετών για «ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση» χωρίς ελαφρυντικό. Απολογούμενος δήλωσε προσηλωμένος στη Χρυσή Αυγή, «το μόνο πατριωτικό εθνικιστικό κόμμα», αρνήθηκε ότι έχει τελέσει οποιαδήποτε παράνομη πράξη, δήλωσε πως δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα για τάγματα εφόδου ή για άλλο καταστατικό του κόμματος πλην αυτού που ενέκρινε ο Άρειος Πάγος και έκανε λόγο για σκευωρία σε βάρος της Χρυσής Αυγής.

Ελλάδα

Lockdown: Τι ισχύει μετά την παράταση στις βεβαιώσεις μετακίνησης

κορωνοϊός έλεγχος κυκλοφορίας παραβάσεις μέτρων

Νέο έντυπο μετακίνησης χρειάζονται οι εργαζόμενοι από σήμερα 1η Δεκεμβρίου μετά την παράταση του lockdown, καθώς η βεβαίωση κυκλοφορίας ίσχυε μέχρι και χθες 30 Νοεμβρίου. Η βεβαίωση από την ΕΡΓΑΝΗ έχει ισχύ 14 μέρες και τη Δευτέρα έληξε η ισχύς για όσους έβγαλαν το έντυπο την πρώτη μέρα του νέου lockdown.

Ειδικότερα, στις βεβαιώσεις μετακίνησης που είχαν εκδοθεί μέσω Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, η ημερομηνία ισχύος τροποποιήθηκε αυτόματα και πλέον αναγράφεται η 7.12.2020 (από 30.11.2020).

Για τον λόγο αυτό, οι εργαζόμενοι χρειάζεται να εκτυπώσουν πάλι τις ήδη υποβληθείσες βεβαιώσεις ώστε να τις έχουν μαζί τους κατά τις μετακινήσεις τους.

Σχετικά με τις βεβαιώσεις μετακίνησης των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και των αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών, δεν άλλαξε κάτι σε σχέση με όσα αναφέρονταν στην προηγούμενη απόφαση που θέσπισε το γενικό απαγορευτικό από 7.11.2020 έως 30.11.2020, οπότε ισχύουν τα ίδια.

Πιο συγκεκριμένα ισχύουν τα εξής:

Αναφορικά με τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα η βεβαίωση χορηγείται στον εργαζόμενο για τη μετακίνησή του από τον υπόχρεο εργοδότη, κατόπιν υποβολής αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α’ 75) του εργοδότη στο Πληροφοριακό Σύστημα (ΠΣ) "ΕΡΓΑΝΗ" του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Κατά την υποβολή της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης για τη χορήγηση της εν λόγω βεβαίωσης από τον εργοδότη, διασταυρώνεται αυτόματα και πιστοποιείται από το ΠΣ "ΕΡΓΑΝΗ" η εργασιακή σχέση του εργαζόμενου με τον αιτούντα εργοδότη και κατόπιν παρέχεται η βεβαίωση από το ΠΣ "ΕΡΓΑΝΗ".

Η βεβαίωση χορηγείται σε κάθε περίπτωση στον εργαζόμενο το αργότερο πριν από τη μετακίνησή του και ισχύει για όσο διάστημα ο εργαζόμενος απαιτείται να μετακινηθεί από και προς την εργασία του, κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας, βάσει του ωραρίου εργασίας του. Η βεβαίωση της παρούσας περίπτωσης μπορεί να ισχύει για χρονικό διάστημα έως δεκατεσσάρων (14) ημερών.

Στην περίπτωση αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών συμπληρώνεται ηλεκτρονικά από τους ίδιους η αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» με τους κωδικούς TAXISNET.

Η υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης πρέπει να λάβει χώρα το αργότερο πριν από τη μετακίνησή τους και να επιδεικνύεται, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

Σε κάθε περίπτωση, εναλλακτικά των ανωτέρω, μπορεί να λαμβάνεται από την ηλεκτρονική σελίδα forma. gov.gr και να συμπληρώνεται από τον πολίτη πάγια βεβαίωση κίνησης (τύπου Α). Η βεβαίωση παρέχεται είτε μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ ή συμπληρώνοντας το έντυπο "Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζομένου" το οποίο υπογράφεται από τον εργοδότη.

Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός - Δερμιτζάκης: Με τόσα κρούσματα δεν γίνεται να μιλάμε για άνοιγμα στις γιορτές

Πλακιωτάκης - κορωνοϊός: Παραμένει στη ΜΕΘ - Δεν πέφτει ο πυρετός

Κορωνοϊός : Ερχεται στην Ελλάδα το φάρμακο του Τραμπ