Ελλάδα

Ρόδος: Σάλος με ιδιωτικό Iερό Nαό - Είχε πινακίδα κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό (φώτο)

Ιερέας εκκλησία Θεία λειτουργία

Σάλος έχει ξεσπάσει με ταμπέλα η οποία έχει αναρτηθεί σε ιδιωτικό Iερό Nαό στον Αρχάγγελο στη Ρόδο, η οποία προτρέπει τη μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Συγκεκριμένα η πινακίδα γράφει: «Η Ιερά Μονή Αγίου Παϊσιου είναι κατά του Εμβολιασμού – Rapid Test κλπ, κατά της μεταμφίεσης προσώπου – μασκοφορίας 962… Κανών Πενθέκτης Οικουμενικής Συνόδου».

Η  πνακίδα στο ναό
Η πνακίδα στο ναό

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, οι Αρχές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων για διέγερση της δημόσιας τάξης και παράβαση του νέου οικοδομικού κανονισμού. Ο ένας από τους δύο πιάστηκε το πρωί της Τρίτης 6 Ιουλίου, να προβαίνει σε αυθαίρετες κατασκευές στο κτίριο, ενώ ο δεύτερος ήταν ο ιδιοκτήτης του Nαού. Σύμφωνα με τις Αρχές ο ιδιοκτήτης ήταν αυτός που τοποθέτησε την πινακίδα.

Σημειώνεται ότι ο ιδιοκτήτης της Μονής δεν είναι Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο τεχνίτης κατέθεσε ότι μετέβη στο σημείο μόνο για να βοηθήσει στις εργασίες του μοναστηριού. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον συγκεκριμένο ιδιωτικό ναό επισκέπτονται πολλοί πιστοί από το νησί της Ρόδου αλλά και τουρίστες. 

Η Μητρόπολη ξεκαθαρίζει πως ο ναός είναι κτίσμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας

Σε κάθε περίπτωση η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου ξεκαθαρίζει πως ο Nαός είναι κτίσμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας και δεν είναι Μονή που υπάγεται στη Μητρόπολη επισημαίνοντας ότι οι Ιερές Μονές ιδρύονται με πράξη του Μητροπολίτη κατόπιν εγκρίσεως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο συγκεκριμένος ιερός ναός, όπως ξεκαθαρίζει η Μητρόπολη, οικοδομήθηκε χωρίς να υφίσταται άδεια από την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου. Η λειτουργία του παραμένει ζήτημα ιδιωτικής πρωτοβουλίας και η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου δεν έχει σχέση και με την διαχείρισή της. 

ειδησεις σημερα

Χαρδαλιάς: Απόλυτη στήριξη από Μαξίμου στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας

Κορωνοϊός - Εισήγηση ειδικών: Και η επιστροφή από τα νησιά με rapid test

ΑΑΔΕ: Έως 27 Αυγούστου και χωρίς παράταση οι δηλώσεις E1

Κρήτη

Ηράκλειο

Κορωνοϊός - Δήμος Αρχανών Αστερουσίων: Rapid test σε Μελέσες και Καταλαγάρι

rapid test

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests) σε πεζούς θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 26/10/2021 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων.

Οι δειγματοληψίες θα διεξαχθούν:

 08:30: Μελέσες
 11:30: Καταλαγάρι

Η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό του κινητού τηλέφωνου.

Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά.

Η δράση συνδιοργανώνεται από τον ΕΟΔΥ, την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων, με τη συμβολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Σεισμός στο Ηράκλειο - Σταϊκούρας: 8,4 εκατ. ευρώ έως τώρα σε πληγέντες

ΔΕΥΑΗ: Το τυπογραφικό λάθος που "φούσκωσε" τους λογαριασμούς

Φώφη Γεννηματά - Κρήτη: Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατό της

ESPA BANNER