Ελλάδα

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας για τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας

Αστυνομικοί στο Κουκάκι

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν οι καταγγελίες για αστυνομική βία κατά τη διάρκεια της εκκένωσης τριών κτηρίων σε κατάληψη στο Κουκάκι.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας και μάλιστα κατεπείγουσας, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν βάση οι καταγγελίες και αν τυχόν έχει διαπραχθεί κάποιο ποινικό αδίκημα, όπως για παράδειγμα αυτό της σωματικής βλάβης.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι παρόντες κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι ήταν τρεις εισαγγελείς. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι τρεις εισαγγελείς ήταν παρόντες και στις κατ' οίκον έρευνες που διενεργήθηκαν σύμφωνα με τον νόμο.

Ελλάδα

Τραγικό τέλος - Βρέθηκε νεκρός ο ψαράς

Περιπολικό Λιμενικού

Νεκρός εντοπίστηκε ο 63χρονος ψαράς που αγνοείτο σε ακτή δυτικά της Γερακινής Χαλκιδικής. Ο 63χρονος ψαράς παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών. Στις έρευνες συμμετείχε ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού, ένα αλιευτικό σκάφος και ένα περιπολικό όχημα του Λιμενικού.

Ο 63χρονος αγνοείτο από το απόγευμα της Πέμπτης, όταν πήγε για ψάρεμα με μικρό αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή του Τορωναίου Κόλπου. Καθώς ο ίδιος δεν επέστρεψε έως το βράδυ, οι οικείοι του απευθύνθηκαν στην αστυνομία και έκτοτε ξεκίνησαν έρευνες, αναφέρει το chalkidikinews.